maanantai 2. helmikuuta 2015

Muusta riippumaton toimija Mars?

Katselin tuossa juuri minttukahvia juoden TV:stä Cosmos-ohjelmaa vetovoimasta ja valoista, jotka loppujen lopuksi meille ovat valoilmiöinä avaruuden kummituksia. Eli monet tähtien valot, jotka ovat Maahan silmillemme asti vaeltaneet hurjana valonnopeutena, ehkä itse asiassa eivät tähtinä ole edes olemassakaan. Valo on vain jäänne, kuin henki, vaeltava kummitus.

Aurinkokunnan planeetat ovat kuitenkin vielä 'elossa olevia' vaikuttajia.

Mietin Mars-planeettaa ja sen sijaintia suhteessa Maahan. Astrologiassa Nikulan nimeämät Sisäpiirin planeetat; Aurinko, Merkurius ja Venus ovat hyvinkin läheisessä symbioosissa keskenään, ja Aurinko pitää ne lähellään vetovoimallaan kuten Maankin. Kuitenkin Merkurius ja Venus, vaikka he ovat niin Auringon vaikutuksen läheisessä voimassa, ovat omia planeettayksilöitä ja sellaisenaan lähettävät omia värähtelyjään Maahan ja sen ihmisiin. 

Mars toisella puolella Maata on enemmänkin yhteydessä itse Maahan, vaikkakin sen rata on Auringon ympäri. Onhan se naapuri. Liekö Jupiterkaan siihen vaikuttaa niin voimallisesti (ehkä suuren kokonsa vuoksi kuitenkin), sillä sen ja Marsin välillä vilisee miljoonittain noita asteroita, laaja alue, joka tulee ilmi jo Marsin (2 Maan vuotta) ja Jupiterin (12 Maan vuotta) kiertoradasta Auringon ympäri. 

Kuva uusimmasta Tähdet ja avaruus-lehdestä (1/2015)

Astrologisesti olen kuullut sanonnat, että Mars on itsenäinen toimija, muista riippumaton. Mitä se voisi tarkoittaa? Sitäkö, että se ei ole Maan ja Auringon puristuksessa? Sitäkö, että jumalainen Mars mytologian mukaan kuvasti sellaista arkkityyppiä, joka oli puhtaasti maskuliininen ja toimiva? Kädessäni on pyörinyt myös Markus Hotakaisen uusin kirja Mars. Siinä Hotakainen suree kahdeksan vuotta sitten kirjoittamaansa Mars - myytistä maisemaksi teosta. Juuri kun se tuli painosta, koko Mars-maailman käsitys oli mennyt uudeksi. 

Siis Mars yllättää aina vain. Uusin tieto lienee se, että Marsin pinnalta on löydetty orgaanista ainetta (Tähdet ja Avaruus 1/2015). Kaikki vanhat tulkinnat laitetaan yhä uudestaan romukoppaan tai sinne rutatut kaivetaan esille. Marsia varmaan naurattaa. Kuitenkin tunnen, että Mars kuten Kuukin ovat naapureitamme, jotka kaappaavat sisuksiinsa suurimman osan asteroidivyöhykkeeltä karanneista kivenmurikoista ja toimivat kuin kilpejä Maahan nähden.

Mutta uskon silti, että koska Mars on riippuvainen Auringon vetovoimasta, niin miksi ei myös Maan vetovoimasta sitä ehkä torjuvampana omaa etäisyyttä pitävänä voimana?

Tästä kaikesta johtuen minun on vaikea uskoa, että Mars olisi ja toimisi kulmillaan astrologisestikaan riippumattomana ja itsenäisenä toimijana. 

Juuri tällä hetkellä otan vaarin oman transiitin Marsin kvinkunssista Keskitaivaaseen eli työnakseliin. Tuota akselia kun pommittavat nyt hyvin useakin planeetta eikä vähäiset; Uranus ja Pluto. Kvinkunssi jälleen muistuttaa minulle 'ota tai jätä' -reaktiosta. Olen toki ollut viikonlopun rohkea teoissani, ja taidan tarttua yhtä rohkeasti toiseenkin haasteeseen, joka voisi viedä uudistavasti elämääni eteenpäin. Jo se, että laittaa jotakin alulle, on lähtökohta. Johonkin se pitää sijoittaa, ja tähän Marsin kulma minua ehdottaa. Kiitos astro.fi -sivuille ja astrokalenterin, josta on helppo näitäkin kulmia poimia!

Taustalla samaan aikaan on toki Marsin oppositio Marsiin, mutta annan sen mennä menojaan. Oikeastaan, jos annan Marsin nyt olla 'ennustajaukkona', se ennustaa näin: Jos et nyt ole oikealla tiellä, minä tulen ja työnnän sinut nurin! 

Joten jos laitan alulle jotakin, ja se ei ole minulle oikea, tulen tuupatuksi. Selvä juttu!

Tuosta riippumattomuudesta vielä. Siis jos minulla on näinkin valtavan haasteiset kuviot taustalla kuin Uranuksen oppositio ja Pluton neliö, niin miten käy Marsin voiman riippumattomuuden? Luulen, että Mars luikkii pöydän alle noiden kulmissa kuin koira häntä koipien välissä. Kuitenkin, on helpompaa kuunnella Marsia kuin noita muita. 

Se mikä tekee Marsista vähemmän maskuliiniseksi juuri nyt, on Kalat-energia (Kalat 16 astetta), jossa se vilvoittelee ja on vähän kuin köllöllään Chironin vierellä. Itsellä 3.huoneessa, josta juuri tuolla edellä olen kirjoitellut. Muistinkohan siinä Marsia ollenkaan? Joten en usko, että se pahemmin minua tuuppaa, ehkä enemmänkin roiskii vettä niskaani. 


4 kommenttia:

 1. Mars on PUHDASTA ENERGIAA,
  niin minä sen riippumattomuuden käsitän.
  Henki-ympyrästä lähtee nuoli,
  mihin ja miten se purkautuu, on sitten astrologinen matemaattinen yhtälö aspekteineen
  tai transiitteineen.
  Joskus se nostaa äkillisen kuumeen (usein lapsilla marsin transiitti) joka menee yhtä äkkiä ohi kuin nousikin,
  joskus se ajattaa ojaan ja aiheuttaa tapaturman,
  joskus jo pelkkä kuu Oinaan ( ja Marsin merkissä) saa meikäläisen kiroilemaan kuin turkkilainen,
  joskus se saa veren vuotamaan,
  joskus se antaa hirveesti energiaa tehä sitä ja tätä ja tuota,
  mutta siis,
  itsessään se on riippumaton sillain,
  että sen energia ei ole plussaa tai miinusta,
  hyvää tai pahaa,
  se on vain energiaa,
  joka saa sen hengen ympyrän johonkin liikkeeseen,
  vaikka uuden hengen ympyrän syntymään.
  mutta että itsessä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. viimenen lause marsilaisesti hyppäs jostain välistä.. :)

   Poista
  2. Kiitos Nikki! Jotenkin lohduttavaa ajatella, että on jotain puhdasta energiaa, joka vaikuttaa välittömästi, eikä sitä voi valita. Valitseminen on hiton raskasta, se että pitää ottaa huomioon, kuunnella ja sitten valita miten toimia.

   Poista
  3. Huomasin, että tuo blogi 'Finastro' on väsynyt aiheeseensa ajat sitten. Kelju, kun joku aloittaa innolla jotakin ja sitten se on 'pulps'. Tai sitten joku vain jumittuu johonkin....äh!

   Poista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!