maanantai 16. tammikuuta 2012

Neliön haasteet


Minulla on syntymäkartalla  aika railakas kuvio Jupiterin ja Marsin välillä. Neliö! Jupiter neliö Mars tai aspekteissa voi kai laittaa toisinkin päin Mars neliö Jupiter. Tämä on se vaikein juttuni Marsin kanssa. Marsin ja Jupiterin välille muodostuu kulmaluku 90 astetta ja sitä kutsutaan neliöksi. 90 astetta jakaa myös syntymäkarttani neljään osaan.

Seppo Tanhuan mukaan tämä neliöni on avautuvana eli ilmentää haastetta kahden ristiriitaisen olemuspuolen välillä, tässä maa-elementtisen Neitsyt-Marsini ja tuli-elementtisen Jousimies-Jupiterini välillä. Jos en ole tietoinen näistä voimista, koen sen ristiriitana ja rasitteena. Mutta jos opin tiedostamaan ja ymmärtämään itsessäni nämä planeettojen voimavarat, pystyn ne myös yhdistämään luonnollisella tavalla ja silloin ne toimisivat turvallisena kivijalkana elämässäni. Tällöin Neitsyen varautunut energia rauhoittaisi Jousimiehen palamisen vauhtia.

Elementit (tuli, vesi, maa ja ilma)  neliössä ovat erilaisia, mutta laadut neliössä ovat samoja. Sekä Neitsyt ja Jousimies ovat laadultaan muuttuvia. Muuttuvuus on sopeutuvaa, ideologista ja joustavaa. Juhani Nummela käyttääkin tästä laadusta nimitystä ’joustavat’ (eng. Mutable), jonka tunnussanana on monipuolisuus. Aktiivinen subjekti omaa itseluottamusta, seurallisuutta (Jousimies), palvelualttiutta (Neitsyt), mutta myös hyvin usealle alueelle jakautuvaa monitoimijaa. Nyt puhun vain tuosta omasta neliöstä ja sen tekijöistä. Muuttuviahan ovat myös Kalat ja Kaksoset laadultaan.

Neitsyt-Mars luo minulle tärkeää maa-elementin jalansijaa. Ainoa ’maaenergia’ minun kartallani. Siksi yritän pitää niin paljon kiinni tuosta Neitsyt-luonteen tarkkaavaisuudesta. Tarvitsen sitä. Vaikka se muuntuu, se samalla arvioi, analysoi ja kritisoi, miettii ennen kuin toimii. Se on kuin vahva puinen purjevene karttani merellä, jossa on vettä paljon, mutta ei edes maata saareksi asti saatikka mantereeksi. Mars-purjevene on minun maatani, luotan sen toimivuuteen, uppoamattomuuteen ja pysyn pinnalla. Jos Jupiter-Jousimies sitten muuttaa sen pikamoottoriksi, niin täytyy sekin hyväksyä ja senkin kuntoon luottaa. Se vauhti on suora ja mutkaton, ei aikaile, vaan toimii eikä sen liikettä pysähdytetä helposti. Molempia, sekä purje että moottori tarvitsevat hyvää hallintaa. Ja siinä juju!

Astrologia on tulkinnan tulkintaa. Joku tulkitsee näitä käsitteitä, kuvioita ja minä tulkitsen heidän tulkintaansa. Yritä sitten siinä ymmärtää sitä tärkeintä eli itseä! Haasteellista. En nuorena tiennyt mitään koko astrologiasta. Pelkät kokemuksetkin opettaa, varsinkin ne tuhannet kompastumiset ja tunaroinnit. Olisinko sitten päässyt helpommalla, jos olisin tuntenut astrologiaa? Tiedä häntä. Joka tapauksessa ihmettelen esim. astrofoorumilla, kuinka mutkattomasti monet nuoret käsittelevät syntymäkarttansa eli luonteensa heikkouksia ja vahvuuksia. He osaavat.

Kaarina Pääkkönen kertoo näistä muuttuvista merkeistä erään minulle mieluisan seikan.  Hän sanoo, että muuttuvissa merkeissä on aina liikkuvuutta, joka oikein jalostettuna antaa loistavan kommunikaatiokyvyn tai vaikka tanssijan lahjat.

Ihmekös tuo, jos eräs elämäni suurimpia iloja on aina ollut tanssi. Tuoltako se, tähtien energioista?
Mutta älä nuolaise ennen kuin tipahtaa! Kaarina jatkaa, että neliön kulma tässä kehoittaa varoa yliampuvuutta, liiallista intoutumista, koska neliön haltijalla on usein suuri vaara polttaa itsensä loppuun. Kyllä näinkin. Kun jokin innostus vie muassaan, ei muista että aikakin on rajallista.

Olen tanssin puolesta pitänyt hiljaisuuden retriittiä nyt melkein vuoden.  Olen malttanut. Huomenna aion osallistua pitkästä aikaa itämaisen tanssin harjoituksiin.

Siis itämaista tanssia!  Tässä on tuttua tunnelmaa…

1 kommentti:

Olen tosi iloinen kommenteistasi!