sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Marsin ja Maldekin tarina

Jotenkin tuo 'neliö' kauhistuttaa minua ja muistuttaa minua monesta menneestä. Mieluummin peitän sen vaikka ruusulla, kuten edellisessä blogissani. Siirrän ja siirrän neliöni tarkastelua...

Viime yön unilääkkeeksi luin viime vuoden viimeistä Tähdet ja Avaruus -lehdestä Aurinkokuntamme kadonneista planeetoista, joista osa on tuhoutunut törmäyksissä, osa joutunut tähtien väliseen avaruuteen. Siitä tuli mieleen Maldek-planeetan tarina Erkki Lehtirannan Astrologia ja Henkinen tie-kirjasta. Minä tykkään tarinoista, olenhan tarinatäti-kummajainen itsekin.

Tämä kuva, kuten 1.blogini kuva on Vappu-ystäväni omasta taidekirjasta. Kuvat ovat veden liikettä.

Vanha tarina tai traditio kertoo muinoin Aurinkokuntaan kuuluvasta planeetasta nimeltä Maldek, toinen nimi Jmojer. Sen kerrotaan sijainneen Marsin ja Jupiterin välimaastossa, jossa nykyäänkin sijaitsee asteridivyöhyke, joiden löydöistä sitten astrologisesti on nimetty monta pientä merkittävää ja vaikuttavaakin kivenkokkaretta. Olenhan itsekin iki-ihastunut mm. Rosa- ja Horus-nimisiin asteroideihin, jotka näyttelevät suurta roolia minun kartoillani, ja joista on mukava rakennella mielikuvia, merkityksiä ja tarinoita.

Tarina kertoo, että tämä Maldek tuhoutui törmäyksessä Phaeton- nimiseen asteroidiin. Tästä meillä on näkyvänä todisteena nyt tuo asteroidivyöhyke. Edelleen tarina kertoo, että törmäyksen tuho aiheutti sen, että koko Aurinkokunta joutui pois vanhasta tasapainostaan, myös sen energioissa. Ymmärsin, että Maldek-planeetalla oli asunut ihmisiä, joiden suuri viha ja suuttumus kiteytyi jättimäiseksi ajatuskoosteeksi. Tämä 'ajatus- ja tunnesaaste' siirrettiin sitten Mars-planeetalle toteamuksella, että Aurinkokunnan pitää huolehtia perheestään. Siksi tätä saastaa ei voitu siirtää Aurinkokunnasta muuallekaan. Kotiasiat hoidetaan kotona.

Ja tästä johtuisi Marsin sotaisa ja tuhoava leima. Lehtiranta jatkaa tästä, että "Mars on oman planeettamme suhteen aktiivisimmillaan ja haasteellisimmillaan silloin, kun punainen planeetta on perääntyvän liikkensä aikana lähimmillään Maata. Tämä tapahtuu hieman yli kahden vuoden välein." Ja tämähän tapahtunee pian.

Minä haluan tutkia mitä kaikkea tapahtuu omassa elämässäni näiden kahden vuoden aikana suhteessa Marsiin. Onko totta vanhan kokemuspohjan tieto sen luonteesta?


1 kommentti:

  1. Luin juuri uudestaan Fred Rubenfeldin kanavoiman kirjan ''Aurinkokunnan historia ja salatut mysteerit'' mestari Hilarionin viisautta.
    ''Lopulta Jmojerin sivilisaatioiden erimielisiyydet hajoittivat ne energiajärjestelmät, joista he olivat riippuvaisia, ja planeetta itse räjähti''..koko tuhoprosessi kesti muutaman tunnin... mukana oli myös maan olentoja.. tämä tapahtui n 1.8 milj vuotta sitten''
    Muitakin kertomuksia on.

    VastaaPoista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!