perjantai 13. tammikuuta 2012

Jupiter-isäntä Neitsyt-Marsini huoneessa

Kuva Wikipedian sivulta
Juuri kun olen tyynnyttänyt tätä 9.huoneen seikkailijaluonnettani Neitsyt-merkin vaatimattomuudella ja hillityllä käytöksellä, huomaan, että saan maksaa ’vuokraa’ itse Jupiter-isännälle, joka omistaa eli astrologisesti hallitsee tuota 9. huonetta.

Tätä voi olla vähän vaikea ymmärtää, mutta nyt minussa pääsee irti jotakin sellaista, mikä vain leiskuu ja puuskuttaa esiin symboleineen ja mielikuvaväreineen. Se on sitä Jupiteriani, joka syntymäkartallani asustaa 1. huonetta Jousimiehessä ja luultavimmin antaa voimallisimman leiman koko syntymäkartalleni ja ominaisuuksilleni. Sitä on välillä vaikea hillitä, joten päästetään se nyt tähän maalailemaan. Onhan Jupiter muutenkin Aurinkokuntamme suurin planeetta ja Marsista seuraava Maasta nähden.

Eikä tuo Jupiter-isäntäni välitä tippaakaan siitä onko ’huone’ vasta siivottu ja järjestyksessä, kun hän marssii sisään saappaissaan omistavin elein ja tuo muassaan uusittavia ideoitaan. Hän viis veisaa siitä, mitä Neitsyeen toive turvasta ja rauhasta on. Jupiterilla on uudet suunnitelmat huoneen uusimiseen. Hän on ideologi, lahjoittaja ja Jousimiehen iloinen remonttikirja kainalossaan. Hän ilmoittaa, että huone remontoidaan, ikkuna isonnetaan, tapetit vaihdetaan ruusuisiksi ja lattialle kiiltelevä parketti jne. Pitäähän minulla (Marsillani) olla kaikki mahdollinen ilo ja viihtyvyys, jotta voisin toimia innovatiivisesti ja edukseni.

Astrologisesti tuo 9. huone nimittäin kuuluu Jupiterin ’omistukseen’, se sitä hallinnoi ja lyö oman leimansa kaikkeen mitä siellä on, siis  myös minun järjestykselliseen ja järkevään  Neitsyt-Marsiinikin. Astrologisesti Jupiteria siunaava tähtimerkki on Jousimies, joka myös omalta osaltaan puhaltaa aivan uusia tuulia huoneen ilmapiiriin.

Neitsyt minun Marsissani kavahtaa, nöyrtyy, supistuu, jättäytyy taustalle ja sallii toisenlaisuutta, jopa innostuu.
Jupiter Jousimiehen viitassa luo huoneeseen uudistushalua, mahtipontisuutta ja hätäistä touhuilua. Ja sen vaikutus Marsiini on estoton. Ei voi mitään. Mars innostuu tästä. Sen toiminnallisuus kiihottuu, touhuaa monen asian kanssa saman aikaisesti ja ei lopulta tiedä itsekään, missä ja minne on menossa.

Ihan totta se on. Tälläkin on aikamoinen vaikutin siihen syntymäpäiväni Marsiin, joka tulee esiin toiminnoissani. Siksi ihmettelen miten se toimii nyt peruuttamisen ja hitailun rytmissä. Järkiintyykö se, rauhoittaa huonettani vai panee hyrskyn myrskyn. On ehkä onni, että yritän siirtää eräitä tärkeitä asioita keväälle.

Eikä tuon huoneen turvallisuutta rauhoita sekään, että vastapäinen huone on minulla tuli-elementtisen Oinaassa (jonka voima heikkenee huoneen todellisen vaikuttajan, eli Kaksos-merkin omistajuudesta), päinvastoin, sillä astrologiassa katsotaan usein sitäkin. 3. huoneen merkitys on vähän samanlainen, mutta siellä on lähiympäristö (sisaret) ja kotimaa. Liekö Oinaan tuli tehnyt sen, että sekään huone ei minulla ole rauhallinen ollut, sillä olen avioerolapsi ja sisaret ovat aika kaukana, kotimaakin välillä on muuttunut. Siellä huoneessa on kuitenkin Juno, joka usein vaimoksi nimetään. Onneksi se puoli elämässäni on sitten ollut rauhallisempi.

Tämä nyt on pikkuisen liioiteltua (Jupiter-luonnetta sekin)mutta soikoon!

1 kommentti:

  1. Tulinpas tänne vanhaan ennakoivaan aikaani.
    Kyllä se on totta, että Marsin perääntyminen hidastutti tuota jupeterimaista innokkuutta, rutkastikin, mikä on ollut oikein hyvä!
    syntymäkarttani neliö Marsin ja Jupiterin välillä osoittaa myös sitä, kuinka kannattaa ottaa molemmat energiat huomioon. Sopivasti innokkuutta, mutta analysointia ja suunnitelmallisuutta pitää olla. Ei spontaanisuudella mitään pysyvää ainakaan saada aikaan. Siis kevääseen kaikki toiminnot ovat siirtyneet, ja talven mittaan jouduin vain räätälöimään syksyn ja talven vaurioita talossa...ja mielessä.

    VastaaPoista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!