tiistai 26. tammikuuta 2016

Saturnus mukavana!

Kun Venus jauhaa oppositiossaan mieltäni kuin lehmä ruokaansa, niin huomasin, että Saturnus on mukavalla tuulella, ainakin transiiteissani. Eiköhän näin ihan yleisestikin! Saturnuksen kierto on Auringon ympäri noin 30 vuotta, ja se viipyy pyöreästi merkissä 2 vuotta ja tekee samoja transiitteja jopa kolme kertaa ihmisen elämässä.

En jauha tässä Saturnuksesta enempää. Totean vain, että se on avomielisessä Jousimiehessä koko loppuvuoden. Tämä hitaus siksi, että se promssaa 22.3 ja peruttaa 9 asteeseen Jousimiestä, jolloin tekee taas matkaa eteenpäin. Nämä tiedot poimin Emilian Auringonpaluu-sivuilta tästä. Kiitos Emilialle! Tällä sivulla kannattaa vierailla muidenkin, sillä hän on hyvin selvästi luetellut blogissaan mm. tämän vuoden planeettatapahtumat. Hengitellään vapaammasti, uskalletaan ottaa riskejä ja haasteita vastaan nyt kun tämä kriittinen planeetta on hyväntahtoisessa ja vapaamielisemmässä energioissa. Vai onko?

Jotenkin mandaloitten värittäminen rauhoittaa ja tasapainottaa ajatusten
kulkua ja antaa uudenlaista uskoa. Kummasti siitä pian nousee ja tarttuu
uudella innolla työhön.

Toistan vielä, että kun yleisesti rankka Pluto on maaelementissä, Uranus yhtä tulta ja tappuraa ja Neptunus kuin Irlannin vaelluksella suihkujen ja sumujen alla, niin on sentään jotakin helpompaa Saturnuksen viisas ja lämminhenkinen toiminta tuossa Jousimies-energiassa. Vai onko näin?

Kaikkihan riippuu kunkin omasta kartasta ja sen painotteista. Tämä edellinen positiivisuus juontaa siitä, että minulla on yleisesti vähän helpompaa transiittien ristikoissa.

Mutta tulin uteliaaksi.Voisiko Jousimies-tuli olla jo sellaista hiljalleen varman päälle palavaa kuin kakluunissa hiillos sen jälkeen kun on vähän peltiä ja vetoa pienennetty? Kun Oinas-tuli roihahtaa ja tuli komeilee Leijonassa luoden ympärilleen jo vähän lämpöä, niin Jousimies-tuli on melkein jo kauniilla hiilloksella. Vai kävikö ajatuksilleni kuin lämpö harakoille, jos pelti jää auki?

Olen mieltynyt metafooriin. Hiilloksessa on jotakin turvallista, jopa innostusta tarttua johonkin, esim. makkaratikkuun, silakkahalstraan tai paistaa leipäjuustoa. Jousimies-hiillos on tuottavaa ja aisteja kiihottavaa, kokeilunhaluista ja varmasti poskia kuumottavaa. Onko missään henkevämpää pysähtyä miettimään elämän suuria kysymyksiä kuin hiillosrätinän säestyskessä? Ajatuksella on lämmin olotila vapauttaa pinnan alta muhivat ideat. Kuin ehkä yhtä helposti nousee myös epäilys ja kilpahenki. Ei sittenkään! Minä vielä näytän!

Metafoorana lämmittävä kakluuni talon keskeisellä sijalla on kuin Saturnus Jousimiehessä tunkemassa jo pitkään kypsyneitä ideoita ja ajatuksia esiin yhteiskunnassakin. Vesimiehessähän ne tiivistyvät sitten laajempaan käyttöön. 

Minulla jo siis toinen kerta Saturnus sekstiili MC:lle ja tätä kuviotahan se hinkkaa nyt edestakaisin minulle Nyt olisi paras mahdollinen aika hiillostaa kaikki enemmän ja vähemmän leiskuvat ideat ja unelmat käytöntöön ja saada yhteisöllistä arvoa. Tämän myötä voisi varmistua myös taloudellinen tilanne. Kun tämä transiitti ja Saturnuksen liikkeet tapahtuvat ensimmäisessä kulmahuoneessani, siihen liittyy Ascendentin ylitys. Kyseessä on omien resurssien käyttö, ajan käyttö ja päivittäiset rutiinit niin, että itsen kasvaminen on mahdollista. Saturnus ymmärtääkseni liittyy myös toiminnan ja tekemisen tuloksiin, ainakin tässä huoneessa ja transiitissa. Uskon, että tällä kuviolla Saturnus auttaa minua, mutta vain jos autan itseäni. Jos vuoden verran olen jo analysoinut ja kritisoinnut ideaani, käynyt innostuksen latvassa yhtä lailla kuin sieltä pudotetussa alatilassa, niin tässä on mahdollisuus.

Miksikähän sittenkin pelkään ja epäilen? 

Toinenkin transiitti on päällä, nimittäin Uranus sulkeutuva kolmio Saturnus! Ajan henki on oikea! 

Ei saa pitää liian kauan makkaraa hiilloksella, sillä se voi palaa mustaksi, eikä kelpaa enää kenellekään! 

Juuri katseltiin pojantyttäreni kanssa Muumivideota, niin ihana se aina vain on.
Siitä laulu "Nuuskamuikkusen nuotiolaulu", Timo Torikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!