sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Aurinkokunnan ääristä; Pluto ja tietoisuus

Minulla on Ulla Palomäen teos Pluto, avain laajempaan tietoisuuteen.

Olen sen joskus vuosia sitten lukenut. Nyt nostin sen taas hyllystäni. Voi kuinka tuota laajempaa tietoisuutta tarvitsi koko maailma nyt, koko Eurooppa nyt, koko Suomia ja minä!

Täytyy myöntää, etten edes ymmärrä mitä tietoisuus on. Olen joskus keskustelussa yrittänyt sitä kysyä muiltakin, mutta usein se tiivistyy johonkin fyysisyyteen, terveyteen, kehoon ja ympäristöön. Joskus jopa tunteisiin. Mutta uskon, että se on paljon, paljon enemmän. Kuka uskaltaa väittää, että on tietoinen omasta itsestään?

Miksi tarvitsemme tietoisuutta?
1. Että ymmärrämme kehon tarpeen. - Selvä, menemme jonkin alan kuntoutukseen, terapiaan ja lääkärille.
2. Että ymmärrämme tarpeemme tässä yhteiskunnassa. - Siis kuuntelemme poliitikkoja ja taloustieteilijöitä?
3. Että ymmärrämme mitä haluamme. - Ihan tosi. Sitähän on kaupat täynnä.
4. Että ymmärrämme päämäärämme. - Joo, kilpailuviettihän sitä tarjoaa.
5. Että ymmärrämme tunteitamme. - Mene psykologin luo! Tai tee naistenlehtien testejä.
jne ja jne.

Helppoa eikö totta? Kuinka helposti etsimme tietoisuutta jostakin muusta kuin itsestämme.


Pluto, kollektiivinen planetoidi, on Kauriissa. Johtava ulospäin suuntautuva maa-elementti. Mitäs jos tietoisuuteemme kasvaisi kaikki se mistä olemme vastuussa, jotta ihmiskunta voisi elää tällä planeetalla? Olemme vastuussa tämän planeetan hyvinvoinnista ja ihmiskunnan sopuisuudesta. Hirvittävän isoja asioita. Auttaako Ullan Pluto ymmärtämään tätä tietoisuuden sisältöä enemmän?

Osumia Ullan kirjasta:
- Kollektiiviset planeetat (Pluto, Neptunus ja Uranus) auttavat meitä muuttumaan, kun tilanne sitä vaatii, kun sisäinen kehityksemme on pysähdyksissä tai lukkiutunut. Ne hajottavat ja liuottavat vanhat ja kuluneet elämämme rakenteet. Arvojen kyseenalaistaminen!
- Pluto poistaa kaikki värilliset linssit silmiemme edestä ja saa meidät kohtaamaan totuuden, ainoastaan ja vain totuuden. Ihmiskunnan vapautuminen.

Pluton kulma T-ristissä. Onko Pluto synnyttänyt ajallemme uudenlaisen kansainvaelluksen, jotta värilliset linssit putoaisivat silmiltämme? Jokainen leirikuva uutisissa sitä särkee yhtä hyvin kuin polttopullo. Olisiko syytä kohdata totuuden molemmat puolet?

Ulla tuo kirjassaan osuvasti esille Pluton syklit ja aikakausien energiset muutokset. Otan pieniä otteita sieltä (omiakin huomiointeja) oman elinaikani aikakaudelta ja sen miten se on kohdistunut yksilöön, minuun (se Rapu).

Pluto Leijonassa 1938-1957: Kunnia- ja valtataistelut maailmansodissa. Narsistisen sukupolven psykoanalyysi ja kyynärpäätaktiikka. Vapaa-aikaa luovuuteen. Aika tuoda itseä esille. - Äiti kehitti itseään ompelu-ja puutarhakursseilla, isä sävelsi ja soitteli ja minusta tuli unelmoitsija. Synnyin tällaiseen aikaan. Tiedostin musiikin maailmaa.

Pluto Neitsyessä 1957-1971: Sputnik laukaistiin. Tekniikan ihmekausi tietokoneineen ja atomeineen. Materiaali valtasi maailmaa. Alettiin puhua saastumisesta. Martta-järjestö oli pinnalla. Siveellisyys murrettiin. - Vanhemmat erosivat, Neitsyt-äiti halusi oman elämän. Minä puuskutin koulun penkillä ja aloin haaveilla maailmalle lähdöstä. Minua pelotti kamalasti tuo aika. Eronneet vanhempani menivät toisiin naimisiin, isä löysi nuoren vaimon. Sain samana vuonna siskon ja veljen, jotka eivät ole sukua toisilleen. Minulle suuria lahjoja! Tiedostin muuttuneita suhteita.

Pluto Vaa'assa 1971-1984: Ihmiskunta siirtyi kollektiiviseen Vesimiehen aikakauteen (Hair, jonka sain nähdä Tampereella). Kansaisnvälisyys heräsi eloon, diplomatia, keskustelut. Vastakohtina teknologian ruma maailma ja hipit! Parisuhteissa ja kulttuureissa suvaitsevaisuutta, koeputkilapsi, - Minä elin kulkurina ja haaveilin taiteilijan urasta (Taidekoulu Hyvinkäällä). Innostuin yrteistä ja ne juurruttivat minua lopulta maahan ja menin naimisiin kauden loppupuolella. Synnytin kaksi poikaa. Tiedostin mitä on olla äiti.

Pluto Skorpionissa 1984-1995: Pluto lähimpänä Aurinkoa. Maanjäristyksiä. Mystiset asiat nousivat pintaan. Kirkosta eroa. Etsittiin jotain syvällisempää. Psykoterapian kyseenalaistamistaminen. Avoliitot yleistyivät. Erot yleistyivät. Haluttiin olla enemmän 'minä'. Seksuaalinen vapautuminen ja sen kyseenalaistaminen, Aids. Vallan hajoamista, esim. NL, Lama. - Innostuin Avoimesta Yliopistosta. Opiskelurajat hälvenivät. Tiedostin, mitä on opiskella sitä mitä haluaa.

Pluto Jousimiehessä 1995-2009: Kiinnostus filosofiaan ja eri kulttuureihin. Globalisaation unelma. Uskontojen kyseenalaistamista. Solidaarisuutta. Kolloktiivinen huoli maapallon ilmakehästä ja meristä.- Isä ja äiti olivat jättäneet tämän Maan. Pätevöidyin opettajaksi. Opiskelin yliopistossa filosofiaa ja innostuin elämänfilosofiasta. Ympärilläni oli yhtäkkiä paljon toisinajattelijoita ja mystiikkaa. Innostuin myös vaihtoehtohoidoista ja astrologiasta. Tiedostin syvemmin ihmisen eri taitoja.

Pluto Kauriissa 2009 - (en löytänyt vuosia tähän) . Se on ollut siinä viimeksi vuosina 1762-.1778; Silloin geologian synty, käytännön koneet, uppoamaton laiva, siirtomaiden valtaus ja auktoriteetti, Napoleon I, valistusliike. - Itsellä oli Pluto oppositio Aurinko 2009-11. Jäin silloin eläkkeelle ja yksin mieheni kuollessa. Siis suuria muutoksia. Olen yrittänyt juurtua tähän pienen yrityksen ja ruusutarhan pariin. Talouden kontrolli päällä. Tiedostanut miten voi elämässä selvitä omin voimin.

Pluto on nyt 15 astetta Kauriissa, ollut siinä ehkä puolet ajasta. Se voisi viipyä siinä vielä ainakin kuusi vuotta. Joten ehtinen ehkä kokea Pluton Vesimiehessäkin, aika, joka voi olla hyvinkin mielenkiintoinen.

Tämän hetkisen Kaurisajan olemme kaikki saaneet tuntea nahoissamme. Mitähän vielä siihen mahtunee?

Mutta onko ihmiskunta oppinut tiedostamaan kulkuaan Pluton suitsissa?

Vai onko aivomme entistäänkin tylsistyneet ja ajattelumme taantunut valmiiksi syötetyn tiedon, median ja viihteen myötä? Ideoita kaivataan, innovaatioita vaaditaan, joiden avulla suostumme palvelemaan kaupallisuutta ja teollisuutta kuin pahimmatkin prostituoidut.

Avaruuden musiikkia tähän: Singin comet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!