sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Voi itku - Uranus!

Minulla on ollut vuoden päivät transiitti Uranus oppositio MC. Tottakai minä olen miettinyt tekosiani, yrityksiäni ja päämääriäni. Tuo kulma on aika varteenotettava.


En minä ole ymmärtänyt sen viestiä. Se on ollut kuin pimeä aukko.

Tämä kuva on otettu Hiidenportin kansallispuistosta. Siellä on syttynyt ehkä salamaniskusta muinoin kavala metsäpalo. Tällaisia juurakoita oli siellä sun täällä. Tilalle on kuitenkin kasvanut sitäkin rehevämpi metsä. 

Jotenkin tuo kuvaa tuota yllätyksellisyyttä, fyysisyyttä, mitä Uranuskin voi merkitä. En ole lähemmin tutustunut Uranukseen, pitäisi kyllä, mutta sen verran, että se on oman tahdon planeetta, kapinallinen ja maailmaa muuttava.

Uranus on tehnyt hankalan kulman työnakseliini, keskipäivän viivaani koko tämän vuoden. Juuri nyt kun olen löytänyt niin mukavaa hommaa. Viime kesän kyllä mietin, tuon kulmankin innoittamana, että pitääkö minun ajatella työtäni kahvilanpitäjänä ja ruusumuorina kriittisemmin. Se on kuitenkin minulle enemmän harrastus kuin työ, joka pitää virkeyttä yllä ja tarjoaa jonkinlaista palvelua ja virikettä ympäristöönkin.

MC eli työnakselini on Vaa'assa yhtyneenä Neptunukseeni. Ehkä tuo kuvio on tehnyt sen, että olen ollut vähän ajelehtiva, jopa päämäärätön. Kuitenkin jokin virta, minkä mukaan olen väliin joutunut, on rantauttanut minua sopiviin paikkoihin. Olen siinä suhteessa oppinut luottamaan intuitiooni. Yhdessä Vaaka ja Neptunus ovat aika vankasti energioillaan ehkä osoittaneet minulle tietä, jota sitten Mars-Neisyt kartallani on tehnyt vastuuntuntoiseksi ja vaativaksikin (huoneessa 9.)

Tuossa Hiidenmaan kansallispuistossa vaeltelin aika iloisesti huolimatta kipeästä jalastani. Aikansa kuljettuaan kipuhan turtuu, eikä sitä enää huomaa. Opin kuitenkin varomaan maastoa, ettei jalkapöytäni tarvitse paljoa taipuilla. 

Stenbergin ja Lehtirannan Astrologiset Syklit- kirjassa tuo Uranuksen oppositio MC:lle ilmoittaa vaikeuksia työmaalla. Painostusta ja vastusta. Varmaan olisi ollutkin, jos olisin jäänyt vielä vanhaan työpaikkaani, missä nuoret odottivat 'oven takana' milloin saavat työtä. Osasin lähteä ajoissa, oikeastaan mieheni  vakavan sairaudenkin takia. Lehtirannan tulkinnassa puhutaan kyllä aika osuvasti myös 'rikkoutumisista' ja odottamattomista päättymisistä. Kyllä, jalkani on rikkoontunut, mutta vaiva tulee jo nuoruudesta, jolloin jalkapöydän luut ovat vaurioituneet tai nilkka. Mutta pahinta oli lukea, että joutuu ehkä muuttamaan asuntoa!!! Minähän en metsästäni lähde! En uskonut ollenkaan tätä kirjaa!

Nyt kun olen taas tanssinut, väliin tuskaisestikin, tuli mieleeni, että 'ulkopuolinen työ' tarkoittaa myös harrastusta. Onko nyt sitten minun tanssini tanssittu? Tuliko Uranus jalkakipuineen minulle ilmoittamaan, että vanhan tulee jättää jotakin ja keskittyä johonkin muuhun enemmän. Eikä tämä ole vain Uranusta, vaan realistinen toteamus, ettei vanhemmuuteen ehdi kaikkia rakkaita harrastuksia yllä pitämään. Jostakin täytyy luopua, jotta johonkin muuhun löytyisi enemmän energioita. 

Uranus on sukupolviplaneetta. Uranuksen paluu tulee noin 84 vuoden iässä. Uranuksen neliö Uranukselle 63-vuotiaana (silloin jäin eläkkeelle). Ja siis kaikkea hankalaa tuossa välissähän voi ikävuodet tuoda auttamattomasti. Ilkikurisesti mietin myös, että tietotekninen osaaminen on kyllä jäänyt vähän käpälämäkeen, mutta aion ilmoittautua uudelle kurssille joulun jälkeen. En anna periksi vielä tekniikan mukana olemisesta, en.  

Joka tapauksessa tuo transiitti on nyt ohitettu. En tiedosta mitään muuta muutosta kuin, että jalkani voimat ovat hiipuneet. Tai että minun on erityisesti huolehdittava jalkojeni kunnosta. Eräs selvännäkija kerran, jo kymmenen vuotta sitten, auraani katsoen kysyi harrastuksistani. Silloin harrastin jopa flamencoa. - Äläkä sitten jätä sitä, sillä nivelesi tarvitsee sitä tärähtelyä, sanoi hän todeten aika rankasti, ettei tarvitsis liian aikaisin istua rullatuolissa.

Valitettavasti flamenco loppui, kun ohjaaja muutti kaupungista pois. Enkä ole sitä yksin viitsinyt harjoitella. Enkä sitä edes oppinut, mutta jalkatyö teki hyvää.

Astroystäväni Nikki neuvoi, että nyt ei auta muu kuin kävellä 'ilmassa'. Hyvä neuvo!! Antaa mielikuvituksen viedä!

Löytyisiköhän täältä jotain asiaan liittyvää? Hm, ei mielestäni. Onneksi minun ei tarvitse uskoa astrologiaan!

Uranus Transits Opposition Midheaven

*Sudden changes and upsets are likely in your domestic life. If you are at all dissatisfied with your place of residence, it is likely that you will move at this time or make home improvements.

+Sudden insight into your home, family, and sense of security. You could be asserting more independence, perhaps at the expense of your job or career by spending more time away from it, engrossed in your personal and domestic scene.8 kommenttia:

 1. Itkujen itku...Ceres ja luopuminen..ja Uranuskin peruuttaa ja sanoo kerran viel kerran viel :)
  oikeesti tulin taas esittämään oman näkemykseni,
  astrologisen, karttasi tuntien,
  jalkapöydästä,
  Kalojen alueesta.
  Teepä solar chart yhdessä natal kartan kanssa.
  ap-Saturnus nousulla, vanha vaiva yhtymä natal Chiron,
  kolmio ap - Chiron Kaloissa.
  Ap-Uranus IC oppositio ap-Mc Mars - Ceres - Vesta.
  Täytyy muuttaa Marsin liikerataa, täytyy Ceres huolehtia itsestä,
  täytyy löytää uusi fokus, sydäntä lähellä ( proge-kuu jellona ja sivellin käteen ?)
  täytyy löytää vaakasen tasapaino.
  Voisi käyttää vaikka mielikuvitusta,
  ap-Kuu-Merkurius rx yhtymä natal Uranus - Ceres,
  vaikka näin kävellen :

  https://www.youtube.com/watch?v=ubeVUnGQOIk

  Tanssin muusa 81 Terpsichore natalilla pitää huolta terveydestä Neitsyessä,
  nauttien oppositiolla Kalojen Kuuhun jalkojen soljuvasta liikkeestä,
  mutta ap-kartalla Terpsichore on Härässä ja oppositiossa Saturnus-nousulle,
  ei nouse jalka flamenkoon..?

  Uranus kuvaa taivasta,
  ja MC on keskitaivas,
  aattele positiivisesti,
  vain taivas rajana :)

  ...itelleni tässä muistuttelen samalla..
  tulossa tuo Uranus,
  mutta aina on jotain muutakin,
  ei se yksin,
  tr Saturnus tulossa myös natal nousulle.
  Semmosta just aattelin eilen, että jos työkuviota muutettais (hypoteesi)
  enkä sitä hommaa haluais,
  niin eikun Uranus vapauteen,
  ja poitkut persiille,
  mieluummin.
  Freedom.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaipa se Uranus kosmisena huolehtii todellakin niistä muutoksista, kun ei itse hoksaa, tai ehkä jopa alitajuisesti tahtoo. Joo, kattelin neuvomaasi karttaa ja onhan siellä. Siellä on myös Jupiter onnenpisteelläni Solarina. Mutta samalla juuriJupiter oppositiossa Solarin Kuu-Merkuriukseen, kuten muutenkin Natalilla Merkuriukseen. Haastaa kovasti lahjoja tai tietoja käyttämään. Miksi en voisi tässä kertoa, että juuri kirjoittelen luentoa. Pidän kotonani astrologian alkeiskurssin viidelle henkilölle, tiivis viikonloppukurssi. Olen sitä työstänyt kuukauden, toistakin verran. Uskallan. Transiitti Saturnus yhtymä ASC, jos ei muuta niin lyö ja opettaa. Enkä tarvitse siinä jalkapöydän taipuisuutta. Pidä peukkuja!

   Poista
 2. Hei,
  kuvita lastenkirja!
  kuu-merkurius rx - ceres-uranus,
  great idea, isn´t it!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Likelle osuu! Työstän juuri tarinakirjasta ruusuista, ensimmäisen osan yritän saada painoon ensi kesäksi. En taida ihan kuvittaa, mutta onhan valokuvia. Katselin juuri paikkakuntalaisten taidetta satuina, valokuvina ja kuvituksina. Voi mikä voima ja idea on nuorissa! No, miksei vanhoissakin voisi olla!

   Poista
 3. Sullakin on tulossa Solmuakseli tuolle MC-IC -akselille.
  Itellä on justika,
  ja mietin mitä tapahtui about 19 vuotta sitten v. 1995 helmikuulla..
  en saa päähäni, muutto tais olla edellisenä syksynä
  ap-kartalla oli Pluto nousulla,
  niin ja joo, ap- ja natal kartat olivat identtiset akseleiltaan.
  Joku sisäinen kasvu-muutosprosessi vissiin.?
  joo ja nyt tulee sitten Saturnus transiittina.

  Entiijä, jotenkin oikein janoan muutosta näihin rutiineihin.
  Jotain tarttis vissiin itekkii tehä asian eteen..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, oletko koskaan antanut minulle tähtitietojasi, Nikki. Voisitko antaa ne minulle. Kuitenkin niin usein käymme läpi toistemme kulmia. Jos minä näen siellä jotain mitä sinä et ehkä... Ole kuulolla ja seuraa mitä ympärilläsi tapahtuu. Jos vaikka sieltä sinulle avautuisi jotakin. Olet alalla, missä on puute ihmisistä!

   Poista
 4. Ihana, kun itkuni viritti ajatuksiasi, Nikki! Jaksat lukea noita karttoja niin syvältä ja laajalta! Samoja ajatuksia olen pähkäillyt. Saturnus on ASC:llä, kasvun paikka. Katselenpas noita karttoja. Nämä ikäkausikulmat ovat ehkä vain tarkoitettukin pysähdyksiksi. Palaan...

  VastaaPoista
 5. Minulla on syntymäkartalla Uranus oppositio Keskitaivas. Olen lapsesta asti ollut sellainen keksijäpelle. Lahjakkuutta on riitänyt. Jarruja on tarvinnut laittaa, etten ole palanut loppuun. tv. marja

  VastaaPoista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!