torstai 15. tammikuuta 2015

Jupiter kohtaamassa Saturnusta

Mitä tapahtuu, kun tuo suuri vellova kaasujätti Jupiter kierrollaan kohtaa juurikartan Saturnuksen. 

Saturnus on Jupiterin kokoon nähden noin puolet siitä, vaikka renkaineen Saturnus näyttääkin aika isolta. Eli jos fyysisellä taivaalla olisi tämä yhtymä, Jupiter täysin peittäisi Saturnuksen loiston. Nyt se uhmaa toista kuin pakkanen ikkunaa. Eikä tuollainen plexi-ikkuna estä talven loistoa näyttäytymästä! 


Kun se koskettaa sitä leimaa juurikartalla, jonka Saturnus on lyönyt persoonan syntymään, se muistuttaa jostakin jo aikaisemmistakin kanssakäymisistä. Koska Jupiterin kierto on vain 12 vuotta, se ehtii kolahdella nurkissa ja kulmissa. Vaikka jotkut tulkitsevat tämän yhtymän heikoksi transiitiksi, se on kuitenkin sen verran pitkäkestoinen (21.1.15-4.2.15 ja  tarkimmillaan 21.1.15), että tekee mieli penkoa siihen liittyvää 'ennustetta'. Omissa transiiteissa yleensä on tulossa niin rankka vuosi, mm. Pluto neliö MC, että nyt pitää löytää kaikki ne onnenkolot, mistä jotain hyvää energiaa voisi löytyä. Eikä tämä yhtymä ole mikään hiirulaisen kolo!

Jupiter siis edelleenkin puhkuu tuolla Leijonassa ja minulla 8. huoneessa. Tämä yhtymä voi olla kuolemaksikin (tarkoittaen alkuunlaittamia asioitani), jos en ota niistä vaarin. Mitä minulle luvataan? Katselin heti tuota 'tarkkaa' päivämäärää kuukalenteristani; uudenkuun jälkeistä aikaa Vesimiehessä. Olen merkinnyt erään vierailun kalenteriini. 

Astro.fi:n kalenterissa luvataan, että on odotettavaissa 'yhteiskunnallisen menestysreen' saapuminen kohdalleni. Hyppäänkö kyytiin? Vai annan sen mennä, enkä perään vilkuile? Jupiter ihan selvästi antaa minulla mahdollisuuden taas uusia nahkani. Saturnus ei ole jarruna, tai tässä sen verran, että voin hypätä kyytiin. Joka tapauksessa kyytiä on vetämässä sekä laajentuva Jupiter, että supistava Saturnus. Eiköhän siinä vauhti vähän nilkuttele kuitenkin?

Raimo Nikulan uusimmassa transiittikirjassa Planeettavoimat elämän rytmittäjinä on ihanasti esillä myös ne huoneet, missä mikäkin planeetta kulkee. Jupiterin kulkua 8. huoneessa hän kuvaa talouden ylläpitämiseksi, voi jopa olla nousujohteista panosta. En ainakaan veronpalautusta saanut enkä lottovoittoa, eikä ole kukaan tarjonnut apuaan tai rahojaan. Noh, vielä on kai toivoa, sillä siellä Jupiter viipynee kevääseen asti. 

Kovin helppoa elämää Nikula ei kuitenkaan lupaile, onhan yhtymät hänen tulkitseminaan 'kovia'. 
Esillä on Saturnuksen niukkuus tai epätietoisuus omista kyvyistä ja päämääristä. Siis edelliset lupaukset ovat nyt vähän ristiriidassa huoneen kanssa. Tältä transiitilta vaaditaankin tehokkuutta, kovaa työtä, eikä mitään palkintoja ole tulossa. On tarkistettava päämäärät, arvot ja pienimmätkin asianhaarat toimissa. "Nyt sinun tulisi yhdistää kypsää elämänkokemusta, omia havaintoja, lukemaasi ja oppimaasi yhteen nähdäksesi miten oma kehityksesi niveltyy suurten elämänkysymysten suhteen, missä on kitkaa, kitukasvuisuutta ja missä olet aidosti edistynyt ja kasvanut".  Tässä on vähän toisenlaista tekstiä kuin edellä astro.fi-sivuilla. 

Mitähän elämänhallinnallista puolta valoittaa Sven Stenberg ja Erkki Lehtiranta kirjassaan Astrologiset syklit ja elämänhallinta?

Aika samoilla aalloilla siellä kohdataan Nikulan tulkinnan kanssa: "Joudut kohtaamaan omat rajoituksesi ja estosi sekä ympäristön asettamat mielestäsi liialliset vaatimukset". Muutoksia työssä, perhepiirissä! Ah, toki lupaavaa on henkisen kasvamisen mahdollisuus! 

Mitä minä itse povaan itselleni? Koska minä tarvitsen rajat, itsekritiikin ja jupeterimaista tulta ja rohkeutta, luotan siihen, että ne asiat mitä olen alulle laittanut ja mihin olen ryhtynyt (mm.ilmoittautunut ATK:n jatkokursseille, asteroidikursseille ja oma astrologian kurssi), voi turvallisesti ehkä kantaa hedelmääkin. 

Parempi aloittaa jotakin uutta Jupiterin uhoavassa Leijonassa kuin pihtaavassa Neitsyessä! 

Näin tuli tätäkin elämänaluetta pienenä syklinä pohdittua. Jupiterilta tulee usein eräs kysymys hyvin esiin: "Onko sinulla rohkeutta, itseluottamusta ja voimia potkia omaa elämääsi eteenpäin silloin, kun mahdollisuuksia on näkyvillä?"

2 kommenttia:

  1. "tammi on kovan puunlaatunsa vuoksi kuolemattomuuden ja kestävyyden vertauskuva. Monin paikoin Keski-Euroopassa on uskottu, että salama iskee siihen useammin kuin muihin puihin.Siksi sananparsi neuvoo: "Kun salama uhkaa, väisty tammen lähettyviltä." Antiikin aikana tammi omistettiin salaman ja taivaan jumala Zeus / JUPITERILLE, jonka tahto saatiin selville kuuntelemalla Dodoman lehdossa tammenlehtien suhinaa."

    Tulipa tuosta jupiterin julkaisutoiminnasta mieleen, että voisithan tuon varmaan kirjoittaa myös isolla,
    Tammi..? Oksanhaarana löytyy puutarhakirjat.. :)

    Jotakin kerran elämässä, oisko sitä "kuolemattomuutta", jäljen jättämistä,
    on tässä ajassa sulla,
    ap-kartan Aurinko- Vertex yhtymä myös seuraavassa kuunpaluussasi.
    On sen aika toteutua.
    "Pyörteessä", sitä se vertex sitten.

    Ja sitten jostain takaraivosta tuli mieleen sana leskeneläke,
    kun on tuolla yhteisten resurssien lokerossa retro-Junon yhtymä Plutoon.
    Tai ehkä se onkin ruusuinen omistuskirjoitus etusivulla...:)
    semmottii, tämmöttii

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tammi-Nikki! Jotenkin sinäkin olet sellainen Tammi, vaikka se ei suomalaiseen luontoon oikein enää kuulukaan, ehkä siellä ihan etelässä. Sanon ihan, sillä näilläkin seuduilla on joskus kasvanut vapaana tammi! Ainakin näillä saarilla Jätinkirkkojen kupeessa. Nyt kyllä kasvaa komeasti myös omalla pihallani, hyvin selvinnyt pakkasista ja vaivoista. Ehkä se ruusuvihkonen tulee vielä sinullekin, niin hyvä kaveri olet ollut tässä.

    VastaaPoista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!