keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Kehittynyt ja Kehittymätön (Marsin ja Jupiterin kosketus)Yleisesti Jupiterin ja Marsin kosketus toisiinsa takaa toimintatarmon ja innon yhdistyen sosiaaliseen tietoisuuteen. Ihmisen on helppoa hallita ja ohjata sosiaalisia resursseja sovinnaisen yhteiskuntaelämän puitteissa. Hän voi luoda kunnioitettava aseman rikkaalla kokemuksellaan ja näkemyksien laajuudella. Hän matkustelee, viihtyy kansainvälisissä piireissä, on sopeutumiskykyinen ja yhteiskuntavirtauksia myötäilevä.

Raimo Nikulan (Astrologian ihmiskuva, josta edellinen kappale) mukaan  on kaksi mahdollisuutta; toimia kehittymättömän tai kehittyneen tavoin. Niin kutsuttu kehittymätön ihminen toimii itsevaltaisesti, omia etujaan tavoittelevalla ja röyhkeällä tavalla raivaten omien halujen tyydytystä itselleen. Varsinkin jos Marsilla ja Jupiterilla on kovat aspektit (oppositio tai neliö). Tällainen persoona käyttää kunnianhimonsa vain oman turhamaisuutensa tyydyttämiseen.

Toinen mahdollisuus on kehittyneellä ihmisellä. Hänellä on kykyä johtajaksi, organisaattoriksi ja manageriksi. Hän voi rohkeasti perustaa yrityksen, toimia viisaasti moraalisen tunnon pohjalta ja saavuttaa muutoksia yhteiskunnassa.

Ongelmana tällaisessa tulkinnassa ja varsinkin arviossa omaan minään onkin se, että kumpaan lajiin kuuluu; kehittymättömiin tai kehittyneisiin? En myönnä tuollaista röyhkeyttä. Mutta en myönnä johtajuuttakaan. Usein olen huomannut vaikeissa tilanteissa, että pystyn organisoimaan… jos en unohda vain jotakin tärkeää. Siinäpä se Neitsyt- ja Jousimies energian ristiriita.

Toiselta suunnalta katsottuna, jos pystyn myöntämään itselleni tuota itsevaltaisuutta, omien etujen tavoittelevuutta ja röyhkeyttä, jota sitäkin varmasti vilahtelee, ainakin sitä toiset joskus osoittaa, niin silloin minulla on kasvunpaikka, voin oppia kasvamaan. Neliöhän on kasvun paikka. Jos sitten välillä löytyy rohkeutta, järjestelykykyä ja itsenäistä toimintaa, löytyy kiitoksen paikka ’ah, olen tainnut vähän kasvaa ja kehittyä’.

Voisiko ajatella siten, että ihmisessä toimii väliin kehittynyt, väliin kehittymätön puoli? Ei ole olemassa kehittynyttä ja kehittymätöntä ihmistä, en usko sellaiseen. Ihminen vain elää tällaisten vastakkaisuuksien maailmassa.

Tulee mieleen, että neliö on puolet oppositiosta. Onko sen haaste myös puolet oppositiosta? Miksi neliö kuitenkin näyttää vaikeammalta kuin oppositio-kuvio, joka jakaa ympyrän kahtia. Ehkä oppositio on suoraviivaisempi. Siinä on reilusti kaksi keskustelijaa, ja siinäkin on samat laadut vastapelureina tasaväkisinä. Mutta eri elementit kuten neliössäkin. Ehkä oppositio enemmän täydentää toisiaan, kuten avioparit. Mutta neliö on se riita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!