maanantai 30. tammikuuta 2012

Neliö aspektina ja transiittina


Tätä minun pitää opiskella enemmän, tai ainakin tutkia. Paljon on ikään kuin suljettuna mieleltä ja ymmärrykseltä. Mutta siksihän tässä töherrän (silmänisku). Tuo paketti pitäisi saada auki...

Pohjatietoni ja ymmärrykseni mukaan aspekti on kuvio, jonka vaikutus on elämänpituista oppimista sen kautta. Transiitti on hetkellisempi, vaikka se onkin sama kuvio, mutta siellä pohjalla on aina aspektin vaikutus.

Kun Mars suorittaa paluuta nyt, sulkeutuva Marsin neliö Jupiterille on astro-foorumista Tanhuan Sepon tulkitsemana tällainen. Mutta miten ymmärrän sen kauttaaltaan suhteessa kartan kokonaisuuteen? Siinäpäs onkin ihmettelemistä.

Käsittääkseni vaikutus on alkanut 28.1. eli toissapäivänä. Sen tarkka ajankohta tarkoittanee sitä, että silloin on kohdallaan tarkka neliön asteluku 90. Ja sen vaikutus päättynee 5.2.Tämä kuvio on siis transiittinä tällä hetkellä. (suluissa kommenttejani)

Mars neliö Jupiter
**
Tarkka: 1.2.2012
Alkaa: 28.1.2012 Päättyy: 5.2.2012
Mars neliö Jupiter saattaa transiittina saada olosi tuntumaan totaalisen tyhjältä (jokseenkin) ja hylätyltä etenkin sellaisessa tilanteessa, jossa et ole pystynyt säilyttämään kunnollista motiivia päivittäiselle toiminnallesi joko työn tai harrastusten kautta. Ympäristö ja sosiaaliset instanssit kääntävät tylysti selkänsä kaikille sellaisille toimille ja suunnitelmille joista et syvällä sisimmässäsi pysty nauttimaan.(hm...enpä tiedä vielä)

Tekemäsi työn määrä ei koskaan korvaa laatua ja nyt tulet näkemään kummasta sinun projekteissasi on kysymys. Karvaat pettymykset koettelevat kaikkia odotuksia, joita olet itsellesi mitannut työn määrällä. Raatajaa ei kunnioita työnantaja (hm. Ehkä tämä talo on se työnantajani) yhtään sen enempää kuin sosiaalinen järjestelmäkään. Ilolla työnsä ja harrastuksensa hoitavaa ihmistä kunnioittavat kaikki ja sikäli kun kuulut tähän iloiseen jengiin niin eipä tämä aika onnistu sinun mielenrauhaasi häiritsemään. (siis pitäisi löytää ilo! Samperi!)

Olisikin kaikki näin helppoa! Abloy-lukon toiminta

4 kommenttia:

 1. "Astrologian nykyinen suuntaus, jossa painottuvat psykologinen ymmärrys ja ihmisen potentiaalisten ominaisuuksien huomioonottaminen, on optimistista ja ihmisläheistä. Jokainen ihminen on sarja mahdollisuuksia, joista yleensä vain pieni osa toteutuu elämässä." Näin sanoo astrologi Nikula kirjassaan Astrologian ihmiskuva.

  Hän siteeraa Dane Rudhyarin erästä mielitermiä: "Astrologinen kartta osoittaa ihmisen kehityksen siemenet, mutta ihminen itse on vastuussa mihin hän kasvunsa johtaa."

  Tuo on minusta aika rankkaa, sillä minä uskon, että sitä ihmistä, joka alunperin oli tarkoitettu Maata asuttamaan, ei ole vielä kehittynyt. Kasvua riittää ja onhan meillä monenlaisia teorioita sen mahdollisuuteen. Minä uskon, että ihminen ei vielä ole valmis ottamaan vastuuta omasta kasvustaan. Me tarvitsemme hurjasti erilaisia instituutioita, teorioita, lakeja, sääntöjä, osoitteita, ylempiä jne., ja ennenkaikkea TOISIAMME. On toki politiikkoja, johon nojautua, on pappeja, tuomareita, psykologeja. On selvännäkijöitä, hoitajia monenlaisia, on tarot-kortteja, aivokäyriä, testejä, kädestälukemista, käsialasta lukemista jne. On astrologiaa mm. Ja kaiken ääressä istuu kuitenkin ennenkaikkea ihminen, joka joko tukee toisen kehitystä tiedoillaan, varoittaa ja jopa manipuloi. On aina TOINEN.
  Ja minä luotan siihen toiseen, ainakin itsessäni siihen TOISEEN,jos joudun tukijan osaan. Mutta, kun minäkin olen vasta kehittymässä!

  Tätä se perääntyvä Marsini tuottaa; syvää analysointia!

  VastaaPoista
 2. Neliö, kvadratuuri 360:4=90 astetta.
  Numero 4, Tetradi, joka viittaa ilmenneen maailman järjestäytyneeseen muotoon, luen Nikulan kirjasta.

  Onko luonnossa nähtävillä neliö? Lumihiutaleissa? Kiteissä? Varmaan on. Järjestäytynyt?

  Planeettojen kulma neliössä kasvattaa. Se osoittaa kriisejä, joista voi oppia. Se on perusteellinen, rakentava, kestävä, itsenäinen ja määrittelevä. Tämä sen positiivisessa merkityksessä.
  Negatiivisessa merkityksessä se on arvaamaton, vakiintumaton, hajottava, väkivaltainen, mielivaltainen.

  Kasvavana eli avautuvana se on tulen elementteissä ja luo uusia tilanteita, jolloin se on ehkä luonteeltaan vaikein.

  Vähenevänä eli sulkeutuvana se on maan elementeissä ja osoittaa kriittistä vaihetta sosiaalisessa ympäristössä. On käytettävä voimai ja järkeä löytää itsensä ja muut sosiaalisesti hyväksyttävään muotoon. Edessä on arvojen ja sosiaalisten asenteiden tarkastelu.

  Minulla on transiittina Mars neliö Jupiter sulkeutuvana ja kuinka totta kaikki tuo edellä mainittu. Vaikka näitä asioita olen pähkäillyt jo vuoden verran tässä.

  VastaaPoista
 3. Olen omaksunut Nikin tapaisen analysoinnin tähdistä arkielämääni tässä. Ja ajattelenkin, että tässä saan olla aika rauhassa. Harva viitsii kommentteja lukea.

  Tarkkailen vielä aspektin ja transiitin eroa. Sillä minullahan on tuo samainen myös syntymäkartan aspektina. Ymmärtäisin, että kaikki aspektit tulevat silloin tällöin planeettojen kierrolla transiitteina esiin. Plus että transiitteja kertyy ajan kuluessa paljon enemmän.

  Tutkailen vielä Nikulan kirjaa. Hän sanoo aspekteista, että 'ihmisen sisäinen dynamiikka, sielun ja ruumiin voimien yhteistyö ja niiden häiriöt ja esteet voidaan nähdä aspekteista'. Nikula tähdentää että astrologit ovat löytäneet tällaisen yhteisen käytännön tästä.

  Transiitit, jotka ovat ylityksiä suhteessa syntymäkarttaan, kuvastavat ulkoisen elämän rytmiä ja niitä tilanteita, joihin ihminen joutuu toimiessaan aktiivisesti ulkomaailmassa.
  Eli ulkonaisia muutoksia. Juuri näitä käytetään yleisesti ennustavaan astrologiaan, mikä Nikulan mielestä on väärin.

  Yleensä ei niinkään ole merkitystä nopeiden planeettojen ylityksille, kuten Marskin tähän luetaan, mutta tarkkailen sitä tässä juuri sen perääntymisen vuoksi. Ja muutenkin. Hitaampien planeettojen merkitys on paljon suurempi ja niitähän kävin läpi kartan kokonaisuus-osioissa.

  Miksi ihmeessä tämä kaikki on niin mielenkiintoista?

  VastaaPoista
 4. Löysin itselleni tällaisen kiteytetynkin muodon tuolle transiitille astro.fi-sivuilta:

  Käännöksen paikka

  Mars sulkeutuva neliö Jupiter

  Alkaa:28.01.2012 Päättyy:05.02.2012

  Voimakkuus: **

  Tiettyinä aikoina elämä näyttää tiukalla otteella, mikä sinun suunnitelmistasi on menossa pahasti vikasuuntaan. Jos nyt huomaat, että seinä on selvästi päätäsi kovempaa, niin kannattaa kääntää kiltisti ruoria toiseen suuntaan ja etsiytyä turvallisemmille vesille. Menestys ei nyt synny väkisin tekemällä, vaan ainoastaan intohimoisen innostuksen voimalla. Jätä pois kaikki vääntäminen ja keskity asioihin, joista tunnet nauttivasi.

  *** Onneksi en tässä tee mitään vastenmielistä ollenkaan! Mutta en tarvitse menestystäkään. Olla köllöttelen yhtä hitaasti kuin Marsin rytmi nyt.

  VastaaPoista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!