tiistai 1. syyskuuta 2015

Rapu, itsekäs lilluja?

Nyt puhun itsestäni. Jälleen kerran. Mutta saa näitä juttuja tarkkailla muutkin ravut.

Se että Saturnus on viipynyt vielä nousumerkissäni Skorpionissa, on synnyttänyt sellaista itsekritiikin reagointia, jotta välillä hävettää se mitä löytää itsestään. Ei sitä toisten mielistelyt eikä kehumiset peittoa.

Rapu saattaa olla inhottavan itsekeskeinen toimissaan ja puheissaan, jota usea väsyy kuuntelemaan. Varsinkin Leijona-Jupiterin suosiolliset kulmat ovat vain nostattaneet tätä puolta ravussa tänä kesänä esiin. Ja kun rapu itse sen huomaa, hän vetäytyy välillä omiin oloihinsa ja omaan panssariinsa, ennen kuin joku ehtii siitä huomauttamaan, sillä rapu on arka arvostelulle. Siis ei suinkaan kukaan ole vielä loukannut rapua, jos hän joskus eristäytyykin. Hän on nuolemassa itse itsellensä aiheuttamiaan haavojaan vain.


Katselen nyt vähän mennyttäni vielä tuossa Leijona-Jupiterin energioissa ja itsekritiikissäni. Toinen seikka, mitä tuo leijonainen energia kulmillaan on myös nostattanut esiin, on ravun myönteinen puoli eli se myötätuntoinen, antelias ja huolehtiva persoona.  Sekin on ollut nosteessa, mutta myös se varjoisampi puoli. Rapu on toiveikas, hyväuskoinen ja 'kyllä se järjestyy'-tyyppi myös. Kun jotakin sujuu hyvin, ajautuu rapu sen hyvän aallokkoon ja luulee, että kaikki menee hyvin. Siitä tuo "lilluja". Hänestä saattaa silloin tulla tosiaan vesielementtiin kuuluva passiivinen myötäeläjä, jolta uupuu omintakeinen toimintamuoto ja odottaa että kaikki sujuu itsestään. Hyi olkoon! Kuinkahan usein minun kauris-mieheni tuosta minua 'piiskasi'. 

Juttelin ystävieni kanssa elementtien äärilaidoista ja vesielementistä latelin tulemaan niin negatiivisia huomioita, että muut asettuivat puolustusasemaan ja alkoivat etsimään kehuja. Juuri sitä kai rapu minussa haki. Rapu on esimerkillinen olento herättämään tunteita; myötätunnosta inhoon saakka.

Varsinkin kriisitilanteessa rapu vetäytyy alkuenergiaansa tunteiden vellovaan, päihdyttävään maailmaan. Hän joko passivoituu ja odottaa muiden sääliä ja huomiota. Mutta voi se myötävaikutteinenkin puoli sieltä herätä, jos hän pääsee vähääkään oman napansa ulkopuolelle. Tällaisen kartalla tarvitaan tulta. Jos sitä on tarttumapintaan asti, ei rapu ole enää säälittävä reppana.
Onneksi omalta kartaltakin sitä löytyy, puolustaudun tässä.

Voikohan kukaan toinen rapu tällaista löytää itsestään? Ainakin löydän tätä eräistä rapu-ystävistänikin. Oikeastaan näitä asioita ei sitten ääneen pidä toistella. En myönnä, että olen tuota kaikkea pelkästään. On minussa vaikuttamassa monet muutkin energiat.

Onneksi taivaalla on muutakin kuin rapu-energiaa. Ja onneksi kaikki liikkuu universumissamme, joten mikään ei ole pysyvää. Mars piti Rapu-merkkisetkin viime kesänä jokseenkin toiminnassa eivätkä päässeet ihan lomaillessaankaan makoilemaan. Nyt kun Mars liikkuu Leijonassa, se on kohdannut oman karttani Pluton ja on pian yhtymässä Vestaani. Oman kodin tulisija on tärkeä. Olen juuri saamassa valmiiksi talon kivijalan kuntoon ojineen turvaamaan taloa liialta kosteudelta ja kylmältä. Toivon sen lisäävän tämänkin vanhan talon ikää. Kun Mars liittyy Saturnukseeni, on varmaan sitten se kriittisen silmäyksen aika. Onko kaikki niin hyvin kuin se silmälle näyttää? Mutta Ravulle on koti tärkeä. Ravun kodin tärkeysjärjestys ei ole omistavuudessa eikä ulkokultaisuudessakaan. Se on tärkeä turvallisuudessa ja viihtyvyydessä. Jupiter on tehnyt kuukauden ajan Kuuhuni oppositiota, joten kotini on ollut monenlaisen silmäilyn kohteena ja on sitä vieläkin.

Nyt on Jupiter siirtynyt Neitsyeeseen ja ravuillakin on uudelleen arvioinnin paikka ja uusi näkökulma elämään ja itseen. Tietenkin rapu alkaa kuuntelemaan oman kehonsa terveyttä, etsii siitä puutteita ja hoitoa omaan huolehtivaan tapaansa. Mutta etupäässä rapu etsii vanhoja ystäviään, tiivistää suhteitaan ja katsoo syksyn aktiviteettia mm. opistojen sivuilta.

Ps. Usein joudun jälkikäteen korjailemaan tekstiäni. Kirjoittaessani ajatus on tärkeä, joten virheille sokeutuu. Mielestäni planeetat tulisi kirjoittaa isolla kirjaimella, mutta horoskoopit pienellä. Kai näissäkin on olemassa joitakin kieliopillisia sääntöjä?

6 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia rapuisia pohdintoja. Rapu on kaikkea tuota, sen itsekin nousurapuna hyvin tunnistan. Tulesta ei ole tänä kesänä ollut pahemmin iloa. Koti ja rauhallinen viihtyminen on ainakin minulle ollut kesän parasta antia vaikka se saakin aurinko oinaani ja mars jellonani raivoamaan pitkästyneenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Marshan on ollut Ravussa kuitenkin, joten varmaan olet hyvin kotiasi hoidellut, ehkä jotakin uusinutkin. Mutta arvaan, että Oinas ja Jellona ovat turhautuneita puoliasi. Nyt syksyllä on varmaan syytä osallistua johonkin enemmän.

   Poista
 2. Taas hieno ajoitus. Olen juuri nyt niin tuskastunut itsekkääseen Rapu-ystävääni, joka ei näe maailman hätää. Mutta moni on varmasti vielä tuskastuneempi minuun, koska näen vain maailman hädän, vaikka yritän välillä katsoa muualle.

  Jupiter Neitsyessä ajaa tämän Oinaankin kiinnittämään huomiota terveysasioihin (Neitsyestä kolmio Kauriiseen, jossa Marsini asustaa). Olethan kuullut foam rollerista - pehmustetusta putkesta, jolla ylläpidetään notkeita lihaksia? Se on uusin paras ystäväni. Kantapään kautta, reisilihas revenneenä, ihminen oppii ihmeellisiä asioita :).

  Mutta siis kysymykseesi oikeinkirjoituksesta. Sekä planeetat että horoskooppimerkit kirjoitetaan isolla alkukirjaimella, koska ne ovat erisnimiä. Planeettojen kohdalla tämä on selvä juttu, kun viitataan yhteen tiettyyn taivaankappaleeseen. Sama koskee myös Aurinkoa ja Kuuta (myös tähtitieteellisissä teksteissä), koska tarkoitamme nimillä nimenomaan omaa tähteämme ja omaa ainokaista kuutamme. Horoskooppimerkillä puolestaan viitataan tiettyyn tähdistöön, vaikka ei sitä tule niin ajatelleeksikaan.

  Hyvää syksyn alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitos, kun osoitat tuota oikeinkirjoitusta. Nimittäin itse jäkikäteen korjailin noita horoskooppimerkkijä pieniksi, kun taas mielelläni kirjoittaisin ne isolla. Nimittäin kun ajattelin sen horoskooppina, usein leikkimielisenä tulkintana lehdissä, niin se voisi olla pienellä. Mutta kun kohdistan sen tähtitaivaan galaksi- yms. ryhmittyminä, totean sen ikään kuin geologisena (osana tähtien järjestelmää) paikkana avaruudessa, ja silloin tottakai erisnimenä. Kiitos kun tähdensit asiaa. Useat kirjoittavat ravun pienellä. Sehän on jotenkin jopa alentavaa tiedemaailmaa kohtaan.

   Rapu herkistyy ja itkee noissa maailman tapahtumissa. Sinä, Malla, olet hienosti tuonut esille ajatuksiasi ja mielipiteitäsi siinä, olen lukenut. Kai meitä kaikkia ja meidän ihmispuolia tarvitaan. On itkijänaisia ja tekijöitä, on ideologeja ja realisteja (mikähän on realiteetti oikeastaan). Olisiko tämä kaikki mitä nyt tapahtuu ja sekoittaa maailman politiikkaa, se Ploton neliö Uranus?

   Pitänee tutustua foam rolleriin.

   Poista
  2. Lähdin korjailemaan siis taas kerran rapua Ravuksi. Mutta jotenkin en pystynytkään. Enhän puhu tässä yhteydessä tähtijärjestelmä - Ravusta, vaan enemmänkin Ravun energiavaikutteisesta yksilöstä rapuna. Vaikka yleistän tässä Rapua, niin puhun myös itsestäni. Jotenkin oli helpompi jättää se Rapu pieneksi ravuksi. Joten pyydän anteeksi tässä tätä seikka.

   Poista
 3. Olen ollut fakki-idiootti. Tottakai pienellä silloin, kun rapu kuvaa energian laatua. Sanoisin kuitenkin Aurinko-Rapu ja nouseva Rapu. Konteksti ratkaisee.

  Pluto neliö Uranus ehdottomasti. Myrsky laantuu ja nyt nähdään seuraukset.

  VastaaPoista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!