keskiviikko 28. tammikuuta 2015

3. huone, vuorovaikutus ja opinhalu

Kolmas huone on sosiaalisen ja kanssakäymisen huone, Kaksos-energian täyttämä ja Merkurius-planeetan aluetta. Tähän liittyy kasvaminen opintiellä ja lähiympäristössä. Miten otat vastaan opin? Miten opiskelut sujuvat? Miten suhtaudut kouluun? Miten ajattelet, kommunikoit, ilmaiset itseäsi? Suhteesi sisaruksiisi, kirjoihin ja yleensä kanssakäyminen lähipiirin kanssa, naapurit ja sukulaiset mukaan lukien. Johanna Karpov ei ole kirjoittanut pitkiä selityksiä huoneen sisällöstä, vaan on heittänyt teräviä kysymyksiä, joiden avulla voisi itse tätä huonetta tutkiskella.

Jos vertaisi tuota aluetta kodin huoneisiin, niin se olisi varmastikin olohuone, missä on TV, video, kirjahylly ja jossa istutaan vieraiden kanssa. Tai jos sinulla on erityinen työhuone oppikirjoineen, niin sitten se! Tai yhtä hyvin se voi olla vaikka purjevene tai auto pienine lähtimatkoineen.

Kerran olin testissä, jossa testattiin oppimista ja opettamista neljän eri alueen välillä; teoreettisen (maa?), käytännöllisen (tuli), verbaalisen (ilma) tai intuition (vesi) kautta. Sain suurimman prosentin intuitiivisuudesta, mutta muutkin alueet olivat tasaisesti mukana.

Nyt on hyvä muistaa 3. huoneen vastapari eli 9. huone, missä voi tarkastella sitten korkeampaa fyysistä ja varsinkin henkistä oppimista ja jossa maailma laajenee. Eli vastahuone ilmaisee sitten enemmän persoonan paikasta yhteiskunnassa ja kosmisissa mittasuhteissa. 

Yksi suuri koulu ja oppi-isä on luonto itse!
Kun minulla on 3. huone suurimmaksi osaksi Kaloja ja kolmas osa Oinasta, niin tuon mukaan pätee tuo edellinen testi. Tunne on mukana siinä missä opin ja opetan, mutta myös käytännön tekemisen kautta opin. Tässä kohden kuitenkin astrologisen teorian mukaan tämä huonehan toimisi parhaiten Kaksos-energian kautta eli verbaalisesti aistien avulla kuuntelemalla, kirjoittamalla, keskustelemalla, myös muistamalla. Mutta yhtä hyvin huoneessa voi ilmetä myös kaupankäynti ja riskien otto (tuli), vanhoista tottumuksista kiinnipitäminen (maa), pelot, arkuus ja itsetunto (vesi).

Merkurius tässä huoneessa tekisi henkilöstä terävä-älyisen, jota itse en ole. Olen inhonnut älykkyystestejä (kas,edelliseen liittyen), koska niissä testataan yleensä vain matemaattista ja ongelmaratkaisevaa älyä. Jokainen ihminen on älykäs omalla tavallaan ja siitä voisi tehdä kartan aivan kuin tähtikarttaakin tehdään; aivokartta, mistä löytyisi henkilön omin painotus älykkyydessä. Esim. sosiaalisuuskin voitaisiin lukea älykkyyden yhteen puoleen tai kokonaisnäkemys ja organisoitikyky sekä paljon muuta. Tunneälystäkin puhutaan. Voit katsoa tästä moniälykkyysteoriaa.

Omalla kartallani kolmannessa huoneessa ei ole muita kuin Juno ja viiden vuoden takaisena karttaan liittämäni Ruusukavaljeeri. Hän olkoon narrimaisena energiana, vähän kuin Narri Tarot-kortilla muistuttamassa, että joskus pitää seikkailla. Seikkaillenkin voi oppia elämän suurista totuuksista tai ainakin omien jalkojen ja aivojen toimivuudesta. Nämä asteroidit ovatkin siinä vähän kuin rintarinnan. Juno aviopuolisona ehkä muistuttaa minua siitä, että suhteiden kautta, toisia kuulemalla, toisten neuvoista vaarin ottamalla ja toisten kannustamana oppiminen käy todella laatuun. 

Näitä elämän eri nurkkia on hyvä käydä läpi näinkin. Eihän toki kartta kerro kaikkia niitä resursseja mitä oppimiseen tarvitaan. Kyllä siinä on taustatekijät ja yhteiskunta suurena tukena. Ensimmäisenä olisi hyvä löytää omat resurssit ja olla kiitollinen niistä.

Miten NYT tulevat opintoni tai opettajuuteni sitten sujumaan? Ap-kartallani 3. huone on Vesimiehessä eli mielelläni laajennan opintojani. Ja siellähän se intuition planeetta Neptunus nyt majailee, kuten Kheironkin, tosin Kaloissa. Tuossa on kyllä, kuten aina tämän paikka kartalla, se illuusioidenkin vaara! Niiden kautta oppii kipeimmin mutta ei huonommin, lyömällä päätä seinään, narraamalla itsensä mukaan sellaiseen mikä onkin vain omissa mielikuvissa. Ehkä juuri Kaloissa luomme nyt vahvasti sitä tunnemaailmaamme, missä kuohuvat pelot ja kuvitelmat, mutta myös sydämen rakkaus korkeammalla oktaavilla.

Edistyksellisellä kartalla 3. huone on täysin Kalojen vallassa. Eihän sitä tässä iässä opi tai tahdo tehdä mitään muuta kuin todella sitä mistä tykkää! Ohittavista planeetoista siellä kulkee Mars ja Kheiron perätysten. Mars antaa varmasti huoneelle vähän vauhtia uusissa asioissa. Uranus on tulossa IC:lle. Sehän on ollut jo pitkästi toista vuotta oppositiossa työnakseliini ja eräs koko nykykarttaani määrävä tekijä. Minun tulee olla valmis fyysisille muutoksille; ottaa ja jättää!

 Tässä Kuutarhan sivustolta lisää tai lyhykäisesti huoneiden tulkintaa.

1 kommentti:

  1. Kurkistinpa huonettani uudestaan. Tosiaan, tuo Mars on siellä nyt myös Kaloissa ja uskoisin, että juuri Marsille sellainen 'lepopaikka', vähän kuin meditoisi kylpyammeessa nokkoshauteessa. Kyllä tällainen aika jotenkin tuntuukin. Jos en olisi jo aikoja sitten laittanut alulle erinäitä tempauksiani, niin lilluisen itsekin vähän saamattomuudessani. Kuu on tänään vielä Ravussa, onneksi huomenna tulee aloitteellista voimaa lisää, kun Kuu siirtyy Leijonaan.

    VastaaPoista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!