tiistai 3. joulukuuta 2013

Sekstiili, ottaa ja antaa

Kun näen sekstiilimerkin kuin tähden, tulee ensimmäisenä tunne, että nyt silmät auki, levälleen ja katso joka suuntaan. Että jossakin on mahdollisuus johonkin!! Että jossakin on se sateenkaaren pää! 

Fyysisesti ymmärrän, että se on pieni kulma kuin kurkistamassa kuin antamassa niitä viime säteitään. Se väläyttää jotakin. Tähän kai aikojen alussa astrologit ovat tarttuneet. Sen täytyy valaista tai osoittaa jotakin. Sekstiilimerkissäkin jo on viivoja, jotka ovat päättymättömiä, sinkoavat johonkin arvaamattomaan ja mystiseen.Palaan aina vain näihin komuttuihin juttuihin, mutta uskon, että ymmärrys kertaamisessa laajenee. Tai sitten se on sitä jotakin viime tingan 'välähdystä' tai jonkin asian kirkastumista. Kuten itse sekstiilin sisältö osoittaa. 

Sekstiilistä käytetään myös nimitystä kuusio tai kuutio. Transiittien sekstiileissä erotetaan myös tuo 'avautuva ja sulkeutuva' tai kuten Raimo A. Nikula (Astrologian ihmiskuva) niitä nimittää 'kasvava ja vähenevä'. Kasvava kuutio eli siis avautuva katsotaan Oinaasta lähteväksi 60 asteen kulmassa ja osuu elementtiin (ilma), joka on kuten Oinas, aktiivinen ja ulospäinsuuntautuva, se plussa. 

Eli se miten ymmärrän, sekstiilit ovat aina joko tulen ja ilman välisiä tai riippuen missä planeetta on, myös veden ja maan välisiä ja näin toistensa täydentäviä, eivätkä vastakkaisia tai samankaltaisia. Ja kuitenkin Oinas-Kaksonen kaltaisia?

Kiitos! Nappasinko jotakin tajuntaani. Pitäisi enemmän syventyä elementtien luonteeseen ja niiden vuoropuheluun. Siis sekstiilissä ovat luonteeltaan tulta ja ilmaa. Vaikka vesi ja maa ovatkin passiivisia.?? Vaikka minulla on Mars maa-elementtiä, Saturnus ja Jupiter tällä hetkellä veden elementissä? Elementit eivät kuitenkaan näinkään olisi vieraita toisilleen, eikä psyyken tarvitse tehdä jyrkkiä muutoksia kasvun jouduttamiseksi Nikulan sanan mukaisesti. Ja tästä johtuisi, että ponnistuksia on, mutta siten että mahdolliset lahjat nousisivat pinnalle. 

Taas vähenevä eli sulkeutuva kuutio viittaa enemmän sosiaaliseen tietoon ja uusiin virtauksiin. Ymmärrys kohdistuisi enemmän yhteiskunnallisiin ja kultuurellisiin puoliin asioissa. 

Siis! Avautuvana hetkenä olisi hyvä nähdä omat resurssit ja niiden mahdollisuudet. Ja sulkeutuvassa kohdistaa omitut ja opitut asiat ympärille yhteisöön. Ottaa ja antaa! Yksinkertaista, eikö?

Eli siis minulla tuo avautuva Saturnuksen sekstiili Marsille on löytää omat lahjat ja voimavarat siihen miten toimia. Ja tuo sulkeutuva Jupiterin sekstiili Marsille toimia niin, että antaa jotakin jo omittua tai opittua yhteisölle. Ilmankos tuli esiin, että on vuoro antaa näytös yleisölle esim. tanssin muodossa!

Kuitenkin, koska minun sekstiilissä on elementteinä maa ja vesi, niin löydän siihen Nikulan kirjasta taulukon, jossa tulee ilmi, että tämä mahdollisuus on kuitenkin vähän levoton, keskenkasvuinen, välillinen ja pinnallinen. No joo! Mutta tukeudun siihen, että luonteena sekstiili on aina tulinen avaus tai päätös.

Nikula jatkaa kuusion eli sekstiilin luonteesta uudessa kirjassaan Planeettavoimat elämän rytmittäjinä, että kuutio on aina yhteistyökykyinen ja positiivinen. Se on aspekteista älyllisin, täynnä tietoa jota voi sulauttaa ihmisen kasvuun. 

Siis upea mahdollisuus!


3 kommenttia:

 1. Nyt mua rupes vaivaamaan, jotta MIKSI kuusio eli sekstiili on / ois älyllisin?
  Onks sillä jotain tekemistä kahden kolmion asettamisella päällekkäin ja juutalaisuudella
  elikkä Daavidintähdellä elikkä sekstiiliketjulla elikkä 6-harmonialla..
  Eiks aspektien "laadun" / luonteen laskeminen ala tavallaan oinaspisteestä
  ja sillon siitä sekstiili osus Kaksosten alkuun,
  Merkuriusta, ilmamerkki,
  siitä sekstiili ja Leijonaa, kiinteää tulta,
  sekstiili ja johtavaa ilmaa,
  ja jne
  eli saadaan "älylliset" ilman merkit kolmioon
  yhdessä tulen kanssa.
  Mut onks sitten vesi- ja maakolmio vähä-älyinen???
  halooooooooooooooooooooooooo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuli 6-harmoniakartalle Mars-MC Kaksonen,
   kiihtyvyys sata-nolla
   siis älyllä?
   :)

   Poista
  2. Kuulostaa Nikiltä! Noita minäkin noin laskeskelin, mutta tajunta on vasta alullaan. Mutta pitäähän sitä ottaa huomioon, missä se synt.planeetta sijaitsee. Nikulalla oli taulukko noista aspektikuvioista (s.283), joista vihdoinkin olin jotakin ymmärtäväni.

   Ootas nyt, kumpi se oli Jing vai jang? Plus vai miinus? Kun ei tahdo muistaa noita. Joka tapauksessa näkisin maa-vesi elementtisen sekstiilin vähän heikompana, hitaampana, helpommasti luovuttavana. Uskoa johonkin tarttis olla enemmän. Mutta sen alkuvoima olis lähtösin Oinaasta.

   Siitäkö Davidin tähti? Lainasin juuri sumerilaisuutta koskevan historiankirjan tai siis mikä kertoo Babyloniasta. Eikö se tähti ole sieltä jostain alunperin kotoisin? Vai puhunko nyt pentagrammista?

   Poista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!