keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Marsin ja Venuksen synastriaa

Venus on prikulleen nyt yhtymässä Marsiini, kun samalla on Marsin paluu. Sen täytynee tuoda siihen aivan omaa romantiikkaansa. Marsin analyyttinen työnteko voisi jäädä sivuun. Vai miten?

Ei oikein tuntunut romanttiselta, kun astelin tänään museoon vanhan pitkän lattiaharjan ja kattiloiden kera. Museotavaraa sinne kiikutin. Ehkä se puna, jonka näin miesten ja naisten poskilla englannin keskusteluryhmässä, kun keskustelimme naisen fyysisistä muutoksista lapsesta vanhuuteen, saattoi  olla romanttisempaa. Tai kissat hiertämässä jalkojani, kun avasin silakkapussia. 

Kuu möllöttää ihanasti kuitenkin, ja taivaan näkymät ovat muutenkin mahtavat, varsinkin jos viitsii aamulla nousta viiden kuuden aikaan ylös ja taivas on selkeä.

Joten jätetäänpä toimintalistani tarkastelu ja tutustutaan vähän enemmän mitä tähtikartan Mars osoittaa naiselle kumppaniksi ja mitä Venus miehelle. Siis otan jälleen Nikulan Synastriakirjan esiin tarkastellen sen sisältöä. Pyrin mahdollisimman lyhyesti tuomaan esiin tietoja pääpiirteittäin, sen mitä käsitän. Minkälaista miestä nainen hakee (sen kertoo Mars) ja minkälaista naista mies hakee (sen kertoo Venus)?Jos naisella on Mars Vaa'assa hänen Animuksensa (Jungin psykologian käsitteet Animan , miehen sisäinen nainen ja Animus, naisen sisäinen mies, polariteetit, ihmisessä olevia psyyken ominaisuuksia, joilla luomme suhteita toiseen sukupuoleen.) etsii vastapainoksi kultturellista ja hienostunutta miestyyppiä,  Jos taas miehellä on Venus Vaa'assa, hän etsii perinteisesti naisellista naista.  

Jos naisella on Mars Skorpionissa, hänellä on sisäinen kuva miehestä  (se Animus), joka johdattaisi häntä syvemmälle ihmistuntemukseen ja joka on peloton ja kriiseistä selviävä. Miehen Venus Skorpionissa, Anima etsii naista, joka voisi ohjata häntä rakkauden syvemmille vesille, ja löytää sitä mitä on seksuaalisuuden taustalla.

Jos naisella on Mars Jousimiehessä, naisen Animus rakentuu mieskuvasta, joka on aktiivisesti etsimässä omaa totuuttaan. Miehellä pitää olla vakaumuksensa, jopa kykyä käännyttää ihmisiä omalle ihanteelleen. Mies voi olla idealisti tai kilpailuhenkinen. Taas miehen Venus Jousimiehessä on otollinen naiskuvalle, joka innostaisi häntä ja laajentaisi hänen elämännäkemystään. Nainen voi olla levoton ja hyvin itsetietoinen.

Jos naisella on Mars Kauriissa, hänen sisäinen Animuksensa etsii miestä, joka hallitsee elämän käytännön, omaa arvokkuutta ja on järkevä. Miehen Venus Kauriissa oleva Anima ihastuu naiseen, joka on vakavaluonteinen, luja ja vaativa. Nainen on hänelle auktoriteetti, johon hän voi luottaa.

Jos naisella on Mars Vesimiehessä, hänen Animuksensa on avoin erilaisille vaihtoehdoille miestä kohtaan, mutta johon ei ehkä halua kiinnittyä vahvasti. Miehen tuleekin olla läheinen mutta samalla kaukana. Oman tiensä kulkijoita. Miehen Venus Vesimiehessä taas luo vetoa naiseen, joka rikkoo hänen omia rajojaan, on älyllinen, aktiivinen ja osallistuva, kokeilunhaluinen.

Naisen Animus Mars Kaloissa haluaa sitoutua mieheen, joka on syvästi tunteva, herkkä ja ymmärtäväinen. Miehellä Venus Kaloissa Anima kätkeytyy, tuo esille herkkiä ja taiteellisia piirteitä, Naisen tunteiden tulee liikkua laidasta laitaan, jopa äärimmäisyydestä toiseen ja on ehkä riippuvainen hänestä.

Naisen Mars Oinaassa Animus luo miesihanteestaan taistelevan, seikkailevan ja hyvin maskuliinisen. Miehen tulee olla itsenäinen ja saa olla jopa aggressiivinen. Taas miehen Venus Oinaassa haavekuva naisesta on hyvin seksuaalinen ja eroottinen. 

Naisen Mars Härässä Animus vaatii, että mies on turvallinen ja luotettava. Usein se voi olla juntti ja hyvin maanläheinen ja  ottaa vastuuta. Miehellä Venus Härässä haluaa rinnalleen naisen, joka on läsnä, hellä ja kehollinen. Naisella tulee olla 'jalat maassa'.

Naisen Mars Kaksosissa kaipaa miestä, joka joka olisi tasavertainen kilpakumppani, haasteellinen ja ärsyttäväkin.  Hän hyväksyy miehen liikkuvuuden ja levottomuuden. Miehen Venus Kaksosissa Anima etsii naista, jolla on älyä, nokkeluutta ja on vuorovaikutteinen esim. kulttuuri-ihminen. Hän saattaa ihastua jopa reippaaseen poikatyttöön.

Naisen Mars Ravussa Animus kertoo miehestä, jolla olisi aktiivisempi rooli ja joka pystyisi luomaan turvallisuutta ja läheisyyttä. Perinteinen miesihanne, joka elättäisi perheensä ja olisi perheen pää.
Miehellä Venus Ravussa luo Animalle samanlaisen perinteisen odotuksen naisesta, joka on perhekeskeinen, ottaa äiti-roolin ja usein on oman äitinsä kaltainen. 

Naisen Mars Leijonassa korostaa Animuksen kautta miehen ulkoisia tekijöitä, eleitä ja näyttämisen halua, se uljas ritari, joka lupaa ehkä kuun taivaalta ja ylistää naistaan, Miehellä Venus Leijonassa taas etsii naista, joka voi dramatisoida tunteitaan ja tapahtumia. Nainen voi olla hallitseva luonne, itsekeskeinen tai jopa narsisti. Ennen kaikkea näyttävä ja miehen arvoa kohottava.

Naisen Mars Neitsyessä hänen Animuksensa kaipaa miestä, joka auttaa häntä oman elämän hallinnassa. Miehen tulee olla aktiivinen, teknisesti osaava ja käytännöllinen. Nainen etsii itsensä täydentäjää. Miehen Venus Neitsyessä  Anima ohjaa häntä naisen luo, joka on palvelualtis, siisti ja moraalinen. Naisen tulee uhrautua ja olla pidättyväinen.

----

Tuo viimeinen on jotenkin totta omalla kohdallani (Mars Neitsyessä). Näköjään sorrun usein miehiin, joiden elementti on maa. Nuoruuden rakkauteni oli Härkä. Ja avioliittoni toimi hyvin Kauriin kanssa. Mieheni Venus on Vesimiehen loppuasteilla. Kellonaikaa minulla ei ole. Vesimies näyttää sopivalta.

Tuo Raimo Nikulan kirja Synastria, ihmissuhteiden astrologia, josta poimin tietoja, on ollut hyllyssäni varmaankin jo kohta 10 vuotta. Nyt kun sitä luen, se tuntuukin ihan helpolta ja mielenkiintoiselta. Olen oppinut kai ymmärtämään jotakin astrologiasta. Mutta ei ole helppoa lainata toisen ajatuksia ja tulkintoja lyhentävästi ja kuitenkin keskeisesti. Joten tämä kirja kannattaa lukea asiasta kiinnostuneen ihan itse. Kirjasta löytyy paljon kiintoisaa luettavaa, jos haluaa ymmärtää miten kahden ihmisen välillä toimii astrologia ja sitä kautta myös syventää ymmärrystä toista kohtaan.

Ehkä nyt on sopiva hetki lämmittää savusauna ystävälleni.


1 kommentti:

  1. Huomaan että vaikka kuinka kääntelisi entisen mieheni kellonaikaa, niin joka tapauksessa hänellä olisi tuo Mars Skorpionissa. Ja kuinka hyvin se käy yhteen sinun noususkorpioni kanssa. Ehkä hän kuitenkin minusta löysi sitä henkistä syvyyttä, enemmän jonkinlaista rakkauttakin, sillä kun hän oli sairas ja heikkona, joskus tuli tunne, että sohvalla istuu vierekkäin kaksi sielua. Ja hän oli onnellinen siinä kuten minäkin.

    VastaaPoista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!