lauantai 6. kesäkuuta 2015

Jupiterin karjahduksia Leijonassa? Toiveesta kesään...

Onpas ollut ankeaa aikaa! Jotenkin kiusallista, negatiivista ja tappuraista. Se laitetaan Uranuksen ja Pluton neliön piikkiin. Kertovat, että aika on helpottumassa, kun kesä lämpenee. Uranuksen kolmio Jupiterille lupailee parempaa aikaa, uusien ideoiden ja innostuksen tuomaa toivetta.

Sen toiveen saattamana laitan tuleviin blogeihini tulppaanin uhkuvaa voimaa. Ne ovat olleet niin upeita ja kestäviä tänä keväänä. Sopii sekä Jupiteriin että Marsiin. Kuin tulppa negaatioille. Tässä tulevan kesän toiveikkuus:


Jupiterista tuli mieleen tuo Leijona-tausta. Olen kuullut niin monenlaisia 'karjahduksia' ympäriltäni.

En keskity nyt jytkykarjahduksiin enkä niihin mitä politiikassa tapahtuu, mutta varmasti sielläkin nousee oma arvovalta esille itse kullakin. Ei minun tarvitse mennä niin kauas.

Olen kuullut karjahduksia aivan omassa lähipiirissäni, myös sitä lähipiiriä koskettavia instituutioiden mylvintää. Leijona-energia ei tunnu enää iloiselta, juhlavalta eikä edes yhteisölliseltä. Omanarvon kysymykset nousevat esille. Vastuu ja arvovalta ovat ristiriidassa keskenään. Yhtäkkiä sellainenkin ihminen, joka on tehnyt hiljaa hissukseen omiaan, ärähtää jostakin vanhasta asiasta, nousee pöydälle ja osoittaa omaa arvoansa. Jokin on koskettanut hänen kunniaansa. Ympärillä möyritään, ja jokainen haluaa kynsin hampain pitää kiinni omasta tilasta ja omasta mielihalustaan. 

Tätä samaa ärjyntää löydän itsestäkin. Tuhisen vimmoissani samaa vanhaa kulunutta aihetta: - Saa sitä tehdä ja ahertaa. Ilman kiitosta. Arvostelua kyllä löytyy...jne. Vaikka kuinka yritän viisaasti ajatella, että 'nukutaanpas yön yli' ja 'tämä on ohi menevää', niin eiku mitä! Murina tulee syvältä sieltä, missä jokin osa kaipaa arvostusta. 

Jupiter korostaa myös Leijonan heikkoja puolia. Niillekin pitää löytyä oma aikansa ja paikkansa. Nöyryys ja hiljaisuus ovat kuluttavaa energiaa. Jos Leijonan heikko puoli on ylpeys ja esille nostavaa egoa, niin se tekee hyvää itse kullekin välillä. Jokaista pitäisi kuunnella! Jokainen on arvokas! Jokaisen toiminta on osana yhteisöä, se näkymätönkin, mutta tiedostettu.  Sen kaiken huomioinnille pitää jokaisella olla oma hetkensä. Tuli tunne, että olen puhunut tästä aikaisemmassakin Jupiter-tilassani.

Toki on hyvä muistaa, että niin paljon tai pienesti kuin kukin sitä arvonantoa odottaa muilta, yhtä lailla sitä odotetaan myös sinulta. Älä pelkästään ajattele sitä, sano se ääneen toiselle (tämä lause on ennen kaikkea itselleni). Kiitollisuus on hyvä lääke murinoille ja pahalle mielelle!

Omalla kartallani on tuo Leijona- Jupiterin kolmio karttani Jousimies- Jupiterille sulkeutuvana. Ehkä minä olen saanut jotakin tehtyä sellaiseen pisteeseen yhteisöllisestikin, että odottelen kiitosta arvostelun sijasta. Tai ehkä kaipaan jonkinlaista tukea. Tuollainen kolmio lupaa ulkopuolista tukea, tiedän. Missä se on? Tuon kolmion tuliluonne jotenkin polttelee olemustani, aristaa ja etsii viilentävää puhallusta. Niin kuin lapsena se äidin lämmin puhallus hoivasi ja paransi kipeää paikkaa. Tiedän, että kolmion jälkeen tulee tässäkin kvinkunssi, joilloin on tehtävä päätös tai valinta. Antaa sen odottaa vuoroaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!