lauantai 27. kesäkuuta 2015

Mars yhtymä Merkurius, moikka!

Olen aina inhonnut 'moi'-sanaa, aina siitä asti kun sen kuulin ensimmäisiä kertoja nuorena Hyvinkäällä. Se sana oli vetelä, löysä ja vähän välinpitämätön. Sittemmin MOIKKA-on sitä vähän petrannut. 

Sanooko Mars Merkuriukselle? -Moikka!
Johon Merkurius: - Moi.

Olen aina ymmärtänyt, että yhtymä on transiiteissa se tärkein. Jokin uuden alku. Tarkoituksellinen kohtaaminen, jossa puristetaan lujasti kättä, hyväksyvästi tai torjuvasti, ja sovitaan asioista ystävällisissä/haastavissa merkeissä. Ei Marsin aina tarvitse tarkoittaa 'sotaa' ja käskemistä.

Merkurius, se lähin ja nopein planeetta pyörimässä, antamassa vauhtia jo pienen lapsen kehitykselle, koska se tekee välittömästi ensimmäisiä kulmia syntymäkartalle. Jumalten sanansaattaja, ohjaaja, opettaja ja innoittaja jo pienen ihmisen kohtaamisessa tämän maailman ihmeitä. Merkuriuksen luonne ja tapa tehdä tätä, liittyy sen syntymämerkkiin ja huoneeseen mihin se syntyy. Itsellä Ravussa tunteenomaisesti ja 8. huoneen syvällisyydessä, oppositiossa Jupiteriini, yhtyneenä Venukseen, Aurinkoon, Cerekseen ja Uranukseen. Voi mikä uteliaisuus ja ihmettely valtasi tämänkin lapsen ja aina yhä! Cereksen luontokeskeisyys, Uranuksen havahduttaminen, Venuksen kauneudenhakuisuus ja Auringon tunteenvoima yhdistyneenä vilkkaaseen Merkuriukseen kasvatti pientä tyttöä ja yhä aina.
Ja tuo oppisitio Jupiteriin vilkastutti elinpiiriä välittömässä mutta vähän varuillaan olevissa kohtaamissaan. Olen saanut yhtä hyvin nenälleni näpäystä kuin olkapäälleni taputuksia.

Nyt Mars on saapunut Rapu-merkin vellovan vetiseen ilmapiiriin sateenvarjonsa kanssa. Sillä voi myös 'lyödä'.


Jos Mars tervehtii Merkuriusta, siinä kuorossa tervehtivät myös nämä kaikki stelliumini planeetat Marsia. Sitä ei voi erottaa muista. Jos Merkurius sanookin 'moi', Venus henkäisee ihastuksesta, Uranus on jo toivottanut tervetulleeksi ja Ceres, jota Mars kohtasi Uranuksen vierellä, hymyili vain ja odotti mitä tuliaisia Marsilla olisi tarjottavana (taisi nyt olla repussa sadetta ja lapio, jolloin salaojaa vain lisää kaivamaan puutarhaan) Aurinko-isä taustalla myhäilee: - Sieltähän se poikakin saapuu! Mukava nähdä taas!

Mutta nyt Mars keskittyy Merkuriukseen. Tällä hetkellä se ei ole tyytyväinen Merkuriuksen toimiin. Merkurius on hidastellut (perääntyminen äskettäin) ja homma ei ole sujunut. Mars kovistelee Merkuriusta. - Ei se homma pyöri uskomalla siihen, että kaikki järjestyy kunhan vain odottaa. 

Mars muistuttaa tekemättömistä töistä. Se tekee kiireen. Viimetingan asiat pitää hoitaa määräaikaan mennessä (Oppaana Nikulan kirja transiiteista tässä.). Katso, että välineet on kunnossa ja tarpeelliset seikat huomioon otettu, jos meinaat että suunnitelmat onnistuvat! Oletko hoitanut tiedottamisen, muistanut synttärit ja hautajaiset? Oletko ottanut osaa siellä, missä ihmiset ovat tehneet työtä sinunkin eteen? Oletko tyytyväinen ilmapiiriin, mitä olet luomassa?

Vähän siinä menee hartiat kyyryyn! Hyväuskoisuuteni saa lyönnin. Olenko tosiaan hoitanut asiat parhain päin, en vain ajatellut ja luottanut, että kaikki menee painollaan? 

Merkurius syntymäkartallani on 1,02 astetta rapua. Venus on 1,35 astetta rapua. Joten Venus jo siinä henkäilee upean soturiplaneetan saapumista. Miten he tapaavat? Siitä lisää seuraavassa sivussani. Tämähän on kuin jännittävä jatkokertomus! Sillä Venuksella kaunosieluna on omat murheensa.

Emilian blogissa tässä on Marsin sisällöstä hyvin monivaiheikas selostus sen liikkeistä. Sieltä löytyy myös Marsin yhtymät. Kiitos Emilialle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!