maanantai 5. tammikuuta 2015

"Povvauksia 2"

Sitä en tiedä, kuinka astrologit tekevät nk. vuosihoroskooppeja. Siis mistähän kartasta he niitä tekevät, mille päivälle, mitkä koordinaatit? Entä kuukausihoroskoopit? Sen tiedän, että jonkin kartan planeetta-asetelma heillä on esillä, josta he katsovat myös sen vuoden transiitit. Minusta on mukava katsella uuden vuoden karttaa, mutta lopussa vilkaisen myös transiitteja. 

Minä käytän nyt tuota samaa karttaa lähiympäristööni, mistä katsoin kaupunkiakin, sillä kyllähän tässä kylälläkin tapahtuu. 

Pienellä kylällä, varsinkin lama-aikoina, kyläläisten on turvauduttava toisiinsa tavalla tai toisella, jotta elämä olisi mukavampaa. Kylä, josta löytyy tällainen yhteisöllinen toiminta, on se kylä, jonne lapsetkin myöhemmin rakentavat talonsa. 

Ja siksihän minäkin tässä viihdyn, on hyvä olla, on auttavia ystäviä ja naapureita. Koti on siellä, missä ympärillä on lämminhenkiset ihmiset ja hyvä kontakti heihin.

Tässä on taisteltu tuulimyllyjen puolesta ja vastaan. Nyt taisi luonto, sen rauha ja historiallinen kulttuuri voittaa. Mutta ihan varmaa se ei vielä ole.

Yhä rakentaa joku taloaan tälle kylälle, vaikka siellä ei olekaan kauppaa tai koulua enää, ei edes nuorisotaloa. Kauppa piti lopettaa, kun asukkaat toivat kaupungin isommista valikoimista ruokansa. Koulu piti lopettaa, kun ei ollut enää tarpeeksi eräässä vaiheessa oppilaita. Nuorisotalo piti polttaa pois, kun siinä oli homevaurio. Tällainen tila on varmaan hyvin yleistä koko Suomessa.

Talkoovoimin rakennettu liikuntahalli on yhä kyläläisten käytössä ja sopimusta eteenpäinkin on tehty. Sinne on mukava keskittää karaokeiltoja ja muita juhlia. Talkoovoimin se on uusittu, maalattu ja siivottu. Talkoovoimin kylällä kulkevat upeat ladut pitkin mäkiä, ja kesällä uimapaikka soramontulla pidetään kunnossa. Mikä kylä! 

Tällaista kehumista ei kukaan jaksa lukea, mutta tämä liittyy siihen miten tähtikarttaa luen kylän tulevalle vuodelle. Oikeammin opettelen lukemaan.

Tämä vuosi syntyi Härkä-Kuulle ja sopii tämänkin kylän henkeen. Kotiseutu, synnyinseutu on tärkeä ja sen mukavuudesta ja turvallisuudesta pidetään kynsin hampain kiinni. Sivukylän asukkaiden yksi arvo kaiken sen ostosetäisyydestä huolimatta on kuitenkin luonnossa ja omassa rauhassa. Yleensä kaikki pitävät metsissä samoilemisesta ja puutarhuroinnista.

Pienillä kylillä myös vastuu ympäristöstä ja omasta viihtyvyydestä tunnistetaan paremmin. Siitä syntyy yhteistoiminta, johon sitten virkamiestaholta usein ollaan työntämässä ylimääräistäkin vastuuta. Tehkööt he, jotka viitsivät. Siksi Kauris-Aurinko kai oleleekin tuolla 10. huoneessa, missä tarkkaillaan myös elämäntarkoitusta. Kartan useimmat planeetat ovat sijoittuneet kartan oikealle puolelle, joka kuvaa muutenkin riippumattomuutta ja oma-aloitteellisuutta.

Vesimies-Mars on oppositiossa Leijona-Jupiterin kanssa. Vastuutehtävät ovat usein puntarissa myös siinä, miten paljon jaksavat toimia he, jotka ottavat sitä yhteistä vastuuta. Joka-tekee-taholle usein sysätään liian raskaita taakkoja. 

T-risti on muistutus kaiken haavoittuvuudesta myös, tekijöiden uupumisesta. Kun jotain on tehty, on vastuu myös sen säilyvyydestä ja päivityksestä. Haasteena esim. tuo Viinapolku, jonka uusi haaste näkyy raskaan lumen taipuneista puista. Keväällä uudet huoltotyöt edessä. 

Eiköhän tuohon samaiseen vastuuseen liity tuo Kuunsolmu, joka väistämättömästi nyt iskee silmiini tuossa huoneessa 6, työn ja velvollisuuksien alueella. Tasapainoisuutta etsivä Vaaka-merkkinen Kuunsolmuhan on Kuun ja Auringonradan kohtauspaikka. Kuunsolmu on symbolina kyvystä ottaa haasteita vastaan, muun muassa. Raimo Nikulan mukaan tässä huoneessa sijaitseva Kuunsolmu tarkoittaa kovaa työtä, uudenlaista kouluttautumista ja palvelemista henkisten ihanteiden parissa.

Voi olla, että kyläyhdistyksen jäsenet välillä voivat kokea väsymystä eivätkä jaksa tarttua kaikkiin haasteisiin. Olisikohan vuorossa lepovuosi? Omakohtaisesti tunnen myös, että liika on liikaa, joskus pitää vain ottaa rauhallisemmin. Liikuntareittejä on rakenneltu. Siis nyt vain niitä kulkemaan ja nauttimaan siitä, mitä kylällä jo on! 

Entä ne transiitit? Kun katson tuolle kartalle vuoden 2015 transiitit, siellä ei näy muita kuin Jupiterin ja Marsin transiitteja, ei sen kummempaa kuin mitä edellä olen nähnyt. Tässä taisi tulla sellainen kylävuodotus samalla. Näinkin voi astrologia toimia, objektina nähdä jotakin selvemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!