keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Henkinen MarsAstrologiaan on monenlaista näkökohtaa. Sitä voidaan tulkita hyvin monenlaiselta taholta. Jo kartoista voi tehdä monenlaisia, monikerroksisia ja monivaikutteisia. On kiinalaista, kelttiläistä, intialaista ja jos minkäkilaisia horoskooppoja.  Ei kaikkea jaksa sulattaa…varsinkaan jousimiesvaikutteisena vähän hätäisenä tyyppinä. Ja kuitenkin kaikki kiinnostaisi.

Astrologi Erkki Lehtiranta  on perehtynyt henkiseen astrologiaan, pyhiinvaellus tähtien valossa eli mukana on myös esoteerista (mystinen, salainen) tietoa. Ostin hänen kirjansa Astrologia ja Henkinen tie. Henkinen tie ei koskaan ole helppoa. Siksi koen hänen kirjansa pikkuisen raskaaksi, vaativaa luettavaa. Siinä kun ei riitä tämä elämä, vaan hän tulkitsee astrolgiaa myös edellisten elämien kautta. Että huhhuh!

Martin Kourilehto, jonka näkökulman astrologiaan liitän myös henkiseen, sanoo astro.fi-sivustolta näin:

”Esoteerinen Astrologia on sielun näkökulmasta käsin lähestyvää astrologian tiedettä. Esoteerinen vapaasti käännettynä tarkoittaa sisäistä. Joten esoteerisen astrologian avulla on mahdollista ottaa käsittelyyn ihmisen sisäisiä voimavaroja ja nähdä miten oma olemus on heijaste sisäisestä todellisuudesta.”

Tämä roomalaisten sodan jumala Mars ei päästä ketään helpolla. Lehtiranta sanoo, että Marsin sijainti kartalla kertoo juuri niistä alueista, joilla energioilla on suuri mahdollisuus riistäytyä hallinnasta. Kuuma-Kalleksi hän Marsia kuvaileekin. Marsin energiat liittyvät myös seksuaalisuuteen, ei niinkään itse rakkauteen. Hän sanookin, että aiemmista elämistä periytyneet ylikorostuneet seksuaaliset energiat näkyvät hyvin kartalla. Yhtä hyvin siihen voi liittyä kaikki fanaattisuus selibaattia ja seksuaalisia pelkoja myöten. Mars on kuin villihevonen, jonka hallinnasta joutuu todella taistelemaan. Esimerkiksi Jupiterin kontaktissa Marsiin hän löytää liioiteltua energian käyttöä esim. urheilussa tai seksuaalisuudessa.  Miten sitten kesyttää tai pitää hallinnassa tätä Marsia?

Henkisellä tiellä onkin kysymys siitä, kuinka yksilö on edellisessä elämässä pystynyt purkamaan Marsin negatiivisia energioita ja miten on saanut haltuunsa sen lisäenergiaa tähän fyysisyyteen.

Tietenkin kaikki riippuu myös siitä missä sektorissa eli huoneessa Mars sijaitsee ja missä merkissä. Marsin kuumin paikka taitanee olla sen omassa huoneessa yksi tai Oinas-merkissä. Joten onneksi se minulla on filosofioiden huoneessa ja viileähkön maa-elementtisen Neitsyen hallinnassa, vaikka sitä paljon leimaakin Jousimies-energia. Mars-Neitsyt keskittyy energioissaan enemmän yksityiskohtiin ja mm. terveyteen.

Energiaa ei saa hukata mitättömyyksiin, sanoo Lehtiranta. Myös 9.huone korostaa tässä moraalista oikeudenmukaisuutta, mutta varoittaa hätäilystä. Niinpä!

Sitten tuo Karma, joka liittyy myös tähän henkiseen. Tässä Lehtiranta viittaa Douglas Bakerin kirjaan, jossa Marsin yksi tapa ilmasta karmaa, on autokolarit, esim. sen sijaitessa 7.huoneessa tai Vaa’an merkissä. Lehtiranta lohduttaa, että itse ei ole havainnut tällaista, mutta kolarialttiutta saattaa esiintyä Jupiterin ja Marsin jännitetransiiteissa. Silloin voi Marsin energia riistäytyä käsistä.

Mutta vielä raskaampaa luettavaa on Marsin perääntymisessä. Taidan jatkaa seuraavaan blogisivuun…

Pojalta kuulin aikoinaan, että sinko on hurjan raskas ase!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!