maanantai 20. lokakuuta 2014

Pallottelun pohdiskelua!

Tuo oppositiomerkki on aika kuvaava ja hauska! Kaksi palloa viivan päässä. Minä olen ymmärtänyt sen asioiden keskustelutilanteena. Oppositiossa olevat planeetta-energiat ovat useimmiten ristiriidassa keskenään tai ainakin vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. Toinen näkee maailman omasta näkökulmastaan, toinen taas omastaan. Pallot kuvion päässä kertovat pompottelusta sinne tänne. Kenellä pallo, sillä puheenvuoro. Ja kenelle pallo sitten jää kättä painamaan? Tai putoaa?

Tällä mielikuvalla on hauska tarkastella nyt Jousimies-Jupiter yhtymä Marsia ja Stellium-Rapu pompottelua. Mars transistoivana ja Jupiter juurikartallani toisella puolella, kun taas toisella puolella ovat Aurinko, Venus, Merkurius ja oikeastaan Uranuksellakin on asiaan oma mielipiteensä... Tulee väkistenkin poliittisen puolueet mieleen. 

Siis transiittina tämä on aika jännittävä hetki. Mars yhtymänä Jupiteriin ja samalla oppositiossa stelliumiini, kuten peruskartalla aina Jupiter, joka pyrkii tämän kautta löytämään tasapainoa koko Rapu-energioilleni kaikella varauksellaan. Onhan olemassa muutakin, mm. kolmio Marsin, Jupiterin ja Uranuksen välillä, mutta se on tuolla kosmoksessa taustalla enkä nyt puutu siihen. Ehkä tuo Mars juuri nyt saa sieltä mukavaa taustakomppaa.

Kun vertasin elämäntilannettani tapahtumiin kaksi vuotta sitten, minulla oli voimapahkurani saanut lisäpuhtia yrittäjäkurssilta. Olin liittynyt mukaan kyläyhdistykseen, jossa suunnittelimme kulttuuripolkua maastoon. Osa työstä kaatui minun kontolleni, mutta olin aika innostunut. Hassu sattuma, että juuri nyt suunnittelemme toista kulttuuripolkua nimistöineen keskemmälle kylää. Taas olen karttojen ja tarinoiden kimpussa. Kuten kaksi vuotta sitten tein mielikuvamatkoja paljonkin karttojen kanssa, nyt myös laserkarttoja myöten. Ja jos tuosta mennään vielä neljä vuotta taaksepäin, kylällä suunniteltiin kovaa vauhtia kylähistoriikkia.

Vuorovaikutussuhteet toimivat taas uutta rakennellen. Jousimiesenergia haluaa seikkailla. Onhan eräs mielenkiintoinen matkakin tässä tiedossa. Ja itse olen heittänyt pallon viranomaisten piiriin, tänään tapaamme. Mars lykkää vauhtia. Kun pallo on Uranuksella, tulee eteen nuo kartat ja uudet tekniset menetelmät. Kun pallo on Merkuriuksella, on tiedonvälitys tärkeää. Pallon ollessa Venuksella, se muistuttaa arvoista ja sydämen lämmöstä (se talkoohenki) ja kun pallo saapuu Auringolle, tulee kyse omista energioista ja halusta ehkä painaa pää oman kodin suojiin ja saada olla siellä välillä. Jupiter ja Mars vuorottelevat heittäjinä ja vastaanottajina. Tuntuu, että kaikilla on jopa hauskaa. 


 

Siis pallot lentelevät aika tiuhaa tahtia tuossa lokakuun lopun ja marraskuun alun puolin. Ei mitään sen suurempaa. Juuri noihin em. asioihin on nyt keskityttävä. Mukavaa sinulle, jotakin mukavaa kaikille ja jotakin mukavaa minulle. Toisin käännettynä, pureskeltavaa kaikille! Purra ja nielaista. Tee ympäristö mukavaksi, niin sinunkin on mukava siellä olla. 
Eikö tämä ole sitä Jousimies-Rapu energiaa parhaimmillaan? 

Oppositiossa voi aina kysyä, mitä annat muille ja mitä osaat vastaanottaa muilta? Myös valita mitä antaa, mitä ottaa. Jos oppositiotilanteessa löytyy tasapaino, niin onpas mukava jatkaa elämää. Mutta jos on jäänyt pelkästään antavan osaan, se on joltakin pois, jos et osaa vastaanottaa. Tai toisaalta, annatko sialle helmiä, saitko lokaa ja jäit nuolemaan näppejäsi?

Miten paljon osapuolet kuuntelevat toistaan. Ja ennen kaikkea ymmärtävät.

Aina yhtä vaikeaa, koska lopputulosta ei voi tiedostaa. Siis sitä kenellä on hyvä olla, kuka jäi ilman? Ja mihin pallo jäi.


3 kommenttia:

 1. Olipa hyvä ajoitus, samaa oppositiota tässä pyörittelen. Minustakin oppositio on keskusteleva ja tasapainoa hakeva aspekti enkä ole koskaan oikein hyväksynyt sitä, että se piirretään kartoille punaisena "haasteellisena" aspektina.
  Minulla on Venus Härässä 10.huoneessa, Kuu Skorpionissa 4.huoneessa. Näytän maailmalle nautinnonhaluisen ja materialistisen Venuksen, mutta vain lähimmilleni syvän ja henkisen Kuuni. Halut ja tarpeet keskustelevat, julkinen ja yksityinen. Siksi se joskus yllättää kanssaihmiset ja minutkin! Nyt Kuuni saa paljon tukea, kun kaikki saapuvat Skorpioniin: Aurinko, Kuu, Venus. Saturnushan siellä on viihtynyt pitkään. Taidan kääntyä vielä enemmän sisäänpäin. Sopii tähän vähenevän valon aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolta Liisan blogista juuri lueskelin uudesta Skorpioni-kuusta ja Venuksesta. Itselläni nousu-Skorpioni ja Kheiron, mutta ei ihan alussa. Jospa uusikuu antaisi syvyyksien viestiä. Minä nautin myös pimeästä ja hiljaisesta ajasta. Pesiä sytyttelen ja mietiskelen. Hyvää se tekee, kääntyä sisäänpäin ja kuulostella toisenlaista kosmisuuden tilaa.

   Poista
  2. Nikki kirjoitti pari päivää sitten myös Hekate-asteroidin yhtymästä Saturnuksen kanssa Skorpionissa 22 astetta. Tuli mieleen tuosta kotiliedestä, myrskyistä ja tien risteyksistä.

   Poista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!