keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Kompasteluako? Kittiä kanssa!

Marsin sulkeutuva neliö Mars! Men jo!

Kuvio varoittaa kompastelusta. En ole kompastellut. Kiipeilin vintin portaissa moniakin kertoja, jakkaroilla ja jos missä, metsässäkin. Kaivoin lapiolla, harasin ja perkkuuksia konttasin. Olen sahannut ja vasaralla hakannut, kirvesvarteenkin tarttunut. Nostellut raskaita kiviä ja kärryillä lykännyt. Ilman kompastelua.

Ei mitään muuta kuin terveesti väsynyt.

Olen vintin rappuja kantanut vaatteita ja mattoja, välillä raskaampaakin. Olen paistellut pullia ja kakkuja. Mikään ei ole palanut. Hyviä on tullut!

Mutta Marsin tällainen kuvio varoittaakin kompastelusta sellaisessa työssä, mikä ei ole sydäntä lähellä tai mitä vastenmielisesti tekee. Minä olenkin nauttinut jokaisesta hetkestä tuollaisessa työssä. Koen eläväni, näen jälkeni tuloksen ja jotakin menee eteenpäin. Minä saan tehdä sitä mitä minä haluan. 

Kukka sanoo samoin: Minä saan tehdä sitä mitä minä haluan!


Onneni siinä, että minä voin tehdä sitä mitä minä haluan! Oi kuinka kiitollinen olenkaan sille! Uskon, että samaa kiitollisuutta tuntee luonnon kukkanen kuvassakin! Se oikein uhkuu iloa.

Suurin kiitollisuus kohdistuu kuitenkin siihen, että olen löytänyt arkipäivän työstä ja pienen pennin mahdollisuudesta sen onnen. En kaipaa rikkauksia, en maailmanympärysmatkoja, en itseni hemmottelua kauneussalongeissa, en edes vaatteita, en ravintoloita, en herkkuja (jos nyt joskus suklaataa ja lasin punaviintä), en koruja, en hajuvesiä, en hienoja huonekaluja, en hienouksia puutarhaan (kierrätystavara riittää). Jos nyt joskus kirjan ostan, kukantaimen, ruusuntaimen... Myönnän, heikkouksia löytyy. 

Mutta tämänkö vuoksi ei Marsin neliö minua satuta? Vähään tyytyväisen elämässä?

2 kommenttia:

 1. Oi sinä onnekas kun osaat tulkita taivaankannen merkkejä. <3

  Kaloille ne näyttävät aina jotain surullista. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Una, Kaloissa viipyy Neptunus nyt vielä pitkän aikaa. Se vahvistaa ennen kaikkea Kaloilla vaistonvaraisuutta ja intuitiota, runoilijoille hyvää aikaa. Tietenkin täytyy varoa vähän rakentamasta utopioita, mutta haaveilu on joskus hyväksi. Samalla Neptunus vahvistaa sydämen ääntä ja rakkautta!

   Poista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!