keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Mistä? Miksi? Mitä nyt? Voiko astrologia antaa vastauksia?

"Saturnuksen ja Neptunuksen aisteja turruttava neliö on nyt viimeistä kertaa tarkka. Tähän hetkeen sisältyy samaan aikaan sekä ahdistusta että odottamattomia mahdollisuuksia, jotka molemmat ovat piilossa tietoiselta mieleltä. Monet asiat voivat vaivata, ja saatat vaatia itseltäsi konkreettisia suorituksia, joista on kuitenkin vaikea saada otetta."
Minun pitäisi juuri nyt olla kauniin kuulakkaan taivaan alla puutarhassa ahertamassa. Kun elämä pienen ihmisen ympärillä on joskus niin uskomaton, sitä pysähtyy hakemaan vastauksia. Mistä, miksi, mitä nyt? Voiko astrologia vastata siihen.

Tämä on kuitenkin nyt vain sitä itsekeskeistä kanssakäymistä jonkin teorian kanssa omaan elämään liittyen. Enkä ole yksin, vaan uskon, että monet, jotka ovat astrologian parissa opiskelleet, etsivät siitä vastauksia omaan elämäänsä. Miten tähän on tultu? Mitä nyt? Mihin ollaan menossa?Jos katson taivasmaisemaa pilvineen, niin siellä on tuo ylläoleva teksti astro.fi-sivulta. Nythän kannattaa katsoa, miten tuo neliö sijoittuu omalle syntymäkartalle. Saturnus on 10 astetta Jousimiestä ja Neptunus retrona 10 astetta Kaloja. Minulla Saturnus egon 1. huoneessa ja Neptunus elämään sopeutumisen 3. huoneessa. Ja tosi on, että egoni on saanut kolauksen, hyvän muistutuksen, että kärsimykset usein tulevat siitä, että ymmärtää väärin, tulkitsee väärin eikä tiedä totuuden muita puolia. Ego hallitessaan näkee vain oman napansa ja kärsii sen kautta. Muut tekevät väärin, ei SE. Saturnus on nakannut kriittisen nuolensa siihen ja herättänyt Neptunuksen intuitiivisen totuuden väläyksensä. Se voi tuntua rankalta ja sitä pitää nieleskellä. Oma näkemys ympäristöstä ja toisesta ihmisestä on aina hyvin subjektiivista. Ego ei siedä objektiivisuutta. Olisko näin?

Merkurius retroilee Neitsyessä, joten se tuo analysoitavaksi ja uudelleen puntaroivaksi menneisyydestä asioita, jotka ovat jääneet pinnan alle. Kaivetaan ja möyritään "maa" uudelleen ympäri. Minulla se retroilee tuossa Neitsyt-Marsini molemmin puolin. Möyrii vanhan maan oikein kunnolla! Ja sieltä nousee uutta tietoa, uutta voimallistakin pohjaa. Ymmärrys antaa aina uutta voimaa.

Samalla tuo Merkurius retroilee myös tämän vuoden Auringonpaluukartan Jupiterin päällä. Vuorovaikutussuhteet ovat ajan herkkyytenä. Minulla on kolme vanhaa ystävää, sairaita eri puolella eteläistä Suomea, ja he toivovat vierailuani. Nyt yritän viedä autoa huoltoon, saada sen kuntoon, jotta voisin tuon pitkän matkan suorittaa. Jo astrologia minua tähän osoittaa.

Kuunvaihe on siirtynyt kahdeksi ja puoleksi vuodeksi Neitsyeeseen myös. Mitä se sisälsikään? Olen pohdiskellut sitä tällä sivulla.  Oliskohan aika ottaa järki käteen? Neitsyt pelaa tulevaa aikaani ja tätäkin hetkeäni aika painavasti! 

Järjen käyttöön komentaa minua myös karttani lukuisat neliöt: Jupiterin avautuvat neliöt Stelliumini Aurinkoon, Merkuriukseen ja Venukseen. Marsin neliö Marsille. Ja painavimpana vielä Pluton neliö MC, joka pikkuhiljaa on siirtymässä pois, viimeistään ensi vuonna. 

Minä mielelläni käytän mielikuvia. Esimerkiksi neliöstä tulee usein mieleen lapsuuden nurkkajussi, jossa ei tiedä mikä tai kuka nurkan takana odottaa. Jotenkin koen neliön jännittävänä ja haastavana, myös yllätyksiä tuovana sekä hyvässä että pahassa.  Laitan tähän loppuun erään näistä neliöistä. Se on Seppo Tanhuan tulkinta ja sitä voi vuorostaan itse tulkita omalla tavallaan: Kehiin astuu ensin Jupiter neliö Merkurius: 

"Jos tämän jakson aikana joudut ihmettelemään solmuun menevien asioiden ja väärinkäsitysten paljoutta niin kannattaa vakavasti miettiä, millä tavalla olet ilmaissut todelliset ajatuksesi näistä asioista. Ellet ole uskaltanut tuoda esille sitä mitä ajattelet niin mikään ei voi myöskään mennä siten kuin odotat. Menestys ja onnistuminen elämässä rakentuu aina sisäiselle totuudelle ja ellet uskalla puhua sen mukaisesti niin nyt aika katkaisee siivet kaikilta valheeseen perustuvilta odotuksiltasi.
Sanoitpa mitä tahansa niin ihmiset käsittävät vain sen, mitä todella ajattelet ja näin on väärinkäsitysten soppa valmis nautittavaksi. Tämä aika saa sinut höpäjämään aivan puuta heinää sellaisissa tilanteissa, joilta odotat enemmän kuin on mahdollista toteutua. Muutama suunnitelma saattaa nyt kapsahtaa kommunikaatio ongelmiin, mutta kuten sanottu, sekin on lopulta ihan hyvä juttu ja palauttaa sinut vain reaaliaikaan."

Elämä voisi olla myös tulkinnan viidakkoa. Raivaa siitä polkusi.

2 kommenttia:

 1. "Kuljemme kohti neliöitämme" -lause on jäänyt mieleen yhestä astron lehestä, liittyen ihmisuhteisiin, eli törmäämme suhteiden kautta tai hakeudumme siihen seuraan, missä joudumme työstämään neliöitämme.
  Itelle neliö on just semmonen rakennuspalikka, ja jos aattelee,että siinä on neljä kulmaa, ja miten elämässä ylipäätään luku 4 toistuu, vuodenajoista lähtien, karttaympyränkin neljään jakaen jne. hyvin arkinen, konkreettinen, maan luku vielä.
  Ja että se on kuitenkin mahdollisuuksia täynnä, kun siihen mahtuu matemaattisesti 10 yodia..

  tr Saturnus on itellä progekartan MC:llä ja se toi vakipaikan,
  eli työsarkaa riittää.
  Plutokin on progella nousulla, ja yhen sortin rikkautta ilmeisesti.
  Pluto on Skorpionin kaveri, ei paha olleskana.

  Sitten oon huomannut tuon proge-Venuksen vaikutuksen syntymäkartan nousulla sillain,
  että tekee mieli sisustaa, mallata uutta lamppua kattoon,
  uusia värejä ja silleen.
  Ja jos DC Kaksosiin mahtuu kakarat, niin ne ainakin tykkää,
  jos aikuiset ei aina niinkään..Venus kun liittyy myös omanarvontunteeseen / kateuteen.

  Ja enkä mä tiijä, onko Saturnuksen ja Neptunuksen neliö niinkään sitä, että haaveet kaatuu,
  vaan just sillä neliöllähän vois tehä niistä totta.
  Niistä, jotka ovat realistisia toteuttaa.
  Konkreettisesti tuo on kyllä väsyttänyt.
  Että päivä menee turbolla
  ja illalla huomaa, miten väsynyt sitä oikeesti onkaan.
  Ja ettei aika millään riitä kaikkeen siihen mitä haluaisi tehä.

  Raivataan polkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista haaveista. Juuri yksi haave toteutui, kun eräs vanha ystävä otti yhteyttä. Ja näinkin toisenlaista todellisuutta hänen kauttaan. Nyt vain olen pikkuisen pökkyrässä. Ainakin raivaan tuolla puutarhassa polkua parempaan kuntoon. Fyysinen työ tekee hyvää, kun ajatus on hukassa.

   Poista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!