maanantai 12. tammikuuta 2015

Venuksen ja Merkuriuksen kvinkunsseja

Opiskeluuni kuuluu yhä astro.fi-sivuston vuositransiitit ja astrokalenteri. Houkutukseksi Tanhua kehittelee aina jotakin uutta kehiin. Uutta tuossa astrokalenterissa ovat mm. kvinkunssitulkinnat. 

Ja niitä tässä taas kertailen. Mikä olikaan kvinkunssi? Olen siitä kirjoitellut aikaisemminkin ja mieleeni on jäänyt 'valintamahdollisuus', ota tai jätä. Mitä muuta?


Kvinkunssi kuvataan symbolilla kulma alaspäin ja sen päällä hattu eli viiva. Se on ympyrässä eli planeettojen välisessä kulmassa 150 astetta. Joten tavallisimmin käytetyistä kulmista se on avautuvan kolmion ja opposition välissä. Se ikäänkuin jaksollisesti seuraa 'helpon kolmion' jälkeen uutta lähestyvää kahnausta tai tilaisuutta ennen oppositiota. Jos valitset hyvän tilaisuuden, millä porskuttaa eteenpäin, se haastaa miettimään uudelleen sen mahdollisuuksia oppositiossa. Jos valitset kahnauksen tai työnnät syrjään hyvän tilaisuuden, oppositiossa jäät murehtimaan tehnyttä tai nuolemaan näppejäsi. Oliskohan näin?

Tutkailen Raimo Nikulan kirjaa...taas kerran. "Kasvava kvinkunssi yhdistää tulen ja maan energiat. Tulos on toimintaa, joka tarvitsee hyvin tietoista ja tarkkaa ohjausta. Kasvava kvinkunssi kertoo usein siitä, että energiaa on tuhlailtu ja hävitetty ja on tarvetta järjestää uudelleen omat fyysiset ja henkiset energiat."  

Tämä kvinkunssina aspektista, mutta kuten Nikula myöhemmin transiiteista myöntää, että kun aspekteihin tutustuu, löytyy niistä myös transiittien perusluonteen. Aspekti on pysyvä, aina vaikuttava syntymäkartan mukaan, mutta transiitit ohimeneviä. Ymmärsin, että sulkeutuvissa kvinkunseissa on enemmän tunteet mukana, joita pureskellaan enemmän sitä seuraavassa neliössä.

Siis energian voi tuhlata tai koota ja käyttää se oikein (tai olla käyttämättä kokonaan), jotta se oppositiossa on tasapainoisempi? Tai neliöstä selviäisi helpommalla. KVINKUNSSI ON VALINTAPAIKKA! Se on välietappi, jossa saat mehuastian juotavaksi maratoonissa jos haluat tai renkaiden vaihdon automittelöissä.

Otanpa esimerkiksi nämä pikku kvinkunssit, joita astrokalenterissa on vuoden vaihteen yli singahdellut.

Venus avautuva kvinkunssi Pluto: Uhmata perinteellisiä turvallisuuden rajoja?
- Oikeastaan ennen joulua sen tein. Valitsin rauhallisen yksinäisyyden sijasta joulun, jolloin talo tulisi täyteen asukkaita. Oli mukava joulu!

Kun tämä kuvio tulee oppositiona, on varmaan jo muuta mielessä, ehkä juuri tuon joulun seuraamuksena.

Merkurius avautuva kvinkunssi Saturnus: Luotava vaatimus, missä muut ymmärtäisivät oikeuteni?
- Just. Vaadin, että minä olen emäntä joulun pyhät ja jakamassa töitä. Kaikki meni hyvin!

Venus sulkeutuva kvinkunssi Uranus: Tarjotaan kiehtova seikkailu!
- No oikeastaan. Saimme kutsun naapuriin ottamaan vastaan uutta vuotta. Mutta kiehtovasta en nyt mene takuuseen. En jäänyt niin pitkäksi aikaa. En oikeastaan ottanut koko tarjousta vastaan. Mitähän menetin?

Eikös sulkeutuvan kvinkunssin jälkeen tulekin neliö? Asiasta nähtävästi vielä keskustellaan, tarjotaan uusi haaste?

Merkurius sulkeutuva kvinkunssi Merkurius: Tuuletus. Aivoille uudenmakusia pähkinöitä purtavaksi?
- Kyllä. Olen ottanut! 

Ja neliössä saan sitten tosi haasteen tehtäväksi!

Venus sulkeutuva kvinkunssi Aurinko: Varoa syytöksiä!
- Jahas. Yritin tehdä oikein, pieleen meni. Mutta olipas hyvä tuuletus, mikä puhdisti ilmaa läheisen kanssa.

No varmaan vielä näistä asioista keskustellaan, kun aina jää jotakin sydämen päälle muhimaan.

Voi minun parkaa päätä! Sanon kohta kuin Nalle Puh: - Minulla on niin pienet aivot!

Kuitenkin yritän. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!