keskiviikko 1. helmikuuta 2023

Johanna Karpovin rinnakkaistodellisuudet ja syvällinen ajattelu


Kutsuimme keväällä 2022 astrologian kerhomme vieraaksi Johanna Karpovin kertomaan meille Kuusta. Kahden päivä kurssi oli niin voimallinen, että vieläkin sitä märehdimme. Siitä olisi pitänyt tehdä blogisivu jo aikaisemmin, mutta monet muut asiat ovat ottaneet aikaa.

Nyt kirjoitan Johannan kurssin sisällöstä ja kokemuksistani siinä. Kirjoitan sen mitä ymmärsin ja sen mitä osaan. 

Minulle ja monelle muullekin tuossa vieressämme kiertävä Kuu on voimallinen ja salaperäinen suuri pallo. Kun astrologisesti Kuu osoittaa omia aikarytmejä progressiivisesti  eli kasvavasti, niin sieltä löytyy paljon tutkittavaa.

Kuun progressio kulkee yhdessä merkissä noin 2-2,5 vuotta. Huomata pitää, Kuun kiertorata ei ole täysin pyöreä, joten se viipynee vähän eri aikoja eri merkeissä. Jos laskee kaikki 12 merkkiä, missä se viipyy, on progressiivinen kuun kulkuaika reilut 27 vuotta. 

Johanna Karpov on astrologi, joka on erikoistunut progressiiviseen Kuuhun ja löytänyt sen kierrosta rinnakkaistodellisuuksia. Näitä voisi nimetä myös sykleiksi, jossa tullaan vuosien myötä aina samaan kohtaan ja samankaltaisten haasteiden pariin.

Esimerkkinä otan esiin Ulla Palomäen kirja Pluto, jossa hän on tutkinut Pluton kierron syklejä historiallisesti eri merkeissä. Pluto kiertää Auringon ympäri noin 248 vuodessa, joten se viipyy yhdessä merkissä noin 20 vuotta. Progekuun kiertoja mahtuun noin 9 yhteen Pluton kierrokseen (248:27).

Jos katson Plutoa sotaisan Mars-planeetan Oinas-merkissä (1822-1852) historiaa, niin sieltä löytyy mm. Ranskan vallankumousaalto, joka rikkoi fyysisesti ja henkisesti silloista valtaa ja ison "käärmeen nahka" vaihtui. Mitä tapahtui Pluto Oinaassa n. 250 sitten? 1600-luvun vaihteessa Amerikassa käytiin intiaanisotia ja Euroopassa oli kolmikymmenvuotinen sota. Jos tulevasta Oinaan merkistä lasketaan 250 vuotta eteenpäin, tullaan 2100-luvulle. Olisivatko ihmiset silloin käymässä Star Warsia oppimatta vieläkään mitään?

Johanna Karpov on tehnyt laajan työn tutkimalla progressiivisen Kuun kautta historiallisia tapahtumia. Juuri nyt, kun jälleen on sota, hän on löytänyt siihenkin yhtymäkohtia historiasta. Youtubesta olen kuunnellut näitä mielenkiintoisia osioita. Tutkiessaan progekuuta samassa ajassa kautta historian hän on löytänyt ällistyttäviä yhtäläisyyksiä. Ja siitä nimitys "rinnakkaistodellisuuksia" Tässä linkki näille sivulle. Ja sieltä osiot "Mihin tämä maailma on menossa 2022".

Kun opettelimme omia syklejä rinnakkaistodellisuuksina tehden isolle paperille siitä karttaa, tulimme huomaamaan useita samoja vaiheita elämässämme. Vaiheita, joista pitäisi ottaa opiksi ja jatkaa elämää viisastuneempana. Kun laskee tämän 27 vuoden rytmin mukaan omaa elämää, löytyy usein yllättäviä asioita, joita kertaamme. Emme useinkaan huomaa, että elämme samat vanhat kriisit aina vain uudelleen läpi. Tarkoitus olisi pysähtyä näkemään ja tiedostamaan oma tila ja tekemään parempia ratkaisuja.

Johanna oli tehnyt hyvän pohjatyön, yksityisen listan jokaiselle, jossa Kuu oli päivälleen eri merkeissaä syntymävuosistamme lukien. Se ei ollut ihan helppoa mieltää ja muutenkin menneisyyttä oli aika raskasta käydä läpi. Vaikeaa oli myös muistaa menneitä tapahtumia. Minä muistin niitä, kun selasin vanhoja valokuva-albumeita. 

Esimerkkinä tästä kerron omakohtaisista rinnakkaistodellisuuksista. Minulle on tärkeää tuo persoonani nousumerkki, joka sijaitsee Skorpionin ja Jousimiehen rajamailla ja Jousimiehen ykköshuone. Matkat ja oppiminen ja opettajuus. Nuorena en niinkään ollut kiinnostunut koulunkäynnistä, halusin maailmalle. Progressiivisen Kuun ollessa 18-vuoden iässä Jousimiehessä, lähdin Ruotsiin opettelemaan omaa elämääni. 27 vuotta myöhemmin Kuun ollessa samassa paikassa, elämäni muuttui aika voimallisesti, sillä pääsin opiskelemaan yliopistoon ja olin paljon poissa kotoa. Siitä taas kun lasketaan 27 vuotta, olen jo seniori, mutta teen pieniä kulttuurimatkoja ja opiskellut, opettanutkin, astrologiaa. Eli oppiminen ja matkat tekivät elämääni muutoksia, jotka tukivat uusien asioiden oppimista. 

Jos otan Aurinkohuoneeni Rapu-merkin, voin katsoa miten esimerkiksi koti on vaikuttanut elämässäni. Progressiivisen Kuun ollessa ensimmäisen kerran Ravussa, koin kotini aika ankeaksi paikaksi äitini ja isäni eripuran vuoksi. Koti sai erilaisen merkityksen, kun kuljin kaupunkiin opiskelemaan. Katsoessani eteenpäin 27 vuotta, loin kotielämää perheelleni omalle perheelleni. Rapu on pesänrakentaja mukavuudenhaluisesti ja kotoisesti. Olin lapsena kokenut epämukavan kodin, nyt pyrin tekemään siitä turvallisen ja kodikkaan. En ehkä aivan onnistunut, sillä opiskelun vuoksi olin paljon poissa. Kun taas kului 27 vuotta, jouduin leskeksi ja mietin mitä tehdä. Jotenkin halusin tuon vanhan kodin säilyttää sellaisenaan, jonne poikien perheen kanssa olisi aina helppoa tulla. Jäin siihen. Olen yrittänyt rakentaa nyt turvallista mummulaa. Mielestäni olen onnistunut siinä aika hyvin.

Otan vielä yhden esimerkin. Kun progressiivinen Kuu kohtaa Mars-Neitsyt alueen, koen sen astrologisesti tärkeäksi itselleni, koska se on ainoa planeetta maa-elementissä. Siinä se oli noin 12-vuoden iässä. Kävin silloista keskikoulua, jossa minun olisi pitänyt olla tarkka ja ahkera. En ollut. Se meni huonosti. 27 vuoden päästä sain opettajaviran. Nyt olin tarkempi ja ahkerampi. Kokeilin eri opetusmenetelmiä ja analysoin niitä. En päästänyt itseäni helpolla. Nyt kun on taas kulunut 27 vuotta, niin olen lähtenyt tutkimaan ruusuja, kirjoittamaan eri aiheista ja joutunut analysoimaan mm. kirjoitustaitoani rankan käden kauta. Mitä olen oppinut? Ehkä ahkerammaksi. Ehkä tarkemmaksi.

Härkä-aikojakin oli mielenkiintoista tutkia, mutta en nyt tästä enempää. Mutta huomasimme tuolla kurssilla, että tämä jos mikä oli itsetutkiskelua ajassa taaksepäin ja ajassa eteenpäin, ei fyysisen lineaarisesti, vaan käyden syvällä menneisyydessä ja suuntana tulevaisuus henkisellä tasolla.

Isäni joskus moitti minun nuoruusajan kulkurielämääni sanoen sitä pintakiidoksi. Hän sanoi, että jos jäisin paikalleni, niin voisin syventyä syvälle "maahan" ja ylös "taivaisiin". Hän tarkoitti syvällisempää elämän tutkimista. Nyt sitä on tehty. Kiitos Johannalle!

Tässä tietoja Johannasta:

www.veneika.fi

Astrologi Homeopaatti
Johanna Karpov
- palvelunumerossa 0700 8 1919
(1,99e/min+pvm)
- ajanvarauksella 041-5021669


2 kommenttia:

  1. Jatkathan kiintoisien vieraiden kutsumisia Pattijoelle! :)

    VastaaPoista
  2. Johanna kiitos isosti viisaudestasi ja liltteydestäsi

    VastaaPoista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!