torstai 1. joulukuuta 2016

Jouluastron maisemissa Uranus


Joku kerran sanoi, että ruusutarhan pajuaitani portinpielen muistuttavat Oinaan sarvia. 

Sopinee hyvin Uranuksen tunnuskuvaksi tähän.

Uranus on 20 astetta Oinasta, Venus 23 Kaurista. Ne ovat olleet näinä päivinä neliössä toisiinsa. Viuh, se menee pian ohi, sillä Venus ei pitkään koskettele kulmia.

Huomaan uutisista että Guggenheim kaatui. Kasvuyritystapahtuma Slush Helsingissä. Jossakin vanhuksilta on lopetettu tiettyä lääkintää ja he nousevat sängystään ylös.

Arvomaailman mittelöä kaikkialla maailmassa. Trump ja Putin. Länsi ja Itä. Mies ja Nainen. 

Trump haluaa muutoksia taloudessa ja ympä-ristössä.
Putin puhuu talouden ja ympärstön puolesta.
Onko Trump sotaisa lännen mies? Putin idän tunteikas nainen? Joku voi nyt möläyttää.

Luin juuri Paolo Coelhon kirjan Alef. Coelho matkustaa Siperian halki junalla ja tapaa venäläisiä lukijoitaan. Lopulta Putinkin haluaa tavata Coelhon. Tapaamisesta ei kerrota sen enempää.

Mutta että Putinkin on lukenut hänen kirjallisuuttaan. Se oli minulle yllätys.

Alef ei ole henkilön nimi. Se on yllättävä paikka ja hetki, jolloin henkilö tai henkilö toisen kanssa kokee maailmankaikkeuden pisteen. Siinä voi kokea menneisyyttä tai tulevaa. Luulen, että olen itse kokenut näitä humauksia ja jäänyt vähän hölmönä ihmettelemään. Mielenkiintoista oli lukea tästä Coelhon tulkitsemana.

Mutta se Uranuksen "Alef" Venuksen kanssa, joka vaikuttaa kaikkeen ja kaikkialla, se voi olla ihmissuhteiden kaaosta, pelkoa, että jotain luhistuu ja yhtä hyvin kansainvälisten suhteiden laajentumista kuin epävarmuuttakin. Se jää kaikki muhimaan.

Itsellä tuo Venus on juuri ohittanut Rosengard-asteroidini. Eipä siis ihme, jos aivan tutajavana innostuksesta tutkin jälleen ruusujen ja niiden kasvattajien historiaa. Venus on avautuvassa sekstiilissä Ascendenttiini, joten hyvä kuvio aloitella sitä huomionosoituksen hakua, jota seuraavankin ruusutarina-kirjaseni osaksi toivon.  

Joulukuun alkupäivät onkin minulla astrokalenterissa hyvin Venus-voittoista. Tässä tanssii muuten Venus-jumalatar! Mieleen tulee kyllä myös Kreetan käärmejumalatar.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!