keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Mars-NeitsytTämän sivun alku on kopsaus astro.fi - sivustolta. Pyrin tähdellä merkitsemään omaa pohdintaani.

Mars Neitsyessä
Olet tarkka kaikessa tekemisessäsi ja usein yksityiskohtien hiominen vaarantaa kokonaisuuden valmistumisen. Tarkkuutta vaativat hommat ovat sinun heiniäsi ja sinuun voi varmasti luottaa, sillä olet tehtävissäsi usein liiankin vaativa itseäsi kohtaan. 
 
 *Tuon tarkkuuden kyllä sekoittaa Jupiter Jousimiehessä 1.huoneessa, joka on syntymäkartalla             neliössä Marsin kanssa. Tykkäisin olla tarkka, puurran joskus mielelläni jotakin pikkutarkkaa näpertämistä, kuten tykkään palapeleistä, japanilaisesta siluettiristikosta, piirtämisestä, mallintamisesta, yksityiskohdista. Hyväkin kun Jupiter tuollaisessa voimassaan heittää minut väliin maailmalle näkemään suurempia laajuuksia ja haastaa silmiäni ymmärtämään ja näkemään enemmän. Sieltä ehkä nousee se halu luoda yhteyksiä myös sosiaalisesti ihmisten välille, kerätä voimavaroja yhteen.

*Mutta väliin todella takerrun johonkin, josta tulee kauhea taakka, kuten nytkin yhteen pieneen historiaosuuteen, joka on vain pikkuriikkinen osa kyläkirjan historiasta. Luulen itseäni tai tekemistäni tärkeämmäksi kuin mitä se on. Oliskohan lievä suuruudenhulluus Jupiterin metkuja?

*Näkisin, että Marsin sekstiili Kheironiin on kuin avoin savuräppänä, jonka kautta saan raikasta ilmaa ja pontta päästä jostakin ässehtivästä olotilasta ulos. Kuitenkin.

*Marsilla on myös kiitollinen kolmio Kuunsolmuni kanssa, jonka kautta kasvan ja kestän haasteita, jopa selviän niistä. Se on kuin sulatusuuni kaikille ideoilleni, missä pitäisi tuottaa jotakin luovaa. Mars auttaa vapautumaan sellaisista möykyistä, joita en jaksa ’sulatella’ enkä ymmärtää. Kuunsolmuni on 5.huoneessa Härässä ja vaatii psykologista ymmärrystä itseäni kohtaan, jotta luovuuden paineet pääsisivät esiin. Ässehdin ja epäilen niitä liian usein, toljotan vain kuin härkä aitauksessa, jonka portti on auki, eikä ymmärrä sitä. 

*Onneksi sillä Kuunsolmulla on lisäksi apuna yhtymänä Pallas Athena, joka melkein samoilla asteilla voisi olla myös kolmiossa Marsin kanssa, sotaisa isänsä tytär, joka on välillä kuin paraskin ’henkiopas’ tuossa luovuuden maailmassa.

*Voi jukra sentään, minulle on annettu kaikki mahdollisuudet. Mikä se sitten jarruttaa? Kirjoittelen tällaisia jonninjoutavia blogeja, kun pitäisi keskittyä johonkin todelliseen!!!

*Saturnusko? Se on kvinkunsissa Marsin kanssa. Tuota kvinkunssia en vain oikein vielä sisäistä.        Saturnushan on luonteeltaan kuitenkin sellainen kriittinen jarruttaja. Ja sillähän voi olla ihan hyväkin vaikutus. Ehkä sen vaikutuksesta en ole koskaan alentunut taiteilijuuteen ilman itsearviointia tai itsekritiikkiä. Siis jarru vai äidillinen suoja, käsi joka pitää kiinni, etten mene liian lujaa enkä korkealle?

3 kommenttia:

 1. Voi harmi kun näyttää rumalta. Se miten kirjoitin, ei näy sellaisena. En saanut kuvaa etusivulle, en edes alkutekstiä. Joten huonosti alkaa.

  Mutta aloitinpahan...

  VastaaPoista
 2. No nyt sain ulkoasun jokseenkin selvemmäksi ja itse tekstinkin.

  Mutta hullun lailla tällaiseen menee aikaa!
  Siis hullua tämä homma.

  Olen aloittanut kuitenkin ja tutkittavaa on.

  VastaaPoista
 3. Hm...Katselin, kuin läksyni kertasin näissä sivuissa. Ja huomaan että tykkään itse tästä harmaan mustasta taustasta, josta tuo marsimainen punainen räiskyy mukavasti. Harmi kun en saanut etusivun kuvaa tänne, mutta ei sitä tarvitse.
  Usein yksinkertaisuus on vain hyvä, kun niinkin monimutkaisesta asiasta on kysymys kuin astroligisista kiemuroista. Juuri se, että Marsini on Neitsyeessä, saa minut tutkimaan tätä kaikkea. Saa nähdä miten lopussa käy. Huomaanko homman hulluuden ja lopetan hyvällä koko astrologian vai ihastunko vain tiukemmin?

  VastaaPoista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!