torstai 8. maaliskuuta 2012

Taivaanrannan maalari

Oi, olen ihastunut Taivaanrannan maalariin Greg Mort'iin! Alla oleva kuva on  hänen kotisivultaan.


Laitan tämän tiedon tänne Mars-sivuille, koska tämän löydön tein Ursan jäsenlehdestä Tähdet ja avaruus, uusin numero. Joskus rakastuu ensisilmäyksellä. Greg Mort on kuuluisa amerikkalainen astronomi ja taiteilija, joka on luonut ihmeellisiä näkymiä juuri taivaanrannasta. Tutkin hänen kotisivujaan ja huomasin, että hänen töitään omistavat USA:n presidentitkin, ja häneltä on ilmestynyt useita kirjoja ym. silmiä hivelevää. Se mitä ymmärsin hänen elämänsisällöstään, on osoittaa, että se pieni mitä ehkä jalkojemme edestä löytyy, löytyy myös avaruudesta. Kun katsoo etanan kotiloa, sama kierre löytyy galakseistakin.

Minuakin on kutsuttu joskus 'taivaanrannan maalariksi', mutta haukkumanimellä vähätellen. Uneksijaa kutsutaan usein sellaiseksi, aivan kuin ei muuhun kelpaisi. Ehkä se Jousimies-Jupiter ilmenee juuri siinä. Mutta...uneksijoilla on aivan oma roolinsa tässä maailmassa. Tosin on uneksijoita ja uneksijoita. On uneksijoita, jotka eivät juuri muuta teekään kuin uneksivat unelmiaan, joita eivät edes yritä koskaan luoda, kiroavat vain täällä oloaan. Mutta on myös uneksijoita, jotka luovat unelmistaan totta. Itseriittoisena tyyppinä katson kuuluvani jollakin osin viimeksi mainittuihin. Olen uneksinut, mutta myös tehnyt unelmien eteen jotakin ja jopa niistä totta.

Greg Mort on luonut varmaan enemmän kuin uneksinut. Uskon, että joskus ihminen ei osaa edes uneksia asioista mitä hänen eteensä tulee. Melkein uskoisin, että hänellä on Kuu Kaloissa ja Mars jossakin tulimerkissä. Silloin voi jotakin syntyäkin, jopa yli unelmien.


1 kommentti:

  1. Taivaanranta pitää vaan maalata tarpeeksi kaunein ja hehkuvin värein että kukaan joka sen näkee ei enää vähättele. :)

    VastaaPoista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!