tiistai 1. tammikuuta 2013

Kvinkunssi; toimi tai pelkää!


Heti vain uuden oppiin, kun uusi vuosi avautui!

Kvinkunssin merkitys on minulle jäänyt aina hämäräksi. Muistelen sen liittyvän jotenkin esoteerisesti menneisiin elämiin ja sieltä jotakin mukana tuomaa taakkaa, joka tulee julki esim. neurooseissa, peloissa ja myös posotiivisessa energiassa, jota olemassa oloa ei tiedosta. 


Jo viikon verran Mars on ollut sulkeutuvana kvinkunssina stelliumille (juuri nyt Auringolle), tuolle voimapahkuralleni, joten ihan pakko tutkia sitä vähän enemmän

Tässä Seppo Nuotion tulkinta tästä kvinkunssista: Silloin kun elämä vaatii sinulta nopeaa toimintaa, on täysin mahdotonta välttyä virhepäätöksiltä menestykseen matkatessasi. Tänään saattaa eteesi tulla tilanteita, joissa joudut toteamaan, etteivät asiat menneet suunnitellulla tavalla. Silti olet kulkenut elämässäsi juuri oikeaan suuntaan ja hetkellinen menettämisen tunne on tällä kertaa menestyksestäsi kertova merimerkki. Tekemisen vimma ei ole koskaan väärässä.
Minulla on ollut edessäni eräänlainen uusi juttu, jota olen pähkäillyt parhaimmillaan nyt kolmen päivän ajan aika tosissani. Siksikin tuo kvinkunssi nyt kiinnosti. Tuohon pähkäilyyn liittyy myös paljon epävarmuutta ja taitojeni epäilyä, jota on vaikea siirtää syrjään. En ole nyt ainakaan nopeasti toiminut, vaan kun olen jotakin paperille laittanut, olen sitä siinä vain nyt pyöritellyt. 

Mitä merkityksiä siis kvinkunssi, joka kartalla tekee 150 asteen kulman avautuvana, saman sitten sulkeutuvana kartan toisella puoliskolla, Marsin ja Auringon välillä? Tanhuan mukaan tällainen kvinkunssi kertoo alitajuisesta pelosta, joka liittyy tuohon kahden planeetan jännitteeseen. Mars on 2. huoneessa ja Aurinko 8. huoneessa. Joten tämä on voimavarojeni alueella, jossa on myös huoli taloudenpidosta ja tulevaisuudesta. Kuitenkin kvinkunssi osoittaa nyt, että näillä alueilla on suuria mahdollisuuksia, jos pääsen tuosta pelko- ja epävarmuustunteesta. Enkä sido niillä käsiäni.

Tämä kvinkunssin perimmäinen merkitys olisikin MUISTUTTAJANA siinä, että on hyvä kohdata epävarmuus, miettiä mistä ja miten se määrittelee elämää. Kuinka helposti se teilaa ideat ja aloitteet?  Huhhuh, huokaan.
Kaivoin lisää tietoa Raimo Nikulan Astrolgiasta. Hän huomauttaa, että kvinkunssissa yhdistyy tulen ja maan energia. Ymmärrän tämän Oinaasta lähtien, vaikka nythän tuo kvinkunssi minulla on Vesimies-Rapu eli ilma ja vesi ja liittynee idean ja tunteen taistoksi. Nikulan mukaan kvinkunssi muistuttaa myös energian tuhlaavaisuudesta. Miten osuvaa!!! Ja että fyysiset ja henkiset energiat tulisi järjestää uudelleen. Hyvä vinkki uuteen vuoteen!!
Tämä vinkki on siis kasvavan kvinkunssin puolella. Sitten kun kvinkunssi on vähenevä (tuolla syksyn puolella) ei voi muuta kuin surra, ettei tullut tarttuneeksi johonkin, koska pelko voitti. Tai sitten kiittää tuota avautuvaa kvinkunssia, koska sai kiinni jostakin elämän hyöystä ja pystyi työntämään pelon syrjään. Voittaja voi vain hymyillä tuolloin ja jatkaa samaa tietä, kuitenkin niin että arvioi jälleen kaiken oikeellisuuden ja merkityksen.

Olen tarttunut johonkin rohkeasti, mutta...en tiedä vielä olenko voittaja.
Tässä vielä lyhenteeksi Raimo Nikulan kirjasta:
Kvinkunssin positiiviset puolet: oppii kokemuksesta, kehityskelpoinen, puhdistautuva, tutkiva, pyrkii pinnan alle.
Kvinkunssin negatiiviset puolet: epävarma, horjuva, neuroottinen, kielteinen, vastahankainen, helposti pettyvä.

Kun nuo määritteet lisää Marsin toimivaan energiaan, on sitä aika helppo ymmärtää. Mars ja kvinkunssi pakottaa valintaan: Toimi tai pelkää ja älä toimi. Toimi ja puhdistut, siinäkin tapauksessa, että se ei onnistunut, sillä ainakin olet puhdistunut jostakin luulosta. Tai älä toimi mutta jostakin opista jäit paitsi.

Onnea uudelle yritykselle Tonttu!

2 kommenttia:

  1. Nuo uppoavat veneet kuvaavat todella hyvin parhaillaan kokemaani Uranuksen ja Marsin välistä kvinkunssia. En ymmärrä kuitenkaan jutustasi sitä, miten Mars ja Aurinko ovat kvinkunssissa, jos ne ovat vastakkaisissa huoneissa 2. ja 8.? Kysehän on silloin oppositiosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tonttu kun olen, olen voinut kirjoittaa virheellisesti, sekoittaa esim. Auringon ja nousumerkin. Olen ottanut tuon kuvion kuitenkin astron jutuista. Voihan sielläkin olla virheitä ja joskus löytänytkin sellaisia kuvioita, jotka eivät ole olleet mahdollisia. Tätä en nähtävästi ole tarkastanut.

      Poista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!