keskiviikko 18. helmikuuta 2015

7. huoneessa kohdataan Toinen!

Huomaan näitä huoneita pähkäillessäni, että tulkinta niistä on enemmän omaa mielipidettä kuin ehkä puhdasta astrologista tietoa. Lukijan kannattaa olla kriittinen.

Nyt palaan taas 1. huoneeseen, missä luodaan oma 'itse' sen perusteella, kuinka juuriltansa itse kukin saa ponnahdusalustaa ja kuinka asennoituu vuosien myötä siihen ympäristöön mistä on kasvanut ja maailmalle lähtenyt. Siihen kun liittää 2. huoneen arvot, syntyvät ne asenteet voimallisessa ja heikossa mielessä, miten kohtaa toisen ihmisen. Onko matkalla särmät hioutuneet, ja onko hyväksynyt itsensä? Oletko valmis kohtaamaan jopa enemmän tuota itseä, jonka kohtaat peilinä Toisessa 7.huoneessa? Oletko valmis ottamaan Toisen vastaan sellaisena kuin hän on ilman, että lähtee muokkaamaan häntä halutunlaiseksi? Kuinka kestää oma illuusio Itsestä ja Toisesta, kun se murentuu? Kuinka sitkeästi etsit unelmien Toista, jolla olisi juuri samanlainen näkemys maailmasta kuin sinulla itsellä?


Onko pettymyksien jälkeen helpompaa piiloutua ja paeta toista ja toisaalta myös itseä kuin kamppailla ihmissuhteista toiseen. Niin paljon on maailmassa erakkoluontoisia ihmisiä, kuka munkkina jossain luolassa asuen etsien 'jumalaa', kuka kaukana Lapin tuntureilla tai tuntemattomana kuljeksimassa katuja kuten sinkut suurkaupungeissa? Ovatko he tämän päivän 'erakkoja' tunnemielessä? Mutta...toisaalta. Pystymmekö hyväksymään neutraalisuuden itsessä ja toisessa? Jonkun elämäntarkoitus ja -oppi on vain olla yksin.

Mikähän on yksinäisen merkki 7. huoneessa? Onko se jokin vesimerkkeistä? Vaaka tai Vesimies, joka on pettynyt ihmiskunnan epäveljellisyydessä? Tai Kauris burn-outin kanssa? Oinas kärsimättömyydessään? Tai luontoa rakastava ja materiaa hamuileva Härkä? Tai Neitsyt arvostelevaisuudessaan ja kriittisyydessään? Entä Rapu liian paksun kuoren kanssa?

Jos vedän edellisten huoneiden tavan mukaan tähän esiin symboleina paikat, niin ne ovat asuntovaunu, leirintäalueet, teatterit, ravintolat, kokouspaikat, kurssit, seurantalot, festivaalit, kirkot mm. 

7. huoneessa tarkastellaan parisuhdetta, avioliittoa, kaikkia kohtaamisia ja ihmissuhteita. Täällä mitataan sosiaalisia ominaisuuksia tai taitoja. Ei niin, että etsitään siinä jotain korkeaa arvosanaa, vaan sitä kuinka pystymme ja uskallamme kohdata vaikeudet, joiden kautta on mahdollisuus kasvaa. Kunnon haukku voi olla kantavampi kuin pään silitys. Tässä huoneessa kohtaamiset ovat molemminpuolisia, sinun itsesi kannalta, että toisen. Ja aina merkityksellisiä, toiset vähemmän, toisen enemmän.

Tätä huonetta hallitsee ulospäin suuntautunut johtava Vaaka-energia, joka haluaa kaikkien tulevan toimeen toistensa kanssa,  ja rakkaudellinen Venus-planeetta.

Johanna Karpov tuo esiin tässä huoneessa seikan, josta voimme tutkailla toisen sopivuutta kumppanina. DC eli Sinä-akseli on tässä myös tärkeä ja määrää kulmallaan huoneen merkin. Kannattaa kurkata onko Marsin merkki se toivottu miehen energia naisen kartalla  tai miehellä Venuksen merkki. Johanna kysyy tässä huoneessa ystävyyden toivomaa olemusta ja suhteen muotoa mm. Mitä asioita puuttuu elämästäsi, mitä toivot siihen? Mitä piirteitä etsit toisessa ihmisessä? Miten toimit kriisitilanteissa?  - Jos tämä huone onkin unelmien ja realiteetin sotatannerta? Jos itsellä on Mars Neitsyessä ja tämän huoneen kulma on Härässä, niin ihmettelen tulisiko siitä hyvä suhde huoneen uranusmaisessa maisemassa? 

Henkilökohtaiset planeetat tässä huoneessa toimivat siten mitä energioita sen merkki osoittaa. Planeetat, varsinkin hitaat, muuttavat huoneen merkki-energiaa, Esim. Aurinko tässä huoneessa Härässä takaa sinusta luotettavan ystävän ja ehkä taiteellisen persoonan. Kun taas Neptunus voi luoda sinisilmäisyyttä maamerkissäkin. Merkittävää on planeetta aivan likellä DC:tä. Kaikkeen vaikuttaa myös koko akseli  ja siis vastakkaisen Asc:n alue. 

Kun tämän alueen ottaa mietintämyssyyn kaikkinensa, niin voisi löytää jotakin tärkeääkin, jotakin mitä voisi katsoa monesta näkökulmasta, jopa itseä kasvattaen.

Esimerkkinä oma kartta, missä 7. huoneen kärki on Härässä, mutta Uranus-planeetta Kaksosissa, siihen Ceres-asteroidi myös yhtyneenä. Itsekin olen huomioinut tuota huonetta liian kaksosmaisena. Härkä-energian myötä ymmärrän nyt eräänlaisen kiinnittymisen ja uskollisuuteni ystäviini, joita en helposti unohda. Kun taas Kaksos-energia on häilyvämpi, jengimäisempi, mutta myös takertuva, koska Kaksosen on vaikeampi olla yksin. Tulee mieleen oma isäni. Ei mikään olisi voinut loukata häntä raskaammin kuin se, että toinen jättää. 

Uranus taas Kaksosissa on eräänlainen itsenäinen muuttuja, muuttaja, kulkija ja osoittaa riippumattomuutta. Ideologisti sinne ja tänne. Uranuksen kaksosenergia on myös joustava, anteeksiantava, ymmärtäväkin, mutta pelottavan irrallinen ja hajaantuva. Lehtiranta tulkitsee Uranuksen sijaintia 7. huoneessa avioliiton vaikeutetena ja avioerona. Hän liittää siihen myös karmallisia sävyjä. ( esim. jotkut herkät ihmiset näkivät mieheni entisten elämieni vaikuttavana henkilönä, ja tässä elämässä meillä olisi nyt se kiitoksen rauhallinen kausi). Uranus tuo tässä huoneessa julkisuutta, karismaa, epäitsekkyyttä ja luovuutta. Lehtirannan näkemyksenä Uranuksen sijainti tässä kertoo usein myös epätavallisesta lapsuudesta (pelimannin tyttärenä ja avioerolapsena?).

Cerestä tässä tutkailtiin eräällä kurssilla, mutta äitinä tai luontoäitinä sen sijainti tässä ei ole vahva. Ehkä eräänlainen rooli 'yrttimummona' tulee tässä esille tiedonjakajana. Hoivapuoli tulee tässä enemmänkin esille luonnon kautta. Olenkin ollut onnellinen, että olen voinut kasvattaa omat lapset hyvään suhteeseen luonnon kanssa. 

Siis kaiken kaikkiaan tämä elämänlohko on eräitä niitä varteenotettavimpia alueita myös tähtikartalla. 

Jos kurkistan tilannetta NYT, niin löydän Auringonpaluukartaltani  7. huoneesta Kaksos-merkissä Venuksen ja Junon, Nämä ovat yhtymässä ja kertoo mahdollisesta suhteesta. Venus on neliössä Neptunukseen, joten tunne-elämäni mittelöi illuusioiden ja intuition maailmassa,  Progressiivisella kartalla sinne on tullut Pallas Athene Kaksosiin ja Uranus on siirtymässä 0 astetta Rapua. Huoneeseen on tulossa isän tytär soturi ja Uranus osoittaa toisenlaisia tehtäviä sen tultua myös 8. huoneeseen.

Pallas Athene toivon ja yksilöllisyyden jumalatar tässä huoneessa hallitsijamerkissään Vaa'assa huoneen mukaan. Lainaus Kaarinan sivulta Pallas 7. huoneessa: VII Seitsemännessä huoneessa tiedostetaan suuret linjat ja omataan kyky yhdistää eri intressipiirejä. Yksilön suuruus voikin ilmetä persoonasta riippumattomien yhteyksien tuottamisena. Vaikeuksia voi ilmetä omalla intiimillä kentällä ja seksuaalisuuden alueella tuttavuuksien ja kokemusten etsimisen kautta. Usein persoonattomat ihmissuhteet onnistuvat paremmin kuin kiinteät persoonallisen tason yhteydet.

Asteroideja voi lueskella Kaarina Pääkkösen sivuilta tässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!