torstai 12. tammikuuta 2012

Mars-Neitsyt 9.huoneessa

 Tässä maalaamassani tulppaanissa on jotakin hyvin Neitsytmäistä.

Löysin jälleen uuden astrologisen blogin ja sieltä lisää tietoa näistä samoista aiheista. Sen turvin nyt vähän yhdistän sitä tietoa mitä minulla on 9.huoneesta ja Marsin Neitsyt-luonteesta. Sillä kyllä Neitsyt-tähtikuvio siellä Marsin takana on pitänyt syntyessäni huolen myös siitä, etten aivan hurjaksi villiinny. Neitsyt-luonne hillitsee  varauksellisuudellaan, kritiikillään ja moraalillaan tuota 9. huoneen hurjaa esilletuloa. Neitsyt myös kauhistuisi kaikkea provokaatiota, hurjuutta ja kiihkeyttä. Näin minun Marsiani on laitettu aisoihin. Neitsyen subjektiivisuus ja itsekeskeisyys jarruttaa myös liikaa laajenemasta yhteiskunnan asioille. Tässä se vetää tulista Marsiani vaatimattomampaan näyttävyyteen.

Tässä Saganetin teksti 9. huoneesta:

Kiinnostus laajenee tämän huoneen alueella kulttuurin ja yhteiskunnan tasolle. Koulutus ja opettaminen, uskonnot ja filosofiat, ulkomaat ja erilaiset elämäntavat ja arvomaailmat punnitaan. Idealismi ja ylipäänsä asioista innostuminen, jopa kiivailu kuuluvat tämän huoneen asioihin. Henkinen toiminta ja teoreettinen ajattelu sekä moraaliset pohdinnat kuuluvat niinikään yhdeksänteen huoneeseen. Asiat koetaan suuremmissa yhteyksissä kuin vain omassa henkilökohtaisessa elämässä. Lyhyesti: filosofia, uskonto, moraali, pitkät matkat.

*Olen kyllä kiinnostunut enemmänkin kulttuurista ja historiasta kuin yhteiskunnan asioista. Olen varmaankin ikuinen opiskelija ja eri uskonnot ja filosofia kiinnostaa kovasti. Moraaliset pohdinnat ja henkinen toiminta ovat myös omintani.

Poimin lisää Saganetin Neitsyt-kuvausta, sellaista mikä pätee minun Marsiini eli tapaani toimia jossakin määrin:
Käytännöllinen ja sopeutuva Neitsyt on tarkka havainnoija. Hän on myös erittäin palveluhaluinen. Neitsyt on kriittinen itseään kohtaan, ja hänellä on usein hyvin suuret vaatimukset. Neitsyen mieli on voimakas ase ja hänen pitää oppia käyttämään sitä edukseen. Neitsyt on auttavainen ja myötätuntoinen. Hän välittää syvästi muista ihmisistä ja omistaa paljon ajastaan toisten hyväksi työskentelemiseen.
Pitkästyminen saa Neitsyen levottomaksi, ja hän yrittää aina pysyä liikkeessä. Vastuuttomuus ja julkea käytös on hänestä todella ärsyttävää, eikä hänellä ole juuri mitään sanottavaa niille, jotka sanovat yhtä ja tekevät toista. 

* Näin opiskelen astrologiaa, joka on hyvin moni-ilmeinen, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Sitä opiskellessa on pakko keskittyä myös siihen ihmiseen, joka on tuollaisena hetkenä syntynyt. Aina sieltä löytyy uutta. Tosin kaipaisinkin tuota Neitsyen tarkkuutta ja itsekritiikkiä enemmänkin. Olen usein hajamielinen ja tulee väärinkäsityksiä ja virheitä. Mistäs sellainen sitten? Heikkous ei ole helppoa myöntää, eikä vahvuudestakaan ole aina helppoa ottaa kiinni meidän luterilaisessa maailmassa, missä vaatimattomuus on kultaa.  Marsin kautta pyrin vain ymmärtämään sitä miksi toimin tietyllä tavalla enkä ehkä toisen tavalla. Sillä jo astrologisesti voi löytää 24 eri tavalla toimivaa tyyppiä riippuen yksistään jo siitä missä huoneessa Mars on ja missä merkissä.

Ja tämä on vasta alkua. Siellä huoneissa on jotakin muutakin. Aspektit ja transiitit eri planeettojen välillä kertovat sitten myös ihan omaa kieltänsä. Auringonpaluu- ja progressiokartat myös omaansa. Ja paljon on vielä lisää asioita, joita en edes oikein käsitä. Ei taida kaksi vuotta riittää edes Mars- opinnoissa!


1 kommentti:

  1. Sen verran minussa on Neitsyen pikkutarkkuutta, että tuollainen epämääräisyys minua ärsyttää. En ole nytkään tarkoittanut mitään mustia viivoja tekstiini, mutta ehkä tiettyjen osioiden kopioiminen tekstiin sen tekee.

    Harmittaa kun en osaa, en aina saa sivua sellaiseksi kuin haluan. Tahtoisin osata enemmän.

    VastaaPoista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!