sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Subjektiivisuus ja objektiivisuus


Tällainen asia tuli mieleen. Myös Marsin astrologisesta luonteesta, vaikka sanotaankin, että Mars kertoo aina ulospäin suuntautuneesta toiminnasta. 

Löysin mielenkiintoisen painotuksen astrologi Kaarina Pääkkösen sivuilta. Hän korostaa Marsin energiaa sen mukaan kummalla puolella AC-DC akselia Mars huoneissa sijaitsee syntymäkartalla. Tämä Nousumerkin akselihan jakaa kartan ympyrän kahtia. 

Jos Mars sijaitsee akselin alapuolella huoneissa 1-6, Marsin energiat ovat vähän kuin piilossa, vaikka tuli palaa. Jos Mars on huoneissa 7-12, energia näkyy selkeämmin ulospäin ja persoona on sosiaalisempi. Näinhän olen lukenut myös yleensä planeettojen sijainnista samaa.

Jos tähän lisää myös sen huomion, miten tähtimerkit jaotellaan subjektiivisiin ja objektiivisiin, niin tulee yksi mielenkiintoinen näkökulma lisää. Astrologit tulkitsevat kuusi ensimmäistä merkkiä, Oinas, Härkä, Kaksonen, Krapu, Leijona ja Neitsyt subjektiivisiksi merkeiksi. Minä ymmärtäisin,  että tämä vaikuttaa myös planeettojen luonteeseen.  Minun Marsini on tuolla akselin yläpuolella, ja myönnän, että olen sosiaalinen. Kun Mars on Neitsyessä, näkisin, että 'minän' lähtökohta toiminnalle on myös itsekeskeistä ja omakohtaisempaa. 

Kun taas loppumerkit, jotka ovat objektiivisia, toiminta suuntautuu enemmän yhteisöllisesti, monipuolisesti ja laajemmalla elämänkatsomuksella sekä ottavat ympäristöä enemmän huomioon.

Niin miten toimii sosiaalisesti subjektiivinen Mars-Neitsyt? Kyllä siinä neniin välillä tulee...

Tosin Neitsyt-merkki on siinä rajalla. Myönnän subjektiivisuuteni jo Rapu-Aurinkomerkinkin kautta, mutta Marsin puolustuksena se sijaitsee kuitenkin akselin yläpuolella kuten Aurinkonikin. Ja siinä on mukana myös oma-aloitteisuus. Vaarana kuitenkin se, että se oma-aloitteinen toiminta usein lähtee sieltä oman näkemyksen ja ideoitten takaa, eikä aina näe sitä mitä ympärillä tapahtuu. Tässä tulee törmäyksiä, näin olen kokenut kipeästikin.

Jostakin luin, että Mars-Neitsyt olisi myös pomottaja. Sitähän en ikini itsestäni haluaisi myöntää, en halua olla pomo, mutta...kun ruodin tuota Neitsyt-energiaa toiminnassa, niin kyllä sekin kuuluu tähän luonteeseen jopa niin, että (äärimmäisyytenä) voi sekaantua muiden asioihin ja alkaa neuvomaan ja osoittamaan. Neitsyt-merkille voi sopia myös sanonnat: Minäpä näytän...minä tiedän... Vaikka taustalla onkin puhdas auttamisenhalu, joitakin se varmasti ärsyttää. Omat lapseni voisivat yhtyä tähän kuorossa! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!