lauantai 17. joulukuuta 2016

Kuu ja joulumieli?

Laitan tähän tämän päivän jouluisen kartan. Aiheeksi itselleni olen valinnut Kuun, joka vielä päivä sitten mollotti ihanan isona, silloin kun se näkyi pilviharson takaa. Haluan tuon kartan perusteella tutustua Kuun liikkeisiin ja varsinkin merkkien takana olevaan mielialaan. Testaan vähän sen tunnelmia, kun varsinkin joulun alla mielen laatu voi hyvinkin paljon heitellä itse kullakin. 

Tämä kartta on tehty päivälle 17.12, Raahen korkeudelle ja kello 12.00. Kuulla itsellä on nyt aika paljon noita kulmia, suorastaan viuhkamaisesti, kuin se olisi sen avannut tietyssä tarkoituksessa; peittääkseen kasvonsa, leyhytelläkseen tai kutsuakseen? 

Siihen on yhtymässä Vesta, josta se pikkuhiljaa erkanee. Vestaa kutsutaan mm. omistautuvaksi minuudeksi (Juhani Nummela). Tuntuu että se pitää paikkaansa, kun seuraa uutisotsikoita, pajatusta ja kaiken arvostelua. Siitä puhutaan, mistä puute ja mikä ärsyttää. Jokainen omistautuu ehkä liikaakin itselleen, omille mielipiteilleen, omille mieltymyksilleen ja hakee oikeuksiaan, purkaa sitä Leijonan tavoin ärjähdellen. Juuri tuolla Facessä juteltiin siitä, kuinka inhottavasti jotkut asiakkaat käyttäytyvät esim. postissa ja paljastavat omat karvansa inhottavalla tavalla huutaen ja räyhäten ja siten purkaen pettymyksiään syyttömiä asiakaspalvelijoita kohtaan. Se kuulosti Leijonalta! Joulumieli kaukana! Toisaalta mieli on puolustuskannalla asioissa, joita itse pitää oikeudenmukaisena tai joihin liittyy 'minun oikeuteni'.

Toisaalta ymmärrän tuon Vestan omistautuvuuden myös joulun rakentamiseksi. Jokainen haluaisi antaa toiselle jotakin ja muistaa lämmöllä ystäviään ja lähimmäisiään.

Lukija voi silmäillä karttaa omista näkökulmistaan ja verrata sitä muihin karttoihinsa.
Entäs sitten kun Kuu kulkee Neitsyessä. Onko joulumieli nöyrempi? Muut arvot nousevat esille, ei enää oman oikeuden otto, vaan myös palvelumieli. Auttamismieli. Kauniiden asioiden esille tulo. Lämmin lahjasukka valmistuu. Paketoidaan lahjoja. Silitetään jouluverhot ja liinat. Neitsytmieli haluaa tehdä nättiä. Neitsyessä löytyy ehkä kauneinta joulumieltä, jos työpaineet eivät liiaksi paina.

Heittääkö joulumieli sitten laidasta laitaan, kun Kuu on Vaa'assa? Sitä pettyy, kun ei pystykään kaikkeen hyvään, Raha ja aika ei riitä, hermot eivät kestä, juodaan pikkujoulussa pää täyteen tai pimeässä itketä pillitetään. Ja kun Kuu kohtaa Vaa'assa vielä Jupiterinkin, niin miten sitä jaksaa kaikki vieraat ja vierailut? Joulu kysyy hermoja, Pitäisi päättää kutsutaanko vieraita tai mihin mummulaan nyt suunnistettaisiin? Toisaalta Vaaka Kuun joulumieli haluaa olla kaikille hyvä, luoda tunnelmaa ja viihtyvyyttä.

Miten on joulumieli, kun se saapuu Skorpioniin? Silloin on jo jouluaatto. Tunteet ovat hyvin syviä laidasta laitaan. Skorpioni Kuu tuo esiin murheenkryynit tai yhtä lailla voittoisan ilon ja ylpeyden siitä, että joulu saatiin aikaan jollakin tavalla ja suku kokoon. Itsehillinnän naamio kasvoille, vaikka pinnan alla kiehuu. Kyynel tulee herkästi silmään. On pysähdyksen aika. 

Kyllähän sitten Jousimies-Kuu suorastaan vapauttaa ja rentouttaa, kun on pitkät pyhät ja saa levätä!

En tiedä. Voiko Kuu näin ilmaista joulumieltä? Vaikuttaako se mielen liikkeisiin? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!