lauantai 11. toukokuuta 2013

Astrologisia 'äitejä'

Tässä blogissani minulla on vapaus katsoa äitiyttä myös enemmän symbolisella tasolla.

Äitiys voisi olla myös kosmista hoivaamista, yhteisen maailmantilan hoivaamista, siitä tiedottamista ja herättämistä erilaisiin arvoihin. Ne arvot koskevat yhtä hyvin yksilön 'avaruutta' kuin myös kosmista avaruutta. Olen aina ajatellut, että ihmisen sisällä on sama suuri tuntemattomuus kuin tuolla ympärillämme. Joku sitä lähti kerran nimittämään mikro- ja makromaailmaksi, mutta se oli hänen näkemyksensä, enkä lähtenyt sitä oikomaan. Mielestäni tässä tapauksessa ei ole mikroa eikä makroa, ei pientä eikä isoa, vain suuri kokonaisuus, suunta joka lähtee joka puolelle, liikkuu vapaasti ja on ylhäällä, alhaalla, sisällä ja ulkopuolella. Tätä on vaikea selittää ainakin minun pienillä aivoillani.


Eräs minun astrologisista 'äidistä' tai pikemminkin sisarista 'Nikki' ymmärtänee varmaankin tämän kuvan symboliikkaa.

Sain kerran mahdollisuuden tutustua ja kuunnella esim. kansainvälistä astrologia ja monen alan tuntijaa Michelle Karenia, jolta saan jatkuvasti postia emailiini. Tosin englanniksi, joten huonolla taidollani lueskelen sitä jaksamisen ja ajan mukaan. Tässä eilistä postia, joka sopinee myös äitienpäiväksi:

The next eclipse will occur tomorrow, on Thursday, May 9 at 5:28 PM PDT (California time) in Taurus (19º31'). This Solar Eclipse brings into focus things of the land. Everything connected with minerals, gemstones, precious metals, as well as vegetables, fruit, herbs and sprouts that we can grow ourselves is favored. Honoring Mother Earth and spending time in Nature is called for. A time to become more self-sufficient and clear out of our lives anything that is not in alignment with our highest purpose. It is also important to count our blessings, keep a gratitude journal and focus on the talents we can tap into to manifest more financial resources while appreciating the abundance that is already in our lives. It brings healing to the divine feminine, enhances our self-esteem, and self-respect. It leads us to a deeper understanding of the need to fall in love with ourselves to either bring more harmony to an existing relationship or magnetize the partner who will further nurture our soul and enrich our life.

Michelillä on suomalainen syntyperä, muistaakseni isä toimi mm. Helsingin Sanomien journalistina, äiti on E-Amerikasta. Joten Michelle pitää mielellään yhteyttä Suomeen. Hän on tutustunut myös maya-kulttuuriin, kuten meillä Suomessa Päivi Kaskimäki, jonka videolinkin nykyisestä Auringonpimennysajasta laitan mielelläni tähän blogiini. Siinä hän kertoo yhteyksiä mm. Martin Keitelin oivalluksiin. 

Mielenkiintoisia asioita, jotka näköjään loksahtelevat omassakin elämässäni, huomaan.

Päivi Kaskimäki on maya-kalenterin taitaja ja tulkki. Tätä aluetta olen vain vähän kurkannut. Tämä viedo kertoo siitä ja sen yhteydestä astrologiaan paljon ja muistuttaa tämän päivän yleisistä energioista joita yksittäinen ihminen kohtaa omassa elämässään.

Hyvää äitienpäivää Äiti Maalle myös!

3 kommenttia:

 1. Kosmista hoivaamista..sanoi hän, jolla on kosminen Uranus yhtymä hoivaava äiti ja maa Ceres Kaksosissa,
  ja vielä kosmista säteilyä sille Galaktisesta keskuksesta..:)
  kuin myös mutta Neitsyessä, ja osana tärkeää kvinkunssi-kuviotani.

  Ymmärrän oman kuvioni ja myös tuon sinun kuvasi siten,
  että olemme osa isompaa kokonaisuutta, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Olemme osa luontoa, olemme riippuvaisia mehiläisen lennosta, saamme iloa luojan luomista kukista, väreistä, tuoksuista,
  ja niihin taas vaikuttavat Uranus-energiat, tuulet ja alati muuttuvat olosuhteet. Olemassaolomme on tavallaan Uranos-taivaan lahja ja siitä lahjasta meidän pitäisi pitää huolta pitämällä luonnosta, äiti-maasta huolta. Nöyrä kiitollisuus ja kunnioitus.
  Pysähtyminen ohikiitävien hetkien äärellä.
  Niistä nauttiminen.
  Muutoksen hyväksyminen, Uranus,
  ei masennuta, Ceres.

  ---
  "Pilvisinä päivinä, sateisinakin kesinä,
  kukat tietävät kukkia itsensä värisinä."

  Hyvää äitienpäivää!
  Pluto rx 11 Kauris oppositio Ceres 12 Rapu
  Pluto siementää hedelmällisen äitimaan

  ps. tr Ceres yhtymä sun proge-Kuu :)
  voisitko enämpi ytimessä olla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ytimessä tässä pienellä paikallani tunnekin olevani.

   Uranushan se. Kyllä minua on aina uusi tekniikka kiinnostanut, ihailen ihmisen saavutuksia, kauniita teitä ja ramppeja, mutta jossakin tulee piste. Toisella puolella pitää kunnioittaa myös luontoa. Hyväksyn tuulivoimankin tietyissä määrin, mutta liika on aina liikaa.

   Siis sinulla sama kuvio Neitsyessä. Ilmankos pähkäilet ja analysoit. Kaksonen menee ja puhuu, tarkoitan tällä lähinnä tätä yhteisöllisyyttä, jossa aina jotenkin hyörin ja vaahtoan. Energian kulkua. Hyvää äitienpäivää!

   Poista
  2. Passaapa paikalle tuo Ceres proge-Kuu!! Todella tässäkin elämäntilanteessani. Kiitos kun huomasit.

   Poista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!