perjantai 23. maaliskuuta 2012

Ruusu Marsille ja kaikelle Paluulle!

Olen jo kolmatta kuukautta seuraillut Marsin liikkeitä ja tätä ihmeellistä silmukkaa, minkä se maahan katsottuna taivaalle piirtää, astrologisesti perääntyvänä. Nyt se on sitä tehnyt jo tasan kolme kuukautta ja vielä tekee 13.4 asti. Kun tämä kaikki tapahtuu tänä vuonna Neitsyessä tehden omalle Mars-Neitsyelleni kolme kertaa yhtymää (pukkaa aina uusia asioita eteeni), niin olen kuvitellut että jotenkin se vaikuttaa elämääni. Saahan sitä kuvitella. Saa uskoakin. Mutta saa myös kritisoida ja epäillä. Astrologian piirissä kukaan ei hyökkää silmille, että ’hei, nyt olet ihan väärillä jäljillä’ tai osoittamassa pois siitä. Mutta harva siellä on mitään kommentoinutkaan, vaikka olisin toivonutkin. Päätarkoitus olikin ihan itse tätä aluetta opiskella.

Täytyy sanoa, että Mars-energia on vaikuttanut minuun hyvin. Olen kärsivällisesti ottanut vastaan haasteet (joita Ruusutarha-sivustolla olen puinut), ja saanut kiitostakin sitkeydestäni. Myös se, että olen ollut tietoinen astrologisen kartan vaikeistakin kuvioista osoittamassa omia heikkouksia ja vahvuuksia, on osoittanut oikeaa tietä. Se on ollut kuin hyvä ystävä. Mars liikkeineen siinä on ollut hyvä tuki! Hauskaa tässä on se, että ei tarvitse kiroilla muille, ei tarvitse syyttää mitään muuta … kuin taivaan planeettojen energioita. Siksi ojennan Picasa-ohjelman kautta luomani ruusun, kuvattu tuvan pöydältä, mutta nyt tehty Marsille sopivaksi. Se ei ole nyt punainen, vaan hauras ja herkkä kuin pitsi. Marsille tarkoitettu! Vastaan sen voimaan kauniilla herkkyydellä etten unohtaisi inhimillistä haavoittuneisuuttani.

 
Se on nyt sitten tulinen Oinas-vauhti! Jos katsotte NikinKuunkiertosivua , sieltä esim. löytyy lista planeettojen sijainnista. Kevätpäiväntasaus 21.3, Aurinko siirtyi Oinaaseen, Uusi Kuu syntyi eilen Oinaassa, Merkuriuskin sinne jo pullahti, vaikka kääntyy tänään takaisin tekemään samankaltaista silmukkaa kuin Marskin ja siirtyy pian takaisin Kaloihin. Näitä planeettatapahtumia voi seurata sivulta Miniefimeridit blogissani. Uranus on ollutkin siellä jo jonkin aikaa ja raivaa energioillaan vanhoja pois ja uusia tilalle. Nyt mennään uudenlaista vauhtia, ja keväthän on aina jotain sellaista.  Antaa siis palaa!

Olen lueskellut uusintana Mircea Eliaden Ikuisen paluun myyttiä. Eliade kertoo kirjassaan paljon läpi ihmiskunnan näkyvistä sankarimyyteistä jne. Mutta tärkein siellä on aina ollut Paluun Myytti. Minunkin mielestäni uuden vuoden pitäisi alkaa tästä kevätpäiväntasauksesta, kuten se tekee monissa kulttuureissa. Astrologinen vuosi tai uusi sykli alkaa Oinaasta. Monissa kulttuureissa se oli kosmoksesta katsoen juuri se Paluu, uudelleen luominen, uudelleen herääminen, rakentaminen ja uusi aika.

Minullekin tämä aika on monen asian syntymistä, rakentamista ja uudelleen luomistakin. Siis aivan mahtava aika! Jo astrologisella kartalla loksahtavat monet kuviot minulle hyvin edullisesti. Nyt sitten vain testataan, miten totta astrologia puhuu! Tosin Mars ja Merkurius jotka melkein vastakkaisina käyvät keskustelua kuin nytkin eduskunnassa konsanaan vastakkaiset puolet. Toinen analysoiden ja vähän jarrutellenkin ja toinen enemmän tunteella tiedottaen uusia tuulia!

Filosofian opiskelussa ihastuin aina vähän 'toisenlaisiin' filosefeihin ja toisenlaisiin keskusteltavan arvoisiin asioihin.  Tarkoitan toisenlaisella eri kulttuurien filosofeja. Minua alkoi leipäännyttämään länsimaalaiset dogmit ja käsitys siitä, että 'ollaan yläpuolella muita'.

Etsin netistä hänestä haastattelua, mutta en löytänyt englannin kielellä kuin tämän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!