keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Rautainen Mars ja Nokkonen

Kun kuivatut nokkoset ovat terveyteni aiheena tuolla Metsätontun blogissakin, niin jatkan nokkosaihetta tässäkin. Löysin nimittäin mielenkiintoisen aiheen Astro-Logos-lehdestä kesäkuun numerosta 79, vuodelta 2011. Ulla Kivistö Suomen astrologisesta seurasta tuo esiin siellä herbalisti-astrologin Nicholas Culpeperin, joka väitti jo 1500-luvulla, että nokkonen on Mars-kasvi ja suuri energian lähde rautapitoisuuden vuoksi. Marsin taivashan on punainen juuri suuren rautahiukkaspitoisuuden vuoksi."Hän joka tuntee mitä rauta on, tuntee Marsin ominaisuudet. Hän, joka tuntee Marsin ominaisuudet, tuntee raudan laadun", on vielä vanhempi kirjoitus Paracelsukselta http://fi.wikipedia.org/wiki/Paracelsus

Voi että tuo loksahti hyvin minun Neitsyt-Marsiini! Neitsyt-merkin elämään kuuluu ehdottomasti terveys, jota seurataan usein hyvinkin terävästi ja tarkasti analysoiden eri vaihtoehtoja. Minun lapsuuteni ja nuoruuteni heikkous oli nimenomaan raudan puute. Raudan määrä veressäni oli joskus jopa niin alhainen kuin 75. Ja vielä nytkin saan pitää sitä silmällä, ettei se laske alle sadan. Toivo Rautavaaran kirja Mihin kasvimme kelpaavat oli ensimmäinen yrttikirjani ja pelastukseni nuoruudessani. Siitä lähtien olen antanut arvon nokkosille ja varmaan joka kevät sitä poiminut. 

Mars- ja Neitsytenergia on puhunut!!! Ja voi kuinka mielenkiintoisiin yrtti-ihmisiin tuossa luvussa sain tutustua! Kiitos Ulla Kivistölle!

Gulpeper on myös suositellut keväisin nautittavaksi nokkosta raudanpuutteeseen. Ja nyt jos koskaan, kun Mars perääntyy, sen pitäisi olla muistuttamassa myös energian puutteesta, lisäraudan tarpeesta. Sairaudet puhkeavat, jos elinvoima on heikko.

Erkki Lehtiranta, myös yrttien ja astrologian asiantuntija, esittelee kirjassaan Astrologia ja Henkinen tie, toisenlaisia kasveja Marsin jännitteiden tasapainoittajaksi. Värähtelyuutteena tässä toimisi Kesäkurpitsa ja Punainen unikko. Hän suosittelee myös Jupiterin haastaviin kontakteihin Setriä, Mäkikuismaa ja Kehäkukkaa. Minullahan on Marsin neliö Jupiteriin. Enkä ihmettele, jos mäkikuisma ja kehäkukka on aina vetänyt puoleensa. Nytkin on iso rasia kuivattua kehäkukkaa hyllyllä ja usein teelehtien kera sekoitettuna. Mielenkiintoista!

Marsin ja Saturnuksen jännitteisiin olisi hyvää Keto-orvokki ja Rohtoraunioyrtti. Marsin ja Neptunuksen jännitteisiin Aloe Vera ja Pluton ja Marsin toimintaan Aprikoosiuute. Lisäksi Puna-ailakki ja muurain voimistavat Marsin positiivisia vaikutuksia. 

Tykkään lakoista eli muuraimista, mutta niitä sain aivan liian vähän viime kesänä. Puna-ailakkia en ole koskaan poiminut. Joten taidan valita nyt tuon NOKKOSEN ihan sellaisenaan.

Lisää nokkosesta on myös  metsätontun blogissani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!