sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Miten astrologi hioo taitoaan? Evangeline Adams

Voiko mikään olla sattumaa?

 Astrologia ainakin osoittaa sattumalle tähtitaivasta.

Nyt tulin ajatelleeksi myös sitä, mihin omat mielenkiinnot, innostukset, havainnot ja esimerkiksi tällä blogilla kirjoittamiset osoittavat. Tekemisillä on usein tie, jota emme tiedosta, mutta jota pitkin vääjäämättä kuljemme.

Esimerkkinä nämä blogikirjoitukset. Venus Vesimiehessä ja entisen mieheni muistelemista (vihdoinkin pystyin tarttumaan hautajaiskuviin niitä järjestääkseni). Saturnus tuolla,  jonka oppia otin Mallan maailma -blogista lisää), sahaa edestakaisin sekstiilikulmaa MC:lleni (jossakin hiotaan timanttia sosiaalisen maailman kautta). Toinen vaikuttava transiittini on Jupiterin yhtymä MC: lle taikasauvaa heilutellen ja Marsin yhtymä Nousumerkilleni, joka sanoo, että jos haluat oppia jotakin, toimi! 

Nämähän ovat tienviittoja! Miksi en kulkisi eteenpäin? Ja tienviittoja tuli lisää!

Ei siis voi olla sattumaa, vaan tarkoitusta, että lähdin siivoamaan vanhaa hevostallia ja tutkia sinne unohdettuja laatikoita. Ei ole sattumaa, että tartuin juuri siihen vanhimpaan Valittuun Palaan vuodelta 1949, eikä sattumaa, että osuin sivulle, missä kritisoitiin astrologiaa. Siinä törmäsin Evangeline Adamsiin! WAU!

Koska olen Au-Rapu, kuljen usein mielelläni, pakostakin, taaksepäin ja perinteisiin. En usko, että vanhat opit ovat noin vain lokaan heitettävää aineistoa. Usein juuri sieltä voi löytää jotain, minkä tämä aika ja ajan arvot ovat unohtaneet. Jostakin tämä uusikin oppi on peräisin. Kun selailin astrologiakirjoja, huomasin, että hyvin harvat laittavat viitteitä kirjoista, joita ovat lukeneet. Jotakin tietoahan hekin kaikki ovat omalla tavallaan omaksuneet ja tulkinneet.


Ei myöskään se ole sattumaa, että sain ehkä sen ainoan Evangelinen kirjoittaman kirjan, joka Suomen markkinoilla vielä pyöri ja kulutti kansipaperia. Se on nyt käsissäni, 1.painos tehty 1931, tämä kirja vuodelta 1945. Ja kiitos, hän kirjoittaa hyvin ihmisläheisesti ja selvästi. Englanninkieli minullekin on ihan luettavaa. Tosin tämä kirja kertoo ihan alkeista, mitä nyt sitä silmäilin, mutta jotakin erilaista sieltä varmasti tulen löytämään.

Alkusanat hän kirjoittaa 'To my clients', asiakkailleni. Ja silmiini rävähti hänen osoittamalla esimerkillään kaksi suurta seikkaa, jotka hän oli oppinut asiakkailtaan: VISUALISAATIO  ja VÄRÄHTELY.

Evangeline kertoo työpöytänsä toisella puolella olevasta tuolista, jonka hän nimeää 'Voiman istuimeksi', ehkä sen voisi kääntää muuksikin (Mahdollisuuden istuimeksi?)The Seat of Mighty.

Siinä hänen kertomanaan on istunut lähes sata tuhatta ihmistä. Siis hänen asiakkaitaan. Hän luettelee heitä joitakin rehellisesti. Minä nappasin heidän ammattejaan netistä; luonnontieteilijä John Borroughs,  rautatiensuunnittelija James Hill, lakimies William Bryan, tenori Enrico Caruso, pankkiiri Pierpont Morgan, kuuluisa lehtimies Richard Harding Davis, näyttelijä Jospeh Jefferson, oopperalaulaja Lillian Nordica,  kirjailijat Lady Paget  ja Hezekiah Butterworth ja pastori Minor Savage.

Nämä olivat varmaan eri alojen esimerkkejä asiakkaista. Evangeline kertoo, että vaikka hän oli luottavainen astrologian taitoihinsa ja ehkä antoi jotakin apua ja tietoa asiakkaittensa kysymyksiin, ei ole rajoja sillä, mitä hän itse sai ja oppi asiakkailtaan.

Kun hän kysyi rautatien rakentamisesta Mr. Hilliltä, joka kertoi kuinka hän mielikuvissaan rakensi sitä paikasta toiseen ottaen huomioon etäisyydet, maaston, paikkakunnat, niiden ihmiset ja heidän yrityksensä ja tarpeensa, hän oppi visualisoinnin voiman. 

Toisen esimerkin saamastaan opista Evangeline kertoi eräästä pikkukaupungin vanhapiika-hatuntekijästä. Hatuntekijä kertoi yrityksensä hoidosta. Hän piti kortteja jokaisesta asiakkaastaan. Kun joku heistä ei ollut käynyt pitkään aikaan, hän otti kyseisen henkilökortin ja kuvitteli, kuinka tälle asiakkaalle tulee tarve saada uusi hattu ja kuinka hän muistaa hatuntekijän ja kävelee liikkeeseen. Se oli toiminut hyvin. Eli astrologi oppi häneltä värähtelyn teorian. 

Nämä kaksi asiaa eivät ole outoja meidän päivinämme. Ja varmasti astrologit ottavat huomioon nämä seikat. Mutta opetetaanko niitä? Siis muoks...eihän niitä voi opettaa, mutta puhutaanko niistä?

Luulen, että Evangeline (se on niin kaunis nimi) ei tykkää huonoa, jos tämän ajan mukaisesti häntä sinuttelen. Uskon, että hänellä oli jokin syy tulla minun työpöydälleni.


3 kommenttia:

 1. Sattuma tais olla se jumalten käyttämä nimimerkki...:)
  Se sattuma-kohtaaminen on sun proge Vtx-akselilla,
  nainen (E.A.) Venus sun Antivertexillä Kaloissa.
  Ja muuten proge Vtx-akselisi osuis tuon toisen kartan AC-DC -akselilleen.

  Uskovainen vois sanoa Vtx-akselista, varsinkin siitä Antivertexistä, että johdatusta,
  vähemmän uskovainen fatalisti kuten meikäläinen, sanois,
  jotta kohtaloa.

  Ja onhan hällä Kuu Leijona,
  muistuttelee sun proge-Kuuta toimistaan.
  Vaikka siitä visualisoinnista...

  Ja sitten,
  miten värähtelyn tajua / kokemista VOI EDES OPETTAA??
  Aattelepa ite,
  käyt lukemassa vaikka meikäläisen blogin,
  kananlihalla,
  ja tuumaat, että what on earth !!??
  että miten se on tuollain nuo planeettaenergiat oikein kokenut,
  en ummarra.
  Se on sitä värähtelyä, ei sitä opita kirjoista,
  hienovaraista,
  selittämätöntä.
  Jos selittäisin,
  niin näin se värähtely eteni:
  Ensin aattelin vesimies-uranus kautta ilmanvaihtoo, tuuletusta,
  (kiinteä ilma jne)
  mutta sitten tuli mieleen tuon Venuksen kautta iho / keho,
  ja sen reagointi Uranus-yllätyksiin, kohotus,
  Oinaassa Mars-adrenaliinin noustessa,
  ja
  Jupiter rx Neitsyt,
  miten sen sanois,
  näkyvää,
  niinku kamelilla ratsastaminen ja raskaus.
  Tai joskus sosiaalisissa tilanteissa hengissä selviytyminen.

  Sillain värähteli ne minulle.
  Ja semmosen synteesin siitä tein,
  vielä Jupiterin vieraalla kielellä.

  Ja olihan se tietysti jotenkin henkilökohtainen,
  koska mua paleli koko aamun,
  olin kananlihalla,
  koska oma Merkurius Skorpioni sai noilta aspekteja.

  Miten se sinulle värähtelee,
  vaikka tuo yod?


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nikki hyvä!
   Nyt minun järkeni juoksuun kestää vähän nousta pintaan, että ymmärrän kaikkea mitä sanot, huh! Sinä olet niin terävä!! Minä en ole.
   Joskus ihan hävettää kirjoittaa tätä lilluvaa liirumlaarumia, mutta kun puhaltaa pitää välillä kuin valaskalan nesteitä.
   Yksi juttu, mikä pitänee korjata tekstiin, kiitos vain. Tuo värähtelyn 'opettaminen' on aivan väärä ilmaisu. Sen pitäisi olla vain sen kertomista. Kukaan ei ole kertonut!! Noh, Evangeline tulee minulla mukaan jo uniinkin. Miksi? En tiedä. Pitäneen ottaa rauhallisesti. Onneksi on muutakin tekemistä.
   Mutta suurkiitos, kun taas minua pukkailet. En ole koko progea katsonut pitkään aikaan. Sinä se jaksat ja löydät! Hurja! Mutta alan ymmärtämään nuo värähtelyt. Olenhan koko ihminen yhtä värähtelyä, kuten muutkin. Se täytyy vain avata! Sinulla Jod? Värähtely? Jokin kosketti sinua, havahdutti ja sinua ei helposti havahduteta... herättikö jokin sinussa NAISEN? Tai ihmisen ydintä?

   Poista
  2. Niin, tuosta Evangelinesta,
   kun sanoit että tulee uniin ja työpöydälle,
   niin se hänen Venus Kaloissa osuu sinun proge Antivertexille,
   ja sitä kohtaa kartalla kuvaillaan kohtalonomaisena,
   semmosena, ettei ihminen siihen hirveesti voi vaikuttaa, toisin kuin siihen toiseen päähän Vertexiin.
   Olen kokenut tuon joskus ite, semmosena kohtalonomaisena suhteena, varsinkin kun se osuu toisen akseleille tai solmuakselille, se oma Vtx-akseli.
   Tämä tähän selkeyttämään niukkaa ja epäselvää ulosantiani.
   Ja jos tuota tulkitsisi,
   niin oisko se just sitä värähtelyä, tai intuition tuomista näkyvään muotoon, Kaloissa,
   ja toisaalta pitää muistaa vastapäätä Vtx Neitsyt ja tarkkuus,
   analysointi, miten intuition sovittaa ns. järjen kanssa.
   Oisko?
   Uraauurtava nainen esimerkkinäsi?
   Ja höpöhöpö liirumlaarumit,
   ainakin itse nautin, kun syntyy keskustelua,
   ja opin sinun laarumeista yhellä lailla.
   Sanoilla-kin kun on värähtelynsä.

   Ja tuosta omasta.
   Siis taivahalla oli yod,
   yleisesti,
   mutta että se kosketti myös ittiäni oman Merkuriukseni kautta.
   Jos jokin havahdutti,
   niin yks uni viikolla, Skorpionikuun aikaan.
   Mutta siitä lisää omassa blogissa.

   Poista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!