maanantai 9. tammikuuta 2012

Seikkailijan huone 9


 Nyt haluan kurkistaa enemmän huone no 9 merkitystä. Karttahan on jaettu 12 sektoriin, ja minun Marsini syntymähetkellä on sijoittunut huoneeseen 9.

En katso vielä Marsin luonnetta siinä huoneessa, vaan kurkistan kirjoihin ja nettiin, mitä tästä huoneesta sanotaan. Yksi esimerkki astrologisen tulkinnan laaja-alaisuuteen. Osa siitä.

Minulla on seinällä astrologin  Johanna Karpovin yksinkertaistettu tietokiekko, jossa huone 9 tarkoittaisi ’käsitteellistä oppimista ja ulkomaan matkoja’. Minulla on myös eräs paperilappunen aivan vieressä, jossa tämä huone on ’totuuden etsimisen, filosofioiden ja korkeamman opiskelun’ alue. ( * Matkoja ja filosofiaa olen aina rakastantu!!!! <3  Jospa Marsin kyydillä voisin tehdä vielä molempia.)

Tämä viimeksi poimittu on varmaan tuolta astro-sivuilta, jonka kopsaan nyt laajempana tähän:

TOTUUDEN HUONE kertoo kyvystäsi suhteuttaa oma elämäsi suurempaan kokonaisuuteen hukkumatta filosofian tai uskontojen jätealtaisiin. Planeetat tässä huoneessa ovat se osa sinua joka ei koskaan lakkaa etsimästä paikkaansa maailmassa. (* Onneksi huoneessa on myös Neptunus, joka antaa minulle tiedostamattomasta oikeita vihjeitä!)

Kaarina Pääkkönen tulkitsee vastakkaishuoneita, eli tässä kolmas ja yhdeksäs huone:
III - IX huoneetKyky oppia ja opiskelu
Rohkeus lähteä liikkeelle ja kyvyt uuden omaksumiseen. Liikkuvuus, joustavuus ja hyväksyminen.
Uskallus tarttua hetkeen silloin kun se on edessä, eikä haaveilla sitä mikä on menetetty. Älykkyys ja sen mielekäs jakaminen. (* Totta, minulla on aina ollut kamala into opiskella kaikkea mahdollista, järkevää ja aivan älytöntä…toisten mielestä.)

Tuija Uusitalo korostaa 9. huoneen ’viisautta’:
Yhdeksäs huone voi parhaimmillaan ilmentää jumalaista älykkyyttä, terävää ja laaja-alaista kuin lasersäde. Tämä huone tuo onnea, onnekkuutta, rikkautta, vaurautta, henkistä elämää ja mainetta; ihmiset kokevat saavansa sinusta myötätuntoa ja isän. Huone mahdollistaa yliluonnollista viisautta ja tietoa selviytymisestäsi syvällisten psyyken kokemusten paljastumisien kautta. Kehittynyt suhteesi korkeampaan älykkyyteen ja henkilökohtainen kyvykkyytesi lisätä tietoisuuttasi elämän eri alueilla, laajentaa suhdettasi myös laajempaan sosiaaliseen elämään jossa vaaditaan tiettyä protokollaa, perinteiden ja rituaalien arvovaltaista noudattamista, eri kulttuurikerroksissa myös kansainvälisellä tasolla, mahdollistaa sinulle näkyvän aseman yhteisössä.
(* Huh, no voin myöntää että tämä huone ehkä tuo minulle henkistä rikkautta ainakin.)

Juhani Nummela kirjassaan Astrologian käsikirja on koonnut ranskalaisilla viivoilla pääasiat näin:
-        ihminen on jollakin tapaa ajatuksiltaan, asenteiltaan ja uskomuksiltaan tavallisuudesta poikkeava (* Sitä olen kuullut joskus, heh.)
-        syvällinen, filosofinen, uskonnollinen tms. mieli, kiinnostusta idän uskontoihin tai uusiin liikkeisiin, tuskin fundamentalisti (* No en varmasti viimeksi mainittu!)
-  hankkii ulkomaanmatkoilla epätavallisia kokemuksia (* No, en ole niinkään kiinnostunut aurinkomatkoista.)
-        voi tehdä pitkiä matkoja tai tutkimusmatkoja (* ainakin kirjojen kautta)
-        antaa intuitiivisyyttä ja herkkyyttä vaistota ihmisten tunnetiloja (* Kuinka totta!)


Raimo A. Nikula ei päästä helpolla, vaan kirjoittaa pitkästi ja harkitsevasti huoneen 9 luonnetta kirjassaan Astrologian ihmiskuva. Otan ranskalaisille viivoille joitain poimintoja, ehkä vähän toisenlaisia kuin mitä edellä on.
-        politiikka, ideologia ja elämänkatsomus
-        yksilön ja kulttuurin kohtaaminen, yksilön ymmärtämisen laajentuminen
-        yliopistot, kustantamot, sosiaaliset järjestöt, kulttuurilaitokset, poliittiset organisaatiot
-        julkisuus ja julkistaminen
-        uskonnollisuuden kehitys, uskonto ja kirkko
-        inspiroitunut ihmisten herättäjä, vakaumuksen levittäjä ja propagoija
-        seikkailija, matkustelija, löytöretkeilijä

Tämä riittänee. Yhdeksännen huoneen sisältö tuntuu valtaisalta. Minulla ei kuitenkaan ole siellä Aurinkoa tai Kuuta, jolloin tämän huoneen merkitys korostuisi. Kuitenkin minulla on siellä Mars, aikamoinen tekijä sekin ja jos juuri Mars on se toiminnan avain, niin näissä piireissä minun kuuluisi toimia!

Ensi kerralla tutkailen, miten Mars käyttäytyy tässä huoneessa ja mitä mahdollisuuksia se antaa Neitsyt-merkin planeettaenergiana. Eli miten minun Mars huoneessa 9 toimittaa elämääni? 
  

2 kommenttia:

  1. Taas tuli sotkua! Miksi ihmeessä tuo teksti välillä muuttuu mustaksi. Ei voi mitään!

    VastaaPoista
  2. Sotkua sotkun perään. Korjasin Juhani Nummelan kirjan nimen.
    Kiitos Nikille!

    VastaaPoista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!