sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Mikä ihmeen 'onnenpiste'? Jupiter yhtymässä siihen!

Jatkan noita ihmeellisyyksiä, kuten Vertex, jonka sisältöä en ole ehkä vieläkään sisäistänyt, ja josta astrologit puhuvat yleensä aika vähän. Kuten tekevät 'onnenpisteestäkin'. Kaunis on kuitenkin sanonta "Onni on hyvin häilyvää". Mitähän se muuten on? Joskus jokin siinä hetkessä näyttävä kamala paha voi kätkeä sisäänsä suuren onnen, jonka ymmärtää vasta jälkeen päin ja taas toisinpäin. 

Luen edelleen Juhani Nummelan kirjaa, jossa tätä Onnenpistettäkin on tutkailtu.

Onnenpiste 'Pars Fortuna' PF, kuviona ympyrä, jossa rasti keskellä. Tämä piste lasketaan syntymäkartalla Askendentin, Kuun ja Auringon välisistä asteluvuista. Se sijaitsee samalla etäisyydellä Ac:stä kuin Kuu on Auringosta. Minä olen huono laskija, joten nappasin omani astro.comin sivustolta. 

Tällaiset jutut perustuvat arabialaiseen tapaan laskea kartalta tärkeitä pisteitä. Niitä on olemassa noin 100 ja onnenpiste on se tärkein. 

Onnenpisteen merkki ilmoittaa tavan, jolla ihminen menestyy, ja huonesijainti ilmoittaa alueen.

Oma onnenpisteeni merkki on Rapu, tunteiden ja veden alue, kodin alue. Tietyllä lailla omaksun tämän. Liekö onnenpisteen määrittelemää se, että Rapuna rakennan pesän vaikka kivikasaan ja teen siitä viihtyisän, jonne on mukava tulla ja olla. Monta pesää olenkin maailmalla kulkurina rakentanut. Onnenlintu levittää heti siihen siipensä suojaamaan sitä. Siksi kai lapsuuden kodin hajottua äidin ja isän avioerolla tein kaikkeni, jotta se olisi pysynyt koossa. Jopa sitten, kun lapsuuden kaunis koti laitettiin myyntiin, kiertelin ystäviäni ja pyysin heitä sitä ostamaan, että joskus voisin saapua sinne muistelemaan. Isä sen sitten lunasti itselleen ja sain näin opetella eroa lapsuuteeni rauhallisemmin. Tyypillistä Rapua varmaan! Ja nyt, kun mieheni kuoli ja talo jäi rempalleen sienen siihen iskiessä ja jäävuoren pysyessä talven katolla, taistelin samoin. En luopunut ja nyt on hyvä. Vain se, että tässä asun yksin, tekee kai sen, että tarjoan kotiani (kesäkahvilaani) kaikille tulla. Yhä pesää rakennellen. Ja Onnenlintu edelleen siipineen sen yllä. Näin olen kokenut. Päämääränä usein sellainen ilmapiiri, jossa olisi hyvä olla. Tai itsen kasvaa...

Tämä on arvelemista, ehkä aivan mielikuvituksen tuotetta, mutta mukavaa tutkittavaa. Se, että onnenpiste on huoneessa 8, tukee kai sitten varmaan omaa kehitystäni, antaa itsevarmuutta ja itseisarvoa olemassa ololleni, varsinkin positiivisen Jupiter-Jousimiehen sijainnista johtuen. Siis kartan yleinen energia, sen haasteet ja voimavarat on otettava tässäkin huomioon. Filosofointi on yksi paheeni ja yksi rikkauteni. Tuhkasta pitää fenixlinnun jälleen nousta! Jättää vanhoja rooleja ja rakentaa uusia. Paitsi, että Ravun on vaikea jättää mennyttä tavaroineen ja muistoineen, heh, se kestää vähän kaemmin! 

Eli olenko tämän mukaan pesän rakentamisessa menestyjä, ilmapiirien luonnissa tai kasvatustyössä (en ainakaan!)? Kun edellä juttelin vähän viulisti-siskoni kartasta, niin hänellä Onnenpiste on samassa huoneessa 8 (kuten Kuu ja Vertex myös). Hänen onni on musiikissa ja on onnistunut siinä pääsemään pitkälle. Kaksos-luonne on vuorovaikutteinen esiintyjä useinkin, isäkin oli kaksonen. Se on taiteilijan tapa toimia ja luoda maailmaansa, mutta myös 8. huoneen sijainnin mukaan kasvattaa myös häntä itseä. Onnenpiste on oppositiossa Venukseen, mikä voisi olla antoisa, joskin haasteellinen, ja neliö MC:hen. Työtä pitää onnensa eteen tehdä.

Onnenpiste on nk. jupeterimainen, kuten Nummela sitä nimittää. Siksi sen mielelläni otan esille nyt, kun sen voima pitäisi transiitin mukaan tuplaantua Jupiterin yhtymässä. Vai kuinkahan tämä sujuu? Pitänee lotota ja testata tätä transiittia. Tämä onnenpiste kylläkin ehkä voi tarkoittaa enemmän henkistä kuin materiaa, sillä tässä sijainnissa tulisi ihmisen pyrkiä löytämään tasapainoa. Kerrotaan myös näin, että jos Onnenpiste sijaitsee Ascendentti-akselin yläpuolella, ihminen saisi apua ja kiitosta toimiinsa. Tämä olisi palkkio menneisyydestä eli entisistä elämistä. Jos taas Onnenpiste on akselin alapuolella, ihminen olisi vuorossa antamaan apua, jotta hän saisi sitä sitten tulevassa elämässä. 

Piste liittyy myös terveyteen, jolloin kannattaa tarkastella siihen liittyviä aspekteja.

Nummela viittaa tässä kirjaan Joy and The Part of Fortune, Martin Schulman. 

Itsellä Onnenpiste juurikartallani on melkeinpä aspektiton, paitsi tuo yhtymä Vertexiin. Nyt kun Jupiter itse saapuu siihen, niin odotan jotain hyvin astrologiuskovaisesti tapahtuvan. Onnea ei tuonut tämäkään päivä kuitenkaan kahvilassani. Aurinkoa ja lämpöä täällä riittää, ihana sunnuntaipäivä, ja vain kaksi asiakasta puutarhassani! Liekö onnea se, että saan rauhassa tehdä puutarhatöitä tai osoitus että onneen tarvitaan myös järkevyyttä. Ei ihmiset vielä kesäkuussa kuljeskele missään!

Missä Onni on? 

Luen juuri kirjaa, jossa kerrotaan Koraanista löytyvän tähän yksi ohje: Se on kunnioituksessa, ja ennen kaikkea sitä luotua kohtaan, joka sinä itse olet. 


2 kommenttia:

  1. Hei! Tapahtuiko jotain onnekasta? Sama yhtymä tulossa:)

    VastaaPoista
  2. Lisään tämän vielä tähän: Onnenpisteen merkki ilmoittaa tavan, jolla ihminen menestyy, ja huonesijainti ilmoittaa alueen.

    Ja jos olet lukenut tekstiäni, niin onnenpisteen potku toi minulle todella hyvän kesän. Voit siitä lukea siitä lisää toisesta blogistani ruusumuorinkesakahvila.blogspot.fi sivu Onnistumisia

    Uskon, että tällaiset pisteet ovat vain potku johonkin hyvään suuntaan, jos olet jotakin rakentamassa tai suunnittelemassa. Joten tähtää tähän ja toivo hyvää!

    VastaaPoista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!