lauantai 2. elokuuta 2014

Mitä sisältöä progressiivinen Kuu edustaa eri huoneissa?

Kuun progression ylittäessä akseleita on eräänlainen ponkaisu elämässä johonkin uuteen tai vähän vauhdikkaampaan eteenpäin menoon. Ainakin se sitä osoittaa.

Auringontähti 

Minulla on edelleen Johanna Karpovin kirja silmieni alla progressio-asioissa. Jotakinhan ymmärränkin jo näiden sektoreitten eli huoneiden merkityksestä. Tutkiskelen tätä verraten omiin kokemuksiini viimeisten vuosien pohjalta ja katson kuinka se kaikki pitää paikkaansa. Vai pitääkö? Joten lyhyesti poimin huonevaikutteita Johannan kirjan sanoin ehkä käyttäen vähän myös omaa mielikuvaa niihin. Nyt täytyy huomioida, että tuo huone-asia on vähän venyvämpi suhteutettuna sinne omaan syntymäkarttaan, jossa huonekoko määrittyy käytetystä ohjelmasta. Jossakin tapauksessahan huone voi käsittää montakin merkkiä. Joten nämä tulkinnat ovat myös aika joustavia.

Nousumerkin kohtaa eli Asc-akselia ylittäessa Kuu osoittaa merkkinsä kanssa jotain uutta, joka kehittää oman persoonan kasvua. Minän huoneessa 1 jokin heijastuu myös katsojiin sinussa, huomaavat muutoksen, minkä sinä itse tunnet sisimmässäsi, ja on kutkuttava olotila. Onko?

- No olihan minulla ainakin, kun tuolloin pääsin pitkästä aikaa opiskelemaan kunnolla, oli järistyttävä olotila, koska totesin, että enhän minä ihan tyhmä olekaan. Se on jo aikamoista!

Talouden ja voimavarojen huoneessa 2 kokeillaan niitä lahjakkuuksia, joita esim. edellä on löytynyt.

- Ja totta! Silloinhan lähdin kokeilemaan oppimaani työmarkkinoille.

3. huoneeseen, elämään sopeutumisen ja arjen alueeseen tulee mukaan lähiympäristö ja sosiaalinen kulttuuri, Johanna löytää siihen myös peruskoulun.

- Miksipäs ei, sillä 7-vuotiaana aloitetaan peruskoulu, Minulle tässä tilanteessa vanhempana juuri peruskoulusta löytyi se oma vakituinenkin virka. Aika osuvaa.

4.  huoneessa, kodin huoneessa, panostetaan perheeseen ja rooliin yhteisössä. On ylitetty IC eli kodin akseli.

- Itselläni Kuu johti elämäni edistyksellisyyttä Oinaan merkissä ja tietyllä lailla minusta tuli perheen pää, koska mieheni oli jo eläkkeellä, pienellä sellaisella ja sairasteli jo paljon. Otin johdot käsiini kuitenkaan unohtamatta sitä, että jokaisen tulee saada hallita tavalla tai toisella omaa elämäänsä. En ottanut siis ohjaksia kovin lujasti käsiini, mutta turvasin perheeni olotilan. Ennen kaikkea hallitsin myös omaa elämääni.

5. huoneessa, luovan voiman ja innokkuuden huoneessa yksilö vahvistaa omaa identtiteettiään, osallistuu ympäristön tapahtumiin omilla ideoillaan ja 'pelaa' (löytää Johanna siihen). Tätä voisi tulkita monella tavalla. Se pelaa joka ei pelkää esimerkiksi.

- Itselläni tämä oli Härkä-merkin aluetta ja mietin usein jo tulevaisuutta ja perheen turvallista olotilaa. Uskalsin jo enemmän toteuttaa omia ideoitani ja omaa tahtoani, myös täyttää omia toiveitani. Ehkä annoin myös omalle luonnolleni vallan. Luova voima kukoisti tuolloin.

Työn ja velvollisuuksien huoneessa 6 tulee esille sairaudet ja puhdistuminen, asioiden järjesteleminen, peräytymistä sosiaalisista piireistä, esillä esim. kotityö ja kaikki konkreettinen työ ja palveleminen.

- Minun Kuukarttani edistyksellisyys tapahtui edelleen Härässä ja todella oli sairauden ohessa jonkinlaista työpainon tai -arvon vaihtamista. Kotona oleminen vaati enemmän ja jouduin tekemään erinäisiä järjestelyjä, jotta kaikki toimisi. Turvallisuutta joka taholla.

Huoneessa 7 käsitellään ihmissuhteita ja parisuhdetta. Usein tässä on esillä ihmissuhteiden muutokset. Esille nousee uusi sosiaalinen yhteisö.

- Kaksosissa todellakin minun täytyi panostaa perhe-ja sukupiiriin, hoitaa siihen liittyviä asioita. Etsiä apua ja muutosta elinympäristööni. Ihmissuhteiden merkitys muuttui.

Huone 8, menetysten ja uudistumisen aluetta. Johannan mukaan progressiivisessa Kuun merkityksessä tässä korostuu suhde toisen kehoon, tunteiden ilmaisua ja tunteiden puhdistamista, perinnön hoitamista ja yhteisten asioiden hoitamista.

- No joo. Olen yhteisen omaisuuden 'huoltaja' eli haltija. Kyllähän se teettää. Olen oppinut tuntemaan tätä huonetta myös 'uuden nahan luomisena', jota ehkä jatkan tässä samassa huoneessa, mutta Leijona-merkissä.

Huone 9, totuuden etsimisen ja korkeamman koulutuksen alue. Tässä korostuu oppi toisten ajatusmaailmasta, halua etsiä 'toisen maailmaa', oppia laajemmin tuntemaan ihmistä ja maailmaa. Tässä korostuvat myös pitkät matkat (myös henkiset matkat, näkisin) ja yliopisto.

- Tähän huoneeseen siirtyessä Kuu onkin jo Neitsyt-merkin huomassa. Tämä on tulevaa hetkeäni. Kaipaan päästä mukaan muiden maailmaan, laajempaan lukemiseen ja ajatteluun, tutkimiseen. Ja toivon, että viimeistään tässä minulla on aikaa ja halua paneutua filosofian ja kirjojen maailmaan ja jättää jotain muuta sivuun. Ihmettelenkin näitä vuosia, koska en vain ole osannut tarttua tuollaiseen. Pakerran jotain numeroleikkejä ja japanilaista ristikkoa ym. sellaista, saatan lukea todella kevyttä kirjallisuutta ja laittaa vähänkin ajattelua vaativan syrjään.

Elämäntarkoituksen huoneessa 10 korostuu julkinen kuva, ja yhteiskunnan säännöt tulevat vastaan.

- Tuolloin olenkin jo aika vanha. Varmaankin kiroilen yhteiskunnan koukeroita ja yritän etsiä apua itselleni. Pakko liittyä eri yhdistyksiin, jotka koskevat tiettyä ihmisen heikkoa fyysisyyttä. Edessähän on MC eli työn akseli. Kai sitä pitää vanhaa jättää ja kulkea hitaammin. Ja miettiä mitä varten vielä elää...

Huoneessa 11 on erillaisuuden kunnioittaminen ja sosiaalisen luovuuden alueella luomme identtiteettiä yhteisössä vahvemmaksi tai toisenlaiseksi. Tässä korostuu yhdistystoiminta ja yhteistyö.

- Vieläköhän sitä kailottaa jossakin toiminnassa, jos ei muuten niin puhumalla tai kirjoittamalla? 

Huone 12 on taas valmistautumista uudelle kierrokselle. Esillä on mielen sairaus tai puhdistautuminen. Yleensä henkinen terveys ja olotila korostuu tässä. Usein vetäytyminen yksinäisyyteen kuuntelemaan omaa sisintä. Tätä huonetta Johanna kutsuu myös oman mielen 'vankilaksi', jossa käsitellään myös salaisimmasta salaisimmatkin, osin ne piiloon työnnetyt asiat.

- Tässä vaiheessa ollessani jo kolmannella Kuun edistyskierrolla minun onkin varmaan jo vuoro hiljentyä ja vetäytyä. Vielä voi olla aikaa korjata tai siivota itsen pimeitä puolia, joka voi saada uudenlaista eloa jälleen huoneessa yksi Kuun lähtiessä uudelle kierrokselleen.

Mille ihmeen kierrokselle!? Kuuhan fyysisesti kiertää koko ajan Maan ympäri. Siis en vain osaa ihan vielä tätä kaikkea sulattaa. Mutta tähän olen tätä kirjoittanut ja toivottavasti joskus vähän viisaampana tai asia välähtäneenä tätä sitten silmäilen. Toisaalta...olen tässä näin ollen tehnyt itselleni astrologista 'povausta'.

Slow dancing with the Moon - Dolly Parton (Hidas valssi Kuun kanssa)


1 kommentti:

  1. Huomenta,minulla progekuukierros Neitsyessä 13 astetta ja 12. huoneessa.Se todella tuntuu ja vielä tovi jäljellä.Ns. puhdistautumista koronasta, jonka sairastin huhtikuussa 2020.Khiron neliö oma Khiron eli ei ihme!Elämäni rankin vuosi,sillä palautuminen kestää vielä kauan.Todella vetäytymistä ja 111. päiväkirja aloitettu.Ensi keran olen myös avannut kansakouluajan päiväkirja sekä kesäsn 1978 pk:n.Siksi en jaksa somea vielä ja alkuun mietin, miksi en.12.huone selvitti asian.On aikaa ollaoman sisimpänsä seurassa.Lunta maassa Kangasalla, mutta lämpöä kehossa.Ei hyvä ja fysioterapeutin anatamat treenit edessä.Oikea jalkani on paljon laidhempi kuin vasen ja viimein sain lääkärin testaamaan sen jne.Pispalan radio soi taustalla...Kiitos tästä blogista.

    VastaaPoista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!