maanantai 28. heinäkuuta 2014

Kuun progressiot eri merkeissä, osa 2

Poimin tähän edistyskartan käsittelyyn nyt kolme yhteisöllistä energialähetystä, mitä Kuu suodattaa meihin omasta värähtelyvoimastaan; Neitsyt, Vaaka ja Skorpioni. Merkit, jotka ovat olleet esillä kovastikin nyt Marsin kuvioissa. 

Kaikkien rakastama, syötävän hyvä ja kaunis kesäkukka on krassi. Koska nyt tähdätään hyvin paljon yhteisöllisyyteen ja ympäristöön missä elämme, sopinee krassin kirkkaat silmät tähän näkökenttään. Ihan tosi! Krassilla on kultainen sydän ja terävät silmät! 


Näiden galaxien alue on muutenkin hyvin avartavaa energioillaan, joten Kuu voisi imullaan vaikuttaa kokonaisnäkemyksiin ja laajentaa muutenkin näköalaa siinä yhteisössä missä elämme.

On hyvinkin oivaltavaa, että Leijona-areenan jälkeen joudutaan tarkastelemaan mitä tuli sanottua ja mitä tuli tehtyä. Mitä jäi käteen ja mitä ilman jäimme. Neitsyt-energia on jotenkin analysoivan rankkaa, vaikkakin rakastettavaa ja jopa joskus ylenpalttisesti lempeää ja avuliasta. 

Johanna Karpov tähdentää progressiivisen Neitsyt-Kuun aikaa maa-elementin luonteisena. Tässä tarkastelumme keskittyy kehoomme ja terveyteemme. Mietimme mitä kannattaa suuhun pistää ja laskemme kaloreita. Hoitomenetelmät valitsemme tarkoin. Yhtä lailla kun analysoimme tekemisiämme, teemme sitä myös fyysisessä muodossa. Vertailemme, neuvomme ja ohjaamme tietojemme rikkautta myös ympäristöön. Meissä tulee ulos avulias ohjaaja, myös tietävä ohjaaja aika itsevarmana. Aivan kuin kääntäisimme itseämme vivusta, unohdamme leijonamaisen egoloiston ja luovan voiman ja nöyrrymme olemaan kiltti ja avulias ihminen. 

Astrologia on siitä hauskaa, että se voi osoittaa ihmisen eri olemuspuolet, jotka eritoten korostuvat näissä progressioissa, koska ajallisesti siihen voi keskittyä enemmän. Meissä voi elää eri aikakausina aina 'uusi ihminen', johon näin tiedostamalla on mukava tutustua. Avata ikkunat tiettyyn suuntaan ja kokeilla millaista on elää eri kulmassa itseä. 

Neitsyt-energiaa Kuu heijastaa myös käsiin työtä tekemään. Ehkä ne Leijona-kauden ideat voisivat nyt saada enemmän fyysistä muotoa. Villin kauden jälkeen rutiinit tuntuvat hyviltä ja rauhoittavilta. Ehkä ne rutiinit, ainakin uudet, syntyivät Leijona-perioodin aikana. Nyt ei tehdä uusia innovaatioita, pidättäydytään siinä totutussa ja hyväksi nähdyssä, joka tuntuu istuvan arkeen ja työhön. Neitsyen järkevyys tekee myös laskelmia siitä mikä on kannattavaa ja mikä ei. Sekä taloudellisesti että fyysisesti. 

Toisaalta jos menen pintaa syvemmälle ja Kuun suodattamana, niin uskon tässä myös tunteiden herkkyyteen. Leijona-aika voi myös lyödä, teettää takapakkia liiassa suuriuskoisuudessa. Liiassa innokkuudessa se voi talloa toisten mielipiteitä ja huomioita ja saada nenilleen. Neitsyt-ajassa voi hoidella myös haavoja. Särmät ovat taas hiomisen tarpeessa, sydän syrjällään ja egolla vaara ottaa syytettäväksi ympäristö ja unohtaa oman valinnan vastuut. Minulla on tunto, että juuri tässä mitataan paljon veren perintöä ja sitä miten yksilö sopeutuu yhteisöön, tuleeko hyväksytyksi vai onko hyljinnän tunne. Jääkö katkeruutta vai kasvaako omien heikkouksien ymmärtäminen ja hyväksyntä. 

Nyt suolsin tulemaan aika intuitiivisesti ja siis aivan omia sanoja. Aivan kuin olisin tunnustellut omaa tulevaisuuttani tässä.

Progressiivinen Vaaka-Kuun energia tuntuu tutulta ehkä juuri viime keväisen Marsin perääntymisiltä ja josta juuri Mars on irrottautunut. En jaksa mennä niin kauas menneisyyteen, että muistaisin mitä jaksoa silloin elin, mutta luotan yleiseen näkemykseen, mitä Johannakin tuo esille. Vaaka-energia on toista silmäilevä, ikävää toisen luo, halua toimia ryhmissä tai yhteisössä, olla vaikuttajana siellä. Halua harmoniaan ja tasapainoon elämässä. On toive hyvästä kumppanuudesta, riitojen sovittamisesta ja lö sopusoinnusta kaiken kanssa. Jos se ei onnistu, tulee helposti masennus, luopuminen ja vaikka tarttuminen johonkin ojenkorteen, mikä voi viedä suohonkin. Esim. alkoholi, lääkkeet ja liika syöminen. Ei aivan helppoa aikaa.  Mieliala voi tasapainotella ilon ja ahdistuksen välillä. Etsimme kunnioitusta muilta, kumppanilta ja yritämme osoittaa sitä itsekin. Välillä olemme hukassa ja on vaikea löytää oikeaa suuntaa, oikeaa sanaa, tekoa ja päätöstä.

Syksyllä vesien pinnat heilahtelevat hyvin äkisti. Aivan kuin vesi vaakakupissa keikkuen puolelta toiselle. Muistan meren rannat syksyllä, vesi oli usein korkealla. Näinkö Kuu heijastaa ihmisenkin olotilaa? Kallistuen suunnasta toiseen. Vesi lainehtii kehossa ja se tuottaa epävarmaa tunnetilaa. Kuu hallitsee tunnetiloja, tähtikartan peräkammaria ja sen salattuja asioita. Tunteet ovat sielun maisemaa, sumussa ja kirkkaassa valossa.

Mietin, onko Vaa'an tunnetila vain aavistus siitä mihin se joutuu sitten Skorpioni-energian aikana. Silloin viimeistään on pakko valita joko-tai. Silloin viimeistään on katsottava itsen ja tunteiden totuutta silmiin ja todettava tila. Silloin ollaan hyvin tarkkanäköisiä myös ympäristön suhteen, hyvin kriittisiä, sanavalmiita ja aktiivisen synkkiä katsannossamme. Kun Vaaka rakentaa illuusioita tilanteiden hallitsemisista, Skorpionissa nähdään todellisuus ja jopa ramahdetaan. Sukelletaan syvälle, kuten usein sanotaan, suorastaan välillä mudassa ryveten, välillä laukoen jäänkirkasta tilaa. 

Tunteissa käyttäydymme silloin hain tavalla, haukkaamme tai sylkäisemme. Sylkäisemme koko mennyttä hyvine ja pahoineen. Nousemme pinnalle puhdistautuneina, ravistelemme ravan pois ja suoristumme. Kukaan ei voi tätä estää. Emme aina itsekään. Mutta näemme läpitunkevan selkeästi taas elämää eteenpäin. 

Auta armias, jos ei edellisistä energioista ole mitään siis opittu, ei mitään purettu tai raja-aitaa vahvistettu tai sitten hajotettu kokonaan,  Skorpionin sumuisten galaxien alla ja Kuun kanavoimassa tilassa totuus ravistelee hurjalla lailla. Jos jotain on 'valmista', voi aika tyyneesti ja viisaasti suoriutua näistäkin energioista.

Lähtökohtaisesti olen siteerannut Johannan kirjan sisältöä. Laitan tähän alle myös edellä aloittamaani cafeastrologi-sivuston tulkintaa. Kuitenkin olen suoltanut hyvin intuitiivisesti ja ehkä hyvin Leijona-vaikutteisesti itse sisällyttämääni oppia merkkien energioista Kuun siihen heijastamana.


Progressed Moon in Virgo
After a somewhat naive and playful period while the Progressed Moon moved through Leo, this phase indicates a need and/or desire to perfect our craft. This is a time of dedication to work, health, and routine. This is a more introverted period in your life when you might have your "nose to the grindstone", so to speak.
Progressed Moon in Libra
The focus turns outward again as the Progressed Moon moves from the introverted Virgo to sociable Libra. An increased need to be with people, to socialize, and to compromise are featured during this period of life. More attention to physical appearance and attractiveness, as well as graciousness, is often prominent.
Progressed Moon in Scorpio
There can be a hunger now for deeper experiences and more powerful bonds. Emotional commitments come into focus. While the Progressed Moon was in Libra, harmony was most important to you. At this time, however, harmony might take a back seat as you feel the need for something more powerful and significant in your life.

1 kommentti:

  1. Tuo vieraamman tekstin kopiointi näköjään teettää kummia temppuja täällä.

    VastaaPoista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!