sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Mars Jupiterin seurassa

Neljäs päivä tätä kuuta sattui olemaan Mars-blogisyntymäkartan Auringonpaluu. Ei muuten, mutta muuten vain. Ajattelin pikkuisen muuttaa tai laajentaa tätä Mars-pohdintaani siten, että otan siihen mukaan Jupiterinkin.

Juuri nyt viikko tästä eteenpäin Marsilla avautui sekstiili Jupiteriini. Sekään ei nyt ehkä merkityksellistä, kun näitä transiitteja sanotaan heikoiksi ja vähemmän tärkeiksi. Mutta...Jupiter on Jupiter!

Jupiter ei nyt ihan ole karttani Nouseva planeetta, sillä se sijaitsee 22 asteen päässä ykköshuoneessani (planeetta nousevana vaatii olla paljon lähempänä ascendenttia). Se ei ole planeetan varsinaisessa omassa huoneessa. Mutta se on Jupiterin omassa merkissänsä Jousumiehessä tässä 1.huoneessa! Ja tämä lataus on varmaan kaikkea sitä mikä näkyy ja kuuluu blogeissanikin. Valitan tai kaula pitkällä toitotan.

Siinä on yksi karttani voimavaroja tai voimia, joita minun on välillä vaikea jopa pitää aisoissa. Sanotaanhan toki, että vanhetessa askel hidastuu. Kuitenkin jos vielä mahdollista, sallin tämän voiman puhkua ja peuhata. Jupiter on kulkeissaan pian kohtaamassa toisen voimapisteen eli stelliumini. Jotta tämä Marsin opiskelu ei olisi liian yksitoikkoista ja puisevaa, otan mukaan jupiterimaiseen malliin myös itse Jupiterin mukaan nyt vielä vuodeksi eteenpäin. Päätinhän nimittäin seurata koko Marsin kahden vuoden pituista kierrosta.


Tervetuloa Jupiter-Joulupukki mukaan siis! Kuvassa sopivasti mukana ihan fyysistä Auringon voimaa tälle ajalle ja pohjoisille hangille.

Tällaista avautuvaa vauhdin mahdollisuutta esittelee Tanhua sivustoltaaan nyt tulevalle viikolle: 

"Mars sekstiili Jupiter on monin tavoin onnekas ja palkitseva aikajakso kaikelle sellaiselle tekemiselle, josta olet tähän asti osannut todella nauttia. Väkisin käynnissä pitämäsi tavoitteet ja suunnitelmat eivät tästä menestyksen jaksosta juurikaan pääse osallisiksi. Tämä on oikein hyvä aika tarkastella mitkä osa-alueet elämässäsi ovat johtamassa sinua yhä suurempaan ja parempaan menestykseen, sillä kaikki sellaiset jutut toimivat nyt uskomattoman hienosti ja saat niille kiistämätöntä ja kannustavaa tukea useilta vaiktusvaltaisilta tahoilta. Joku juttu siis kulkee ja joku ei. Jos eteesi tulee tällä jaksolla pelkkiä takkuja niin oletpa osannut pistää panoksesi totaalisen vääriin ruutuihin."

Jos siis Jupiter on yhteisöllisyyden, vuorovaikutussuhteiden ja menestyksen planeetta, niin Marsin sitä koskettaessa pitäisi taata siihen elämisen paukkuja. Ei muuta kuin lippu korkealle ja päätä pahkaan seikkailuihin mukaan.

Mahtipontisuudessani on minun kuitenkin hyvä muistaa myös Jupiterin heikkoudet; ylitsepursuavuuden, liioittelun, hyväuskoisuuden johonkin mitä ei olekaan olemassa jne.

Nyt on kylläkin ilmassa sellaista 'ano niin annetaan'-ilmapiiriä monella taholla. Olen siihen tarttunutkin, joten tuollainen sekstiili on tervetullut energia tähän 'otan vastaan ja toimin' -vastaukseeni. Taitaa tehdä hyvää käydä välillä kylmässä suihkussa...

Tässä Jupiterin laulua, Nasan satelliitti Voyagerin äänittämää Jupiterin sähkömagneettista värähtelyä.


1 kommentti:

Olen tosi iloinen kommenteistasi!