tiistai 22. syyskuuta 2015

Pyöräilyä ja mandalameditaatiota Neitsyen energioissa

Pyöräillessäni Kainuun korpia ja katsellessani tyhjiäkin tupia siellä, mieleen tuli maailman tapahtumat ja äkkiä oivalsin, mitä Uranus neliö Pluto on tehnyt. Sehän on vaikuttanut koko maailmaamme ja kollektiiviseen tajuntaamme. Uranus on särkenyt surutta vanhoja rakennelmia Oinas-tulellaan, ja Pluto on herättänyt kipeästi kollektiivista ymmärrystämme ihmisyydestä ja vastuusta toisistamme, on pakottanut kysymään ja miettimään, mitä on 'me' ja mitä on 'he'. Mikä ero siinä on?

Sain tukea ajatuksiini lukiessani Soile Naskalin blogia tässä, missä hän käsittelee ja tulkitsee koko tämän ajan karttaa. Aivan kuin olisi jo vuosia sitten nähnyt tämän koko pakolaistulvan. Miten nyt ollaan ihmisiksi? Onneksi vaa'assa on painamassa inhimillinen halu auttaa. Saksalla on hyvä hetki parantaa imagoaan. Entä Suomi ja isänmaalliset? Missä on äidinmaa?

Miksi aina pitäisi päästä ylöspäin parempaan?
Raapustaessani väriä aikuisten mandalakirjan värityskuvioihin, pyöri mielessäni myös vähän läheisempikin kysymys. Miksi niin monet minun ystävistäni ovat sairaita? Uskon tämän mietteen tulevan sieltä Neitsyt-osiosta, missä vielä on Aurinko ja Jupiter ja mihin on saapumassa pian myös Mars. Jupiterilla on oppositio Kheironiin.

Miksi tämä aika on ravinnollisesti niin toisenlainen kuin nuoruudessani, jolloin pullapitkot paistettiin lauantaina ja sitä syötiin koko seuraava viikko? Leipä oli leipää, maito yksinkertaisesti yhtä samaa maitoa. Jauhot hyllyilta saatiin yksinkertaisesti pyytämällä. Voi oli voita. Piimä piimää. Nyt pitää olla lukulasit päässä, että näkee mitä sorttia ostaa. Kyllä siihen meneekin joskus aikaa, että löytää sitä 'tavallista'.

Miksi en enää tiedä, mitä vieraille tarjoan, kun tulevat kylään? Yritän muistaa gluteenittomat, laktoosittomat ja muut allergikot. Sittenkään en ole ottanut huomioon kaikkea. Aina tulee yllätys. Voi, etkö tätäkään voi syödä? Usein vieraat tulevatkin nykyään kylään omien eväittensä kanssa. Kyllä siinä tänä päivänä se seitsemän sortin tarjous jää koskematta. Ennen se oli emännän ylpeys. Nyt sitä ei arvosteta yhtään. Eikö tuo ihminen terveellisyydestä tiedä mitään?

Miksi ei huoneessa saa olla enää kukkia, ei tuoksuja? Joskus pitää muistaa imuroida kunnolla, sillä joku voi olla allerginen pölylle. Tai jos minulla on vaikka hometta, jota itse en tunne. Toinenhan on sille todella herkkä. Eihän vanhaan taloon kukaan voi tulla enää! Saatikka kesällä, kun kukat kukkivat joka puolella ja vieressä on suuri metsä.

Miksi minulla ei ole marjastajakavereita enää? Joku voi olla allerginen ampiaisen pistolle. Niitä pesiähän on metsä täynnä. Tai sääsket purevat paukamille, sanovat että ovat allergisia! Mitä ihmettä! Ainahan minuakin on purtu paukamille. Ne laskevat, kun ei hankaa.

Miksi kaupat pullistelevat ulkomaan tuotteita? Kirjat ja lehdet ja jopa nuoret miehet niitä hehkuttavat. On jos mitäkin uutta hienoa, kaikkeen tautiin auttavaa marjaa ja siementä, kaiken ehkäisevää. Mitäs sitten, jos tulee maailmanlaajuinen kriisi, eikä kansainvälinen kauppa toimi? Kuinka paljon sairaita sitten on?

Miksi lapset eivät saa enää leikkiä metsässä? Miksi he eivät saa kurkistella liiteriin, navettaan, aittoihin? No kun siellä on hometta!

Joudun pian sakin hivuuttamaksi. Jään yksin.

Siis minä en ymmärrä ollenkaan, milloin tämä kaikki on tapahtunut! Eihän minun lapsuudessani puhuttu koskaan mitään tällaisista asioista.  Miksi minua ei vieläkään vaivaa mikään näistä edellä olevista haitoista. Olin 20 vuotta kalakasvissyöjä. Nyt olen siirtynyt takaisin lihaan. Nam!! Söin HK-sinisen lenkin tässä yksi päivä melkein kerralla koko pötkyn. Pikkuisen on vatsaa kiertänyt, mutta ohi se menee. Pitänee hillitä lihanhimo. Välillä taas palaan vanhaan kasvishommaan ihan kiltisti.

Varmaan minussakin on kaikki nuo ystävieni oireet. En vain huomaa niitä. Ja kuolen sitten ihan yhtäkkiä...

Onkohan jossakin menty vähän liian pitkälle? Ainakin eräs alue tästä kaikesta on tyytyväinen. Kaupallisuus ja teollisuus. Aina pitää olla jotakin toinen toistaan avittavampaa. Vanha siirtyy syrjään aina uuden tieltä. Miksi aina kurkottaa korkeammalle tai kauemmas? Jos vaikka ruoho olisi siellä vihreämpää. Kun katson tuota kuvaa ylhäällä Kajaanin linnan portaista, niin kyllä sitä kiivettiin äkkiä alas, kun hätä tuli.

Vai onko tämä kaikki sitä, että vanhavärähteinen ruoka ja ympäristö ei enää käy niille, jotka ovat jo siirtymässä toisenlaiselle tasolle? Valaistumassa? Ja minä olen kiinni vielä vanhassa? Siis jään jälkeen.

Oli pakko purkaa! Olen niin kauan pyöritellyt tätä yksin päässäni. Kun tuntuu, että näistä jutuista ei tohdi edes kohta toisten kanssa jutella, saatikka kritisoida. Laitan kaiken tämän  Neitsyt-energian syyksi. Minulla on siellä Kheiron oppositio Mars. Ja kaksi hankalaa neliötä; Mars neliö Asc ja Saturnus neliö Kuu. Marsini on yhdeksännessä huoneessa, jossa etsin totuuksia ja filosofoin. On pakko. Ei voi olla enää hiljaa monestakaan asiasta. Minusta tulee inhottava osoittaja. Inhoittava 'minä-tiedän' ja inhottava asioihin sekaantuja, kuten Neitsyt joskus. Monta juttua mielen päällä!

Onneksi on puolukka-aika ja akalla kulku metsään.5 kommenttia:

 1. Tämä on kyllä niin totta ja hyvin pohdittu, että en malta olla jättämättä kommenttiani :-)

  VastaaPoista
 2. "Onneksi on puolukka-aika..
  tein puolukka rahkaa.
  Hilippasin pihan perältä mettään ja poimin puolukat.
  Menin marketin kylmähyllylle ja manasin yltiöpäistä tarjontaa.
  En tartte enkä halua mitään eilaa enkä hylaa enkä maustettua ja sinnepäin jotakin ( tavan maitokaan ei ole enää kuin "juomaa" kun se on niin prosessoitua -lue pyhäinhäväistyä)
  elikkä ihan vain simppeliä kermaa ja rahkaa hakemalla hain.
  Että ihan on samoja ajatuksia.
  Ja oon huomannut, että se ihan tavallinen kuohukerma on useimmin loppu,
  että kait ne muutkin kaipaa sitä ihan tavallista, simppeliä, sitä itteesä,
  eikä lisukkeilla kyllästettyä.
  Miksihän se tarjonta on niin laktoositonta ja hyrskynmyrskyn prosessoitua,
  jos kuitenkin iso osa ihmisistä sietää ja sulattaa ihan normisti?
  Ihan niinku me oltas vähemmistönä kuluttajina?
  Markkinointia, bisnestä?
  Tein yks päivä porkkana-ananaskakkua ja olin ostanut siihen päälle sitruunan makuista tuorejuustoa.
  Se purkillinen meni siltään rasvantarpeeseeni syöden...
  kaikki on niin kevyttä ja terveellistä että..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut sanovat sentään, että se kevyt on vain muovia...
   Ruusumuorina olen leiponut ruusupullani luomumaitoon, voihin, rutkasti kanelia ja itse jauhettua kardemummaa. Kun sen olen laittanut tuoreena tarjolle ja vierelle laktoosittoman,gluteenittoman kääretortun itsetehdyllä karviaismarjahillolla niille, jotka ovat ilmoittaneet laktoosihäiriöstään, niin ei siihen ole koskettu lainkaan. Pullat häviävät kyllä. Houkutus liian suuri?

   Vielä tuosta kriittisyydestäni. Olin keskusteluryhmässä, missä etsittiin hyvän ihmisen hyveitä pienissä ryhmissä. Löytyihän niitä. Kun kritisoin 'hyvän ihmisen' käsitettä, pamautin, että terroristillakin on samoja hyveitä; rohkeus, periksiantamattomuus, ahkeruus jne., jotta hänkin voisi olla 'hyvä' ihminen, sain murhaavan katseen takaisin ja jopa suuttumuksen. Terroristi ei ole hyvä ihminen!! Huh, pitäs hillitä tämä ärjy olo.

   Poista
 3. Olen itsekin seurannut jatkuvaa aina uutta aina parempaa oikein suurennuslasin kanssa. Järjestelin elämääni oman mieleni mukaan päivä kerrallaan. Teen ruokani ja vaatteeni itse. Olen lisäksi oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan.

  VastaaPoista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!