torstai 8. joulukuuta 2016

Joulutonttujen Saturnus

Saturnus ei ole hiljaa tuolla Aurinkokunnassamme. Sillä on nytkin paljon kulmia, paljon asioita ja paljon sanottavaa, sormi pystyssä! Onhan se Jousimiehessäkin ja haluaa opastaa, opettaa, saarnata ja muistuttaa. Leikkii innokasta opettajaa siinä.

Vai voisiko Saturnukselle antaa joulutontun arkkityyppiä? Jos Jupiter on Joulupukki ja jakaa lahjojaan, niin eikö Saturnus ole se vahti, joka kulkee ikkunoiden takana?

Otanpa Lehtirannan astrologiaa tähän jälleen. Miten hänen osoittama tulkinta osaisi vastata kysymyksee-ni?

Saturnus on tärkein mitta taivaalla ja viittaa karmallisiin kuvioihin. Lehtiranta  on henkisen astrologian kannattaja. Saturnus on myös ISÄ AIKA, pitää tilikirjaa, jossa ihminen kohtaa menneisyytensä jalanjäljen. Sen missä onnistuimme korjaamaan jotakin, sen missä emme.

Tässä näin äkkiä rouhittua. Tuo tilikirja on kylmää järkeä, kovia faktoja ja raakaa todellisuutta täynnä. Sitten on kunkin valinta siinä suuntaan ja toiseen. Työskennellä kanssa, tai vastaan. Toisella puolella onnellisuuteen johtava neuvon vastaanottaminen, sen puntarointi ja oppiminen sen kautta. Toinen puoli on katkeruuden, pessimistisyyden ja muiden syyttämisen puoli.

Eikö se kuullosta vähän kuin ikkunoiden takana hiipivien tonttuen kontrollilta ja arvioinnilta, miten se onnistuu. Suureen paksuun kirjaan tulevat kaikki tiedot. Sieltä löytyy kehityksen kulku, se mitä olemme oppineet, mitä voimistaneet, mitä heikentäneet tai miten taantuneet. Eikö se olekin kuin suuri aikakirja elämästämme, niin kutsuttu henkinen akaasinen kirjasto, jonne on tallennettu kaikki tieto? Tuo tonttujen muistikirja voisi olla sen jouluinen metafora. 

Miten sitten voimme päästä kurkistamaan näitä kirjoja? Saturnuksen merkkien, huoneiden, aspekteiden ja transiittien kautta, ymmärtäisin. Sitten on jokainen vastuussa siitä, mitä sen tiedon kanssa tekee  vai tekeekö mitään.

Miltä tämä kaikki nyt sitten tällä hetkellä näyttää? Saturnus on 18 astetta Jousimiestä, tällä hetkellä Aurinkoon yhtyneenä, kunnes Aurinko kulkee sen ohi tai oikeastaan me kuljemme ohi suhteessa Aurinkoon Saturnus siellä takanamme. Siinähän se, filosofinen opettajamme! Sallii yllemme nuorekasta ja seikkailunhaluista henkeä ja muistuttaa sen saamisesta tasapainoon. Ehkä liialliseen matkustelemiseen tulee rajoituksia. Olisiko sittenkin joulu kotimaassa paras? Tehdään mielikuvitusmatkoja! Aurinkoenergiakin ohjaa siihen. Kerrotaan tarinoita, luetaan seikkailukirjoja, katsotaan elokuvia, dokumentteja, luetaan kirjoja ja selaillaan nettiä!

Saturnuksella on tällä hetkellä myös mukavat sekstiilit Jupiteriin ja Marsiin. Se on sulkeutuvana Jupiteriin; mieti mitä sanot, jotta suhteet säilyvät, varo liioittelua, pysy totuudessa, kiitä ja kehu kun on syytä! Voit saada mukavia lahjoja! Avautuvana tuo sekstiili on Marsiin; toimi sydän avoinna, sysää pois kauna ja kateus. iloitse Saaran menestyksestä, kiitä miestäsi, poikiasi, perhettäsi! 

Sillä kaikki hyvä kirjataan! Ja karmasi kevenee! 

Saturnuksella on myös kolmio Uranukseen. Toimi mieli avoimena, etsi ymmärrystä siihenkin missä sinulla tulee rajat eteen. Uranus antaa rohkeutta särkeä noita rajoja vähän. Huomaat, kuinka olotila kevenee. Jotain uutta valaistuu eteesi. Et kai vain löydä siitäkin negatiivista ja vihoittele!

Muista, et itkeä saa, et meluta saa, tonttu voi tulla ikkunan taa! 

Saturnuksen tanssi on kaunista, harmoonista, mutta rajallista ja vähän kaavamaista. Kuten suomalainen tanhu! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!