tiistai 3. tammikuuta 2017

2.huoneeni Kauriissa ja Rudhyarin tulkinnassa

Astro Logos- lehdessä, jonka sain melkeinpä joululahjaksi, oli jälleen mielenkiintoista tekstiä 2. ja 3. huoneista. Pitkästi asiaa! Paljon muutakin siinä oli.

Kun aikoinaan nuorempana kulkurina saavuin Kauris-mieheni taloon, tuntui minusta kuin olisin saapunut suojasatamaan. Senkin vuoksi olen vähän liian kiinni tässä talossa mieheni kuolemankin jälkeen. Se on yhä suojasatama, josta minun on vaikea lähteä. 


Siksikin juurikarttani 2. huoneeni Kauriissa, oman kehon ja resurssien huoneena, on minulle tärkeä. Tässä on luonto vieressä ja sekin liitetään 2. huoneeseen (Härän huone). Luonto hoitaa myös kehoni terveyttä. Maamerkki Kauris voisi sitäkin korostaa. Miten hoidan luontoa ja omaisuutta,  siten hoidan kehoani.

Dane Rudhyar, jonka tekstiä olen keskittyneesti lukenut, kuoli 1985 90-vuotiaana. Hän eli San Franciscossa, oikea nimi Daniel Cenneviere. Hän oli kirjailija, säveltäjä ja humanistinen astrologi. Monipuolinen tuttavuus! Hän oli myös nykyaikaisen transpersoonallisen astrologian uranuurtaja. Tätä sisältöä en oikein ymmärrä. Vielä. 

1.huoneesta alkaa todellisen itsen löytäminen. Eli millaisella toimintatavalla (Oinaan huone) ilmaiset itseäsi. Sellaisena muut sinut löytävät. 2. huone ( huomaa jälleen Härkä) näyttää sinulle sen, miten hyödynnät sitä mikä on omaasi. Miten käytät kehoasi, luontaisia lahjojasi, omaisuuttasi, rahaa ja elämän arvojasi (Venus on Härän planeetta). Huoneen kaurisenergia antaa siihen oivat osviitat järkevyydellään, jäyhyydellään ja vastuullisuudellaan. Ja mikä tässä ollessa, kun Kauris-mies jo minua kaikkeen tähän ohjaili, tolitti usein sitä, miten minun tulisi ajatella huomistakin olemista eikä vain elää hetkessä. Onko tämä sen muurahaisen huone? Sittenkin olen heinäsirkka hypellen, en pysty Kauriin säästäväisyyteen enkä järkevyyteen 1. huoneeni luonteen mukaan. Mutta olen iloinen, jos jotakin kaurisenergiaa tässä saan, sillä kartallani on vähän maata.

Näin pähkäilen itsekseni. Katselin ystävieni 2. huoneita ja voi hurja mitä kaikkea siellä onkaan! Heidän kanssa pidämmekin tällä viikolla astrokerhopäivän. Tutkimme yhdessä tätä aluetta. Kunpa voisin lukijoitanikin innostaa tutkimaan Rudhyarin tulkkaamana tätä tärkeää aluetta. 

Siis yksi elämän arvoni, kuten sekin näkyy tässä huoneessa, on luonto. Ihmisnäkemyksenikin on olla osana luontoa, ei prostituutiomaisesti palvella jotain muita ihanteita (teollisuus, kilpailuhenki, kaupallisuus). Sillä moni elää ja selviytyy elämässä kuitenkin, ihan tyytyväisenäkin. Mutta kuinka he ehtivät käyttää ilolla omia resurssejaan ilman alamaisuutta?

Rakennan 2. huoneessa myös oman luontoni rakenteita ja arvoja. Kuten vanhan ylläpitämistä, ruusujen ja puutarhan hoitoa, marjojen ja yrttien keräämistä. Ja vanhoja ystäviäni. Se kaikki mahdollistaa olemista luonnossa ja vanhassa turvallisuudessa. Kaikella sillä ilmennän myös yksilöllisyyttäni. Mutta tarvitseeko kaikkien odottaa eläkeikää, jotta voivat itseä ilmentää?

Rudhyar korostaa myös kaiken sen lahjojen käyttämistä, mitä persoona omistaa. Siinä vahvistuu yksilöllisyys. 2. huone on siis se mitä kukin omistaa henkisesti ja fyysisesti ja kuinka sitä käyttää. Vastapäätä oleva 8. huone taas laajentaa tätä kaikkea .Sieltä löytyy kaikki se mitä vastaanottaa vuorovaikutusten ja ihmissuhteiden kautta, se mitä on ehtinyt kerätä henkisesti ja fyysisesti.

2. huoneeni on ollut kovan paineen alla viimeiset 10 vuotta. Pluton siihen saapuessa, se on ollut oppositiossa Merkuriukseeni, Venukseeni ja Aurinkooni. Pluto jos mikään on ravisuttanut sekä henkistä että fyysistä puoltani. Se on ihmeesti kestänyt sen kaiken. Rosoisesta kivestä on hiuoitunut pehmeähkö ja sileä muoto. Ainakin tunnen itseni tasapainoiseksi. Jotenkin tähän kaikkeen liittyy myös Saturnus Kauriin planeettana. Tuo Saturnus on juurikartallani yhtymässä Plutoon 8. huoneessa. Kaikin puolin tosi vankkoja merkityksiä!

Kärkimerkkini eli huoneen kärki, eli se kohta mistä alkaa 2. huone, on Kauris tässä huoneessa, mutta huone sisältää myös Vesimiehen (idealistisuuteni tästä) ja pienen osan Kaloja. Huoneen lopussa on Kuu Kaloissa. Tämä on ollut minulle aina itse tuntemattomuus. Nyt tajusin siitä sen verran, että kaiken luonnontilani ja taiteellisuuteni kautta ilmennän itseäni tunteisiin vetoavana. Mutta tämä liittyy enemmänkin jo sitten 3. huoneeseen, johon tulkitsen Kuunikin kuuluvan.

Mielenkiintoista syventyä näihin huoneisiin tai yleensä elämän eri sektoreihin. Harvoin niihin paneutuu yksityiskohtaisemmin. Harvoin edes ajattelee, mitä kaikkea kuuluu ihmiselämään. ja mitä kaikkea yhden persoonan elämä koskettaa.


7 kommenttia:

 1. Miksi tulkitset kuun kuuluvan 3 huoneeseen,
  jos se ON 2 huoneessa?
  Kuu Kalat henkisen pääoman huoneessa,
  mitä se olisi, kykyä empatiaan,kykyä kuunnella äänensävyjä,
  samaistumisen kykyä.Intuitiota.
  Voihan siinä olla kykyä myös valehdella itselleen, nimenomaan itselleen. EI-sanan opettelua.

  Itellä on 2 huoneessa sekä Saturnus Vesimies-Alasolmu että Jupiter-Chiron Kalat.
  Toisella on matti kukkarossa ja toinen tuo onnenkantamoisia,
  balanssi säilyy ja luottamus elämään vaikka nytkin ON matti kukkarossa,
  mutta pakastin yltäkylläisesti täynnä, no hätä.
  Mut harvemmin aattelen huoneita,
  vaan aspekteja, kontakteja planeettojen kesken.
  Jupiter neliö nousujouskari, luojan lempilapsi,
  onnenkantamoisia,
  tai taipumus besserwisseriyteen,
  paljon kaikkee..
  ja että Pluto Kauriissa, onhan se itelläkin 2 huoneessa transiittina
  mut en mä silleen aattele, en ees muista,
  vaan että se on progekartalla about nousulla,
  mikä on paljon olennaisempaa, painokkaampaa. Itelle ainakin.

  En oo lukenut tuota asiantuntijaa.
  Kattelin kuitenkin karttaansa.
  On olemassa persoonalliset planeetat,
  tiedät mitkä,
  sosiaaliset planeetat
  ja sitten nuo kosmiset,
  jotka vois olla niitä transpersoonallisia,
  Neptunus, Uranus ja Pluto, sukupolvien planeetat.
  Kartallaan Pluto- Mars -Neptunus Kaksoset rypäs,
  aika transpersoonallista, vaiko eikö?
  Monipuolinen vaikuttaja? Luetaan kuolemansakin jälkeen.
  Astronomian muusa Urania on hällä yhtymässä IC Oinaaseen.
  MC Vaaka sekstiili AC Jousimies

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaaha, besserwissereitä kai ollaan! Minusta huoneet luo astrologisessa dynamiikassaan katsauksen laajasti ihmiselämään, sen eri alueisiin. Huomasin, että Rudhyar käsittelee niitä oikein syvällisesti. Joten hänen tekstinsä ohessa kävimme tätä kaikkea läpi. Voi mitä keskustelua siinä syntykään kerholaisten kesken. Istuimmekin siinä neljä-viisi tuntia välillä kahvit juoden. Samalla verraten toistemme karttoja ja tietenkin luonteenpiirteitä. Rohkeita, avoimia ihmisiä.
   Tuo minun Kuuni. No sieltähän se lähtee 2-huoneesta, mutta kyllä sillä on paljon antamista 3-huoneeseenkin, sinnehän ammennan sitten tuon omaisuuteni/ominaisuuteni. Eräs astrologiaihminen kerran sanoi, että se on niin lähellä 3-huonetta, että sen vaikutus sinne on suuri. Sillä intuitiollahan minä kaveeraan siellä. Olen syvästi Kuu-ihminen, myönnän, ja astrologiankin kautta löydän siihen syvällisyyttä.Kuulla on kolmiot Cerekseen, Uranukseen (väljät kylläkin) ja Venukseen ja Merkuriukseen (asteen erolla). Vaikka hyvä voi olla laiskakin...Kasvattaako kolmiot jonkinlaista välinpitämättömyyttäkin välillä?

   Ehkä työnnän Kuuta 3-huoneeseen, koska se on muuten tyhjä. Juno on kuitenkin siellä Rosenkavaljer-asteroidin kanssa.

   Olet löytänyt 2-huoneesi planeettojen tarjoamat vahvuudet ja ongelmat siinä. Rudhyar painottaa tätä ongelmatilannetta planeettojen kautta. Ymmärtäisin sen omani Jupiterin kanssa 1.huoneessa. Miten pitää kurissa itseni rönsyilemisen ja usein jopa kuvitellut kykyni?

   Poista
 2. Oon eri mieltä.
  Ei sininen pusero muutu vihreäksi, ihan vaan sen vuoksi, että sinä haluat nähdä sen vihreänä. Se on edelleen sininen.
  Ei sun kuu ole 3. huoneessa, vaikka olsi kuinka rajalla, jos se on 2 huoneessa. Ei se voi olla kahdessa paikkaa.
  Miksi meillä olisi astrologiassa tarkat asteluvut, jos ei niillä olisi merkitystä? Ne voi mutulla sivuuttaa, kun ei tunnu hyvältä?
  Itelläni on yli puolet huoneista tyhjinä, mut en koe tarvetta sisustaa niitä siirtelemällä planeettoja. Löytyyhän sieltä asteroideja, jotka on ollut mukava löytää, merkkitasolla, en niinkään aattele huoneita edelleenkään.
  Mulla on planeettakeskittymiä. Olen intensiivisen energian ihminen.
  Ja toisaalta, joka ap-kartalla vuosi näyttää taas erilaiselta.

  Jos haluat huoneita ajatella,
  niin mikset hyväksyisi kolmoshuoneen kaltaiseksi Kuu kolmio Merkuriusta,
  sehän on kolmoshuoneen (Kaksoset ) hallitsija,
  sinunhan on helppo (kolmio) ilmaista (Kuu) itseäsi kirjoittamalla luovasti (Aurinko-Merkurius), jopa kirjaa.
  Mut iha sama,
  ehkä se pusero on kuun valossa sitten vihreä..

  Toinen asia, mistä olen eri mieltä.
  En näe astrologiassa planeettojen suhteen ns. ongelmatilanteita.
  Kaikki ne ovat just sillä paikallaan kuin pitääkin,
  mä oon tarvinnut just kaikki ne energiat tähän elämään,
  kaikki tärkeitä. Ja se olen minä itse, joka mahdollisesti aiheutan itelleni ongelmia, ei ne planeetat.
  Tää tarkottaa myös sitä, etten tykkää arvottaa planeettoja tai niiden sijainteja. Mikä ihminen on asettamaan jonkun Saturnuksen jossain merkissä ylennykseen ja toisessa muka alennukseen.
  Maanmatonen suhteessa suureen kosmokseen.
  Niinku meidän ois tarkotus yrittää hallita niitten energiaa jotenkin, asettamalla ne arvojärjestykseen.

  Ehkä mä söin liian vähän sitä vattuhilloa.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo...pyrinkö rikkomaan rajoja, mutta jollakin tavalla pysyn kannassani. En näe astrologiaa tarkkoina rajoina, vaan liukuvana yksi vaikuttaa toiseen, eikä niin tarkkaa rajaa ole. Joskus olen miettinyt noilla lähellä nk. rajoja olevia ja esim. Kuuta, kun hoitaja on merkannut syntymäaikaa, jota esimerkiksi on kamala ukonilma sekoittanut, kiireet ja muut, että muistiko niin täsmälleen tuon syntymähetken. Mikä on sitten niin varmaa ja rajattua?

   Ok. Uskon, että Kuu on Kaloissa. Ja Kalat-Kuu vaikuttaa syntymäkartalta elämääni. Olkoon se sitten 2. huoneessa. Hah, ainakin se kurkistaa ikkunasta sitten 3. huoneeseen. Onneksi en sanonut tuota asiaa kerholaisilleni, miten se sitten tänne tuli? Kerhonohjaajan kartta onneksi jää useinkin tutkimatta.

   Ole huoleti Nikki, käsittelen sitä kyllä, kun pureudun omaan 3. huoneeseen ja tuon siellä esille vähän tuota Rudhyarin tulkintaa siitä.

   Tuota Rudhyarin esille ottamaa ongelmatilannetta planeettojen kautta minun pitää vähän parsia. R. puhui tästä 3.huoneen kohdalla. Porukassa emme enää jaksaneet sitä kovin pohtia, kun aikaa oli jo kulunut. Annoinkin sen heille kotiläksyksi, kun en itsekään ole siihen perehtynyt. Hän kirjoittaa näin: "Mitkä ovat kolmannen huoneen ongelmat?Syntymäkartan komannen huoneen kärjellä oleva eläinradan merkki; planeetta, jonka sanotaan "hallitsevan" tätä merkkiä ja mikä tahansa tämän huoneen kattamalla alueella sijaitseva planeetta - nämä kolme tekijää ovat olennaisimmat tarkasteltavat, kun haluat saada selville, mitkä ovat tärkeimmät "kolmannen huoneen ongelmasi" ja miten voisit ne parhaiten ratkaista.Ensimmäinen selvitettävä asia tällaisessa tarkastelussa on perusasenteesi ja lähestymistapasi ympäristöösi sekä selaiseen ajatuksen voiman käyttämiseen, joka palvelee tarkoitustasi parhaiten tällä toiminta-alueella"

   Ihmiset itsehän ne ovat arvottaneet planeetatkin johonkin arkkityyppiin, joiden kautta pitäisi selventää ihmismaailman heikkouksia ja voimia. Jos tämä sama toimii muissakin huoneissa, niin miksi niitä ei tarkastelisi.

   No jos nyt tarkastelen 3.huoneen kärkeä Kalat-merkkinä ja Kalojen planeettaa Neptunusta juurikartalla Vaa'assa ja Kuuta siellä 3.huoneessa, niin enkö tuon puolesta yritä vuorovaikutussuhteissa lähiympäristöön oppia luovimaan ja kuuntelemaan intuition ääntäni. Yliajoja tulee, ylireaktioita ja ylilyöntejä ymmärtämisessa ja arvioinnissa, missä lie lillun välillä, omissa mielikuvissani. Eiköhän? Mutta tuo Kuu jo sinänsä on ollut minulle aina vähän ongelma. Olkoon! Jätän sen. Tartteeko kaikkia ymmärtää tässä elämässä?
   Eikä tämä astrologia ole kaikki elämässä.
   Joo, söit liian vähän sitä vattuhilloa. Minä söin omenahilloa, jossa ei ollut sokeria.

   Eipä silti, väritkin voidaan nähdä eri silmillä eri sävyisinä. Usean kanssa olen joutunut sanaharkkaan jopa turkoosista ja sinisestä. Siinäkö se?

   Mutta jotain aina saa kun keskustelee, tai kuuntelee mitä toinen sanoo. Kiitos, taidan pysyä vielä 2. huoneen sisällössä. Uskallanko tuoda sisintäni tai Kuutani tai luovuuttani päivänvaloon? Tarvitseeko?

   Poista
  2. Piti kirjoittaa tuolla Kuuta lähellä 3.huoneen kärkeä eli 2. huoneessa. Nikki haroo jo hiuksiaan kyllä.

   Poista
  3. En haro hiuksiani.
   Meillä on eri näkemys asiasta,
   karrikoiden sinä maalaat ja minä piirrän lyijykynällä,
   minä saan astrologiasta enemmän irti matemaattisesti tarkkojen astelukujen avulla, sinä mielikuvilla, jos nyt niitä käytän minäkin.
   Ehkei minun olisi pitänyt osallistua koko aiheeseen, koskapa en niitä huoneita niin hirveästi astrologiassa noteeraa,
   huoneen kärkiä en ole varmaan huomioinut oikein milloinkaan.
   Akselit taas ovat tärkeitä, mukaanlukien solmu- ja vertexakseli.

   Jäin vieläkin miettimään tuota ongelmasanaa.. sen enempää tuntematta tuota Rudhyarin tyyliä tulkita,
   se kuulostaa ongelmakeskeiseltä ratkaisumallilta,
   eikä ratkaisukeskeiseltä. Ei niin kannustavalta tai positiiviselta.
   Paitsi jos se on ongelmakeskeistä OPPIMISTA,
   sulle annetaan ongelma, etsi ratkaisu.
   Mutta sitäkin käytetään enämpi yrityskoulutuksessa, en tiedä miten sopii astrologiaan, sopiiko?
   Psykologiassa se taas olisi pahimmillaan ongelmissa rypemistä, näkemättä positiivista ratkaisumahdollisuutta.

   Ja tää ongelmakeskeisyys yhdistyi ajatuksissa ei aina niin positiiviselta vaikuttavaan tulkintatyylin omaavaan Nikulaan,
   ja sitten aattelin josko näillä kahdella on jotain yhteistä,
   ja onhan heillä,
   Pluto-Mars yhtymä, eri merkeissä kylläkin,
   mutta hyvinkin voisi tuo energia kuvata ongelmakeskeistä lähestymistapaa asioihin.

   summasummarum
   kiitän tästä havainnosta sinua ja keskusteluamme

   ja
   Neptunus, Kalojen hallitsija,
   merten jumala,
   aika monta sinisen sävyä löytyy kuunsillalle...

   Poista
 3. Kiitos Nikki, kun välitit! Keskustelut on rikasta. Ei ole olemassa yhtä suoraa linjaa, ei yhtä näkösuuntaa. Astrologiassa pitäisi enemmän keskustella. Jokaisellahan on erilainen karttakin, ääni, kuulo, näkö, huomiointi.

  Sinä oot ihana kaveri tässä! Aina ollut!

  Kuunsilta...ulkona myrskyää, pyryää. Hetki sitten kun sinisessä potkuttelin, kuun ympärillä oli punainen kehä. Se on pullistumassa.

  VastaaPoista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!