lauantai 21. tammikuuta 2012

Miten on Mars, siten kävelet?


Juttelimme kerran tuolla astro-foorumilla miten Mars-merkki määrittelee meidän tekemisiä ja yksi aihe meitä huvitti. Se oli kävelymme, miten liikumme ja se miten kenkämme kuluvat. Marshan katsotaan käsittelevän meidän ruumiinrakennettamme, lihaksia ja jalkojamme. Mars, mars, marssille!

Eräs astrologi jutteli näin: ” Jos kävelen mars jousimies äitini kanssa vaikkapa kaupungilla, en tahdo pysyä perässä, kun taas sitä  vastoin mars härkä siskoani saa vetää narulla perässä kun hän jää märehtimään jokaisen ikkunan eteen. Mars härkä ei ole mitenkään erityisen toiminnallinen sijainti, ellei kartan muut osat tue sitä, mieluummin niin että joku muu siivoaa.
Mars vaakani kävelee kepeäsi lanteet heiluen    Tosin siihen vaikuttaa varmasti tarkka        - astrologit ovat ehdotelleet tanssijan ammattia...”

Siinä muutamia. Voisin kuvitella Mars-Skorpionia, ei viihdy korkokengissä tai mahtaile kenkäpareillaan, ehkä vähän merimiesmäinen keinuva pitkä ja määrätietoinen askel. Tai Mars-Leijonaa, päättäväinen, touhukas ja saattaa joskus näyttää jopa diivamaiselta eleineen, kulkee korkokengillä raskaan ostoskassin kanssakin. Kauris astelee vakaasti ja suoraan, ei kuitenkaan liian nopeasti, vähän kuin sivuilleen vilkuillen, kuin suolla varoen silmäkkeitä, järkevät kävelykengät jalassaan. Vesimies kulkee reippaasti missä vain, päämäärähakuisesti ja inhoaa jonoja ja ahtaita paikkoja, voi kulkea vaikka saappaat jalassa, ei nolota. Kalat taas ei joskus tiedä minkä suunnan ottavat, pähkäilevät,  pari askelta vasempaan, pari oikeaan, tunnustelevat; ettei vain tarvitse törmätä siihen kamalaan suupaltti-ihmiseen. Oinas menee vauhdilla, usein törmäilee, ei aina pyydä edes anteeksi, toiset ovat vain edessä. Hänellä on aina vähän kiireen tuntu, siksi myös mukavat kengät jalassa. Kaksoset pitävät kenkiä tärkeänä, eri tilanteisiin eri kengät, tottakai! Heidän askeleensa on nopea ja askeleista kuulee, että nyt mennään eikä meinata. Vähän hosuvat askeleet, sinne ja tänne, ja aina takaisin, kun jotakin unohtuu.

Mars-Neitsyt on tietenkin vähän hienosteleva joskus, sillä kaapista voi löytyä kengät, jotka hetken ihastuksessa on ostettu ja sinne jäävät. Kun yhdet kengät tuntuvat hyvältä, niistä on vaikea luopua vaikka on niillä on kävelty jo toistakymmentä vuotta ja nuhraantuneet. Mars-Neitsyt kun kävelee niin kevyesti, etteivät kengät helpolla kulu. Ehkä johtuen siitä, että liike lähtee jo lanteesta eikä rasita polvia tai nilkkoja saati muita lihaksia.

Höhhöh… Tämä nyt oli tällaista kevyttä heittoa vain.

Jos haluat opetella todella kävelemään korkokengillä, niin voit katsoa tämän videon. Kyllä sitä joskus sai ihan tosissaan harjoitella.

3 kommenttia:

 1. Metsään menee nyt sinun mars-askeleet käytännön havainnoista..kevyellä heitolla :)
  Mars on kyllä liike-energiaa, mutta kävelytyyli voi löytyä muutakin kuin Marsin kautta.
  Itelläni pelkkä Jousimiesnousu viipottaa puoli kilometriä edellä ja odottelee perässätulijoita.
  Tulikolmio Kuulle.
  Oma Mars Leijona on kanta-astuja, joka ehkä kuvastaa tahdon ilmaisua. Ainuttakaan korkokenkäparia en omista. Saati diivan elkeitä..Viimesin ostos oli kuomasaappaat :)
  käytännölliset, mukavat, lämpimät lumitöihin, pyöräilyyn jne.
  Mars (Kuu)Leijonani rakastaa taitoluistelua,
  sen esteettistä liikekieltä.

  Tytär tykkäs ja tykkää katsoa huippumallia haussa -ohjelmaa. Hän halusi opetella kävelyä korkokengillä. Sanoin, että hyvä ryhti on mallille kaiken a ja o ja lykkäsin hälle pöydällä lojuneen Palomäen Pluto-kirjan pään päällä pidettäväksi kävelyn ajaksi.
  Hän on Skorpioninousuinen Skorpioni, Pluto nousulla (sattuipa sopiva kirja..)
  ja Mars Skorpioni. Häneltä löytyy korkokenkiä pari jos toinenkin. Mut se on ehkä enämpi Venus Kaurista,
  tai rakkaus korkokenkiin tai kenkiin ylipäätään taitaa löytyä Neitsyt-Kalat linjalta (Kalat ja jalkaterät)
  Pitkä ja määrätietoinen askel hällä kylläkin,
  harjoitteli koko lapsuutensa minun perässäni..=)

  Eiks Mars Neitsyt ole joustavaa liike-energiaa ja jos Neitsyen aluetta on suolisto niin mikäs sopisi paremmin liikekieleksi kuin vatsatanssi?

  VastaaPoista
 2. Metsäänkö meni?! Nappasinkin vain koneeltani ystävieni karttoja ja vähän maalailin. Olisipa mukava kuulla, mitä muut merkit olisivat mieltä. Mutta jääkööt! Tämä on vähän sellaista itsetutkiskelua, opiskelua.

  Mutta pitää paikkansa, ei mikään ole niin hyvää suolistollekaan, kuin itämaiset värinät, tytinät ja tärinät. :D Ja kohtulihaksiakin se voimistaa!

  VastaaPoista
 3. Jaahas :) Että Mars Jellona diivailee korkokengissä. Ei enää diivaile vaan kunnollisissa lenkkareissa tai kumppareissa vaikka täytyy kyllä myöntää että nuorempana mulla oli kesäisin korkopistokkaat joilla sitten kaahasin polkupyörällä kaikenmaailman oikopulkuja radanvarsilla ja pusikkoisilla sivuteillä..

  VastaaPoista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!