keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Mitä oppeja Saturnus ojentaa eri huoneissa?

Yleisesti Saturnus rajoittaa ahneutta ja opettaa anteliaisuutta.

Saturnus toimii parhaiten Kauriissa, on ylennyksessä Vaa'assa ja alennuksessa Oinaassa. Mitä tämä tarkoittaa? Ylennysmerkissä planeetta toimii hyvin. Alennuksessa on opposition leima. Mutta mitä Saturnus tekee eri huoneissa. Pyrin löytämään tähän tiivistelmänä omaa ymmärrystäni Lehtirannan Astrologia ja henkinen tie-kirjasta:


1. huoneessa muokataan minä-kuvaa vastoinkäymisten kautta. Inkarnaatiossa on ennalta tavoitteena luonteen muutokset, opit, mitä pitää käydä läpi. (Tässähän Saturnus on alennuksessaan Oinaan huoneen kautta.)

2. huoneessa Saturnus voi vakauttaa taloutta. Tähän huoneeseen liittyvät myös rakkaus ja kiintymys, jossa kohdataan menetyksiä. Riippuvaisuus aiheuttaa murhetta ja sen vuoksi Saturnus tässä opettaa rakastamaan suoraan sydämestä, ei tahdon tai takertumisen kautta.

3. huoneessa Saturnus toimii mielen kautta, opettaa vakautta depressiossa ja mielen tasapainottomassa tilassa. Se riippuuu onko Saturnuksella jänniteaspekteja tai hyviä aspekteja, jotka viittaavat filosofiseen ajattelutapaan. Varovaisuus ja ennaltasuunnittelu ehkäisee takaiskut.

4. huoneessa Saturnus on karmallisessa tilassa, jota persoona käy läpi vaikeuksia mm. vanhempiensa kautta ja kasvattaa luonnettaan.

5. huoneessa suhde isään vaatii ponnisteluja, Auringon huoneessa, jossa Saturnus pyrkii muuttamaan vanhoja asenteita ja rajoittaa avio-onnea mm. lapsen saamisessa. Se miten suhde isään toimii tai siitä voidaan oppia vaikuttaa yksilön tasapainoon ja kiintymyksessä muihin.

6. huoneessa Saturnus ojentaa työolosuhteita, osoittaa rasituksia ja rajoittaa, ojentaa asennetta työrooliin ja elannon ansaitsemiseen. Menestys ei tule ilman ponnistuksia.

7. huoneessa Saturnus toimii jälleen karman kautta aviollisissa suhteissa. Usein se rikkoutuu edellisen elämän aiheuttamasta surusta toista kohtaan. Yksilön on opittava tekemään muutokset itsessä ja rakennettava avioliittoa sen kautta. (Vaa'an huone, jossa Saturnus on ylennyksessä.)

8. huoneessa Saturnus rajoittaa seksuaalisuutta tiettyinä aikuiselämän kausina, oppia että se ei ole kaikki. Seksuaalisuus voidaan jopa tukahduttaa jonkin kehon sairauden kautta.

9. huoneessa Saturnus vaikuttaa filosofiaan. Yksilö rakentaa oman filosofiansa, joka voi olla hyvin rajallinen ja konkreettinen. Tehtävänä tässä olisi kuitenkin laajentaa näkemyksiä, ja ymmärtää enemmän olemassaolon tarkoituksesta. Tässä yksilö yleensä kiinnostuu henkisestä tai uskonnollisesta erillaisuudesta ja hänelle annetaan herättäviä kokemuksia.

10. huoneessa Saturnus on uran ponnistelujen takana, sen oppimisessa ja huolellisuudessa työhön. Tässä voi olla esillä myös kireät suhteet vanhempiin. (Tämähän on Kauriin huone, jossa vaikuttaa myös vastuu ja velvollisuudet, joiden kautta tämä energia voi olla apuna.)

11. huoneessa Saturnus osoittaa menneiden asioiden sovitustyötä vihamiesten kanssa. Auktoriteetit tulevat yksilön elämään osoittamaan konfliktien kautta purkamaan vihaa ja löytämään rakkautta tilalle. Usein nämä auktoriteetit ovat vanhempia.

12. huoneessa Saturnus viittaa raskaaseen edelliseen elämään, jota on täyttänyt sairaus ja yksinäisyys. Tätä persoona kantaa tiedostamattomassa tilassaan ja tämä synnyttää fobioita, komplekseja ja antisosiaalista käyttäytymistä. Niiden selvittämiseen tarvitaan usein terapioita, tai jos on hyvät aspektit, yksilö voi ymmärtää itseään alitajunnallisesti.

Aika rankkaa, tosin erittelin tulkinnat aika karrikoidusti. Saturnuksen merkitystä on avittamassa tai vahvistamassa kulmat muihin ja merkki missä Saturnus kenenkin kartalla on. Vaikuttavaa on myös se, onko planeetta perääntyvänä vai vapaana kulkeva. Perääntyvänä Saturnuksen kontrolli kasvaa tai on uhrautuva ja omaa huonon itsetunnon.  Yksilö piiskaa yhä lujemmin itseään ja on itsekriittinen. Hän usein eristäytyy tai tekee työtä yksinäisessä kammiossaan, vaikeuksia esivallan kanssa ja joko omaa liiallista tai liian vähäistä itsesuojeluvaistoa.

Vielä rankempaa siis! Uuh! Mutta se piiska, raja-aidat tarvitaan! Ei missään Saturnuksen huoneessa päästä helpolla. Kukaan ei pääse helpolla tässä elämässä. Turha luulla!10 kommenttia:

 1. Hmm... Lehtiranta ei ole oikein kolahtanut minulle, mutta tuo 4. Huoneen Saturnuksen karmallisuus on ihan mielenkiintoinen ajatus..minulla on Saturnus Ic:llä mutta myös Alasolmu yhtymässä Aurinkoon 7. Huoneen lopussa.. joten karmaa kyllä riittää... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emilia, olenkin ymmärtänyt että monet vuodet olet käynyt henkien taistelua itsesi kanssa. Karmanhan pitäisi tällaisina aikoina helpottaa kaikilla, sitä annetaan pois.

   Poista
 2. Liz Greenellä on kirja Saturnuksesta: Saturn: A New Look at an Old Devil. Tutkin sitä joskus 1990-luvulla ja se oli hyvin opettavaista. Saturnus pakottaa meitä koulimaan ja kasvattamaan itseämme, se on hyvä yhteistyökumppani, kun sen hyväksyy!
  Itselläni on Saturnus konjuktiossa Neptunukseen, Neptunus nelosessa ja Saturnus vitoshuoneessa. Perääntyvinä eli retroina molemmat, karmaperintöä siis repussa. Saturnus vaikuttaa ehkä enemmän vitosessa. Konjuktio tekee sen, että mieli voi vaihdella arkirealiteettien, ns. näkyvän todellisuuden ja näkymättömän maailman välillä. Itselle on kaksi eri todellisuutta, jotka iän myötä ovat lähentyneet toisiaan. Dialektinen prosessi niiden välillä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä onkin mielenkiintoiset kaverukset; Saturnus ja Neptunus! Muistelen, että lähdit aika nuorena kotoa pois, revit itsesi irti itsenäistymään tai kulkemaan ihan omaa tietäsi.

   Poista
 3. Itselläni Satunus on Leijonassa tuolla 8.huoneen loppupuolella väljässä yhtymässä Plutoon ja varmaan rajoittaa minun plutomaista (hallitsija kartalla) synkkyyttä ja mielentilaa vajoamasta liian syvälle tai sitten repimästä jotakin. Tosin siinä heidän keskellään on Vesta, joka antaa valoa. Ehkä olen vähän kypsempi sielu siinä vanhan rajamailla, koska seksuaalisuus on minulle ollut aina 'hanskassa' tietyllä tavalla,ehkä tuon kuvionkin ansiosta. Kuitenkin siten, että ymmärrän sitä ja sen monipuolisuutta. Planeettat ovat kolmiossa Jupiteriin, Saturnus tarkemmassa KUitenkaan en ymmärrä tuon kolmikon merkitystä vielä ollenkaan. Ne ovat myös puolineliössä (kvintiili?) Aurinkooni.

  VastaaPoista
 4. Minulla on saturnus ja neptunus 10 huoneessa kumpikin 21 asteessa, osaako kukaan antaa hiukan valaistusta mitä se mahtannee merkitä ? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaista yhtymää ja huonesijaintia on vaikea mennä tulkitsemaan ilman kartan kokonaisnäkemystä. Näkisin kuitenkin, että tässä on ristiriitainen yhtälöpari, koska Saturnus on kriittinen ja Neptunus idealisti. Työn kuva voi olla harmooninenkin, koska intuitio on vahvana ja kriittisyys peilaa sen läpi. Mutta työkuvio voi myös keikkua vaatimuksen, velvollisuuksien ja ideaalikuvien välillä. Jos työn päämäärä ja itsekritiikki ovat liian korkealla, se voi johtua Neptunuksen idealismista ja illuusiosta, joka voi antaa hieman väärän kuvan työn sisällöstä ja päämäärästä tai Saturnus voi luoda yltiökriittisyyttä, eikä tekijä ole koskaan tyytyväinen tekemisiinsä. Tällaisessä ristiriidassa voi tulla uupumus.

   Poista
  2. Näkisin kuitenkin, että jos olet nuori, tämä kuvio voi näkyä joskus vanhempana enemmänkin, koska tämä on enemmän uran huone. Itse työn huonehan on vastapäätä oleva 6.

   Poista
 5. Näitä huoneitahan kannattaa käydä läpi transiittienkin aikana. Ainakin kysyä Saturnus-energialta, mihin kannattaisi pysähtyä, mitä kuulostella ja mihin kiinnittää huomiota. Saturnuksen kierto Auringon ympäri on noin 29 vuotta ja se on yhdessä merkissä noin 2 vuotta. Juuri nyt se on minulla Jousimiehessä 1.huonetta. Vaikka Jousimies luo siihen oman vapauttavan leimansa, niin se on
  kuitenkin myös Oinaan alennustilassa. Näkisin, että nuo tulienergiat vuorottelevat Oinaan itsekeskeisen tahdon ja Jousimiesmäisen luomistilan kanssa. Minussa palaa luomisen tahto. Sen myötä jotenkin nautin käpertyä omaan tilaan ja antaa ajatuksen lentää. Tuo tila on luova, mutta hyvin itsekeskeinen. Jos haluaa luoda jotakin, niin sille itsekeskeisyys on tuki.
  Kuten Nikula ilmentää 1. huonetta näin:" Huone on yksilön elämänvoiman symboli, jossa tiivistyvät yksilön tietoisuuden laatu ja käytettävissä oleva potentiaalinen energia itsen toteuttamista varten.
  Tässä huoneessa on eräänlaisen kompromissin toimintatarve sisäisen ja ulkoisen välillä." Nikulan käsitys Saturnuksesta tässä huoneessa on tiivistää jotakin yksilössä konkreettiseksi ja näkyväksi. Hänen yksilöllisyytensä tässä korostuu.Tässäkin voi olla kaksi äärilaitaa; jäykkä itseensä keskittynyt henkilö (aspektina) tai tehokkaan lahjakas.

  Ja tuota tehokkuuta Jousimies-energia uskoakseni pukkaa nyt esiin. Kuten minulla itsekeskeisen luovasti ja suureellisesti. Kun katsoo taakse noin 30 vuotta, jolloin Saturnus on ollut samoilla sijoilla, muistan, että tietokone ja sen opinnot olivat käsillä ja tein töitä aivan hullulla lailla. Tietokone mm. takasi minulle upean kirjoituskoneen. Istuin sen ääressä yötkin, ja ukko jo uhkasi etsiä Filippiineiltä toisen vaimon.

  Liitän tähän tämän hetkisen 22.11.15 transiittilinkin (Saturnus neliö Neptunus) maailmalla Seppo Tanhuan tulkitsemana: http://www.astro.fi/blog/readBlog/user_name/astroseppo/

  Itselläni Saturnus on para-aikaa kolmiossa Plutoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitänee oikaista. Tuo kuvio olikin vasta joulukuussa. Nyt on päällä, mikäs muu, kuin Saturnus sekstiili Neptunus. Kaunis kuvio edelliseen kirjoitteluuni vahvistusta antava.

   Poista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!