sunnuntai 25. tammikuuta 2015

1. huone, Oinaan tulihuone

Nyt on sellainen aika, jolloin voisin paneutua enemmän tähtikartan huoneisiin huone kerrallaan ja pysähtyä niitä 'järjestelemään, tonkimaan ja siivoamaan' kuten kotinurkkiakin. Kunnon kevättuuletusta, sillä aurinko muutenkin näyttää fyysisten kotihuoneiden pölyt. On niitä tunnistamattomia pölynurkkia astrologisissakin huoneissa! 

Onneksi tuo 1. tulihuoneeni (kuuluu yleisesti Oinaalle ja Marsille) on nyt talvisessa 'jäässä' Saturnusplaneetan ansiosta. Sanon onneksi, sillä tämä huone on yleensä niin tulivoimainen, että välillä itselläkin on tukka pystyssä. Nyt jäisenä eli vähän rajoittuneempana siihen on helpompi paneutua. Juurikartallakin se toimii siten, että Saturnus on jättänyt ovensa auki ja vapaaksi turhilta rajoitteiltaan (Jupiter kolmiossa Saturnukseen, Vestaan ja Plutoonkin). 

Saturnus itse on NYT 2 astetta Jousimiestä, ja siis 1. huoneessani  tuonne maaliskuun puoleenväliin, jolloin se lähtee perääntymään jopa Skorpioniin saakka (siellä 14.6 - 17.9.15) ja palaa nykyiseen 1. huoneeseeni ja Jousimieheen 17.9 viipyen siellä vuoden loppuun. Kun/jos luette miten Jupiter voi vaikuttaa tuossa merkissä ja 1. huoneessa, on helpompi ymmärtää, että nyt eläkkeellä ollessani, jossa en enää puihin ja katolle kiipeä, on Saturnus rajoittavana tekijänä ja kriitikkona oikein hyvä vieras. Se koulii eläkeaikaani nöyremmäksi ja rauhallisemmaksi ja hioo suurimpia hulluuden särmiä vähän pyöreämmäksi. Saturnus kuluttaa tuota synnyin-Jupiterini lyömää leimaa maalaillen siihen realiteetin patinaa. Ei se sitä pois kuitenkaan revi! Samalla se tekee kulmia tullen mennen myös juurikarttani Jupiterin koskettamiin planeettoihin ja hioo kertauksen lailla särmiäni. Siksi tuo jäinen talvinen kotimaisemani tuossa kuvassa mukana symbolina, Oinaan-sarvetkin vähän piilossa. Olen joskus myös laittanut ylös tällaista: Saturnus Jousimiehessä (muuttuva tulimerkki):
Seikkailuhenki ylikorostunutta, joka on tarkoitus saada tasapainoon. Usein tätä rajoitetaan vastuulla ja velvollisuuksilla. Matkustelu kannattaisi kääntää 'sisäisen mielen matkusteluun'.


Turvaudun tässä opiskelussani Johanna Karpovin astrologian kirjaan. Hän käyttää mielellään symboliikkaa, aivan kuten minäkin, yhdistäen huoneet fyysisen kodin huoneisiin. Kuten toimitaan kotona tehden eri asioita eri huoneissa, niin toimitaan myös kartan eri sektoreilla. Oikein innolla lähden käymään läpi näitä huoneita! 

Johanna muistuttaa näiden huoneiden elementeistä; tulihuoneet eli valohuoneet, maahuoneet eli työn huoneet, sosiaaliset ilman huoneet  ja salaiset veden huoneet. 

Henkilökohtainen 1. huone, jota kutsutaan myös 'minän' huoneeksi, on nousuakselin ensirakennelma eli kulmahuone. Tässä huoneessa rakentuu toimintatavat, millä selviää elämässä, osoittaa ympäristön mihin on syntynyt ja  myös sen minä-kuvan, jonka muut oppivat tuntemaan. Se planeetta, joka tässä sijaitsee, luo olemukseen omia toimintamallejaan. Minun 'elämään astumiseni' huone on Jousimiehessä ja siellä sijaitsee suuri Jupiter. Eipä silti, nousuakselinikin on vain kolmen asteen päässä Jousimiehestä.

Minulla on kuva, että lähdin äidin sylistä hempeänä rapu-lapsena 'nousemaan' ensimmäistä kertaa ja näyttämään itseäni muille, kun kiipesin isän perässä rappuja katolle, jossa hän keskittyneesti kuumalla piellä liimasi huopia yhteen. "Minä tulen"! huusin riemastuneena isän nähdessäni, joka taas katsoi minua yhtä kauhistuneena kuin olisi maailman kamalimman mörön tavannut. 

Jo siitä sain ensimmäisen leimani. Kamala kakara! Minussa oli herännyt tulinen Jousimies-Jupiterini eloon. Painelin jo ennen kouluikää pelottomana koululle tutkien vessat ja muut avoimet ovet ja aiheutin hämminkiä, kunnes joku lähti hakemaan äitiäni. Kuinkahan monesti naapuritalosta äitini minua sai hakeakaan? Pojista tykkäsin. He eivät itkeä pillittäneet eivätkä oikutelleet. Innosta kiipesin niiden perässä talojen katoille ja puihin ja risuja raahasin mökkirakennelmissa. Näin törmyytin aika ujottomana lapsuuden ja nuoruutenikin viis veisaten mitä muut ajattelivat. 

Näin tekee Jousimies-Jupiterkin, joka suurena jättinä täyttää 1. huoneeni. Nyt vasta tajuan, kuinka juuri tuo jo alkuperältään Oinaan ja Marsin tulinen huone vain lisäsi roihuaan tuon planeetan ja menevän Jousimies-energian kera. Kiitän onneani, että olen elossa, sillä kyllä niitä 'vähältä-piti-hetkiä' oli autokolareista pitäen (Jupiter neliö Mars). Ja kiitän noita haasteellisia kulmia 1. huoneen ikkunoista maailmalle, kuten Jupiter oppositiota Merkuriukseen ja Ceresiin. Nehän minun kurittajiani ovat olleet äitini huolehtivaisuuden ja isän piiskakurituksen ohella. Myös Jupiterin perääntyminen syntymäni aikoina jarrutti  vähän menoani. Sehän jappasi tuota huonettani edestakaisin kuin miettien mitä siinäkin tilassa pitäisi tehdä. Eikä Jupiter minua mitenkään runsain mitoin ole lahjonut.  Kasvoin siis ensivuoteni vipeltäen suuren Jupiterin perässä eestaas. Kyllä se loppujen lopuksi minua aisoihin laittoi, sillä sanotaan, että perääntyvä Jupiter ei ole niin voimissaan. Väsyi siinä kummankin suuruus kulkiessaan. 

Muuta tulevaa ja huonetta uudistavaa voisi löytyä kurkistelemalla edistyskartalle ja Ap-paluun kesäkuulta. Edistyskartallahan Jupiter on samoissa, onnenpiste vieressä ja MC yhdistyneenä juurikarttani Jupiteriin. Povaiskohan se minulle yhä vain vauhdikasta ja yhteisöllistä tulevaisuutta?
(Korjasin tässä erään virheen Ap-kartaltal) Siis Auringonpaluukartalla tässä huoneessa on vain Saturnus Skorpionissa 1 asteen edellä Nousumerkkiä, siis aika paljon ohjaileva voima koko tälle vuodelle! 

Tämän 'siivouksen' jälkeen on mukava kurkistaa läheisteni huoneita. Toivon samaa uteliaisuutta lukijoillenikin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!