sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Venus Jousimiehessä

Tammikuun strokalenterini on täynnä Venus-planeetan transiitteja. Se näyttää tosi kauniilta!

Juuri nyt Venus tekee yhtymää Jupiterilleni. Myös Venuksen kolmio Saturnukselle on päällä. Sattumalta olin kutsunut naapurit tupaani yhteisen lihapadan ääreen tänään, päättekksi pelattiin Koronaa. Voisiko osuvammin naksahtaa! Seurallisuus ja hyvät ystävät. 

Mutta mitä muuta merkitsee Venus-painotteinen kuukausikalenteri? En ole paljoa käsitellyt Venusta blogissani. Monelle niin tärkeä planeetta. Rakkauden, arvojen ja kauneuden planeetta! Mitä vielä?

Katselen kirjojani. Minulla on Ann Petrien Tähtimerkit-kirja, jonka pitäisi olla opas rakkauteen ja rakastamiseen, mutta Venuksesta ei mainita mitään. Minulla on Carole Golderin kirja Astrologiaa Kuun merkeissä, Rakastavaisten käsikirja. Siinä on Kuu keskeisenä. Halusin löytää jotain uutta tekstiä, joten äytyy penkoa nettiä! 

Venus on minulle aina RUUSU. Kierroksellaan se jo tekee ruusunkuvion tuonne avaruuden 'maalaus-pintaan'. Venusta onkin helppoa verrata ruusuun. Se sisältää kauneuden ja sillä se herättää kaikki aistit. Se sisältää terveyttä ja antaa parantavaa voimaa kukanlehdillään ja kiulukoillaan. Se sisältää omat tarinansa ja historian ja se on ollut voittajana kaikissa sodissa ja kamppailuissa, koska vain sen symboli ruusuna on jäänyt eloon kertomaan ihmisen kamppailusta vallasta ja ahneudesta, mutta myös oikeudenmukaisuudesta ja arvoista. Rakkaus voittaa aina?

Kuutarha-sivustolta löydän Venuksesta näin: 
Venus edustaa kepeämpää puolta kertoen mm. tavastamme heittäytyä romanttiseen rakkauteen ja sitä, miten ilmennämme (kepeämpää)naiseuttamme. 

Venus edustaa kartalla elämän nautintoja, mielihyvää, iloja, perusarvoja, makumieltymyksiä ja kauneudentajua. Venus edustaa myös kuvataidetta ja musiikkia. Venus yhdistetään tulkinnassa myös ystäviin, sisariin ja tyttäriin.

Kuutarhan sivustolla Venus Jousimiehessä (tänään 22 astetta Jousimiestä) edustaa avoimuutta, huumorintajua ja leikkimielisyyttä. Siis hyvin osuvaa tämän hetken tupani tapahtumissa.

Koska usein aspektin sisältö liippaa aika läheltä myös yleistä Venuksen kulkua merkeissä, kaivankin tämän hetken olemusta Jousimies-Venuksesta. Jospa sieltä löytyisi iloa ja valoa vielä niin kylmään aikaamme täällä Pohjolassa.

Törmäsin Raimo Nikulan sivustoon Venus, Sydämen haltija tässä.
Kopioin suoraan sieltä sen, miten Nikula tulkitsee 'Venus-Jousimiehessä yleensä'. Mielelläni näin myös esittelen toisten kirjoja ja sivustoja. Samalla opin itsekin. 

Venus Jousimiehessä yleensä osoittaa vapaudentarvetta ihmissuhteissa. Voit elää väljästi ja etsit innokkaasti uusia kokemuksia. Rauhattomana ja ylpeänä saatat olla sitoutumatta kovin varhain ja liitossakin täytyisi olla olemisen ja menemisen vapautta molemmin puolin. Rakkauden kokemuksesi voi olla dramattisia ja värikkäitä ikäänkuin etsisit aina lisää vipinää elämään. Saatat etsiä puolisoa, joka voisi auttaa sinua löytämään omaa paikkaasi yhteiskunnassa ja osallistumaan aktiivisesti ympäristön elämään. Olet edustamassa usein jotain ja kaipaat ilmaista itseäsi vapaasti - myös rakkaudessa. Merkkisi mukaisesti voit olla rakkaudessa alati vakiintumaton, rohkea tekemään satunnaisia päätöksiä, muutoksia, jotka vaikuttavat muista harkitsemattomilta tai epäkypsiltä. Tunne-elämäsi ei olekaan mitenkään aikuismaisen täyteläistä ja kypsää vaan voi oirehtia keskenjäämistä, murrosikäisyyttä ja outoa pinnallisuutta. Voit rakastua johonkin, joka tarjoaa yksinkertaisesti vaihtelua totuttuun elämänmenoon tai asuinseutuun. Kyllästyt melko helposti etkä ole erityisen vastustuskykyinen erilaisille houkutuksille. Rakkaus voi olla tunnetta omasta vapaudesta yhdessä kumppanin kanssa, joka tarjoaa laajat ja väljät puitteet kehittyä ihmisenä.

Tästä kaikesta edellä esiinottamistani vinkeistä voisi olla hyvä ottaa vaarin. Sallittakoon astrologian antaa vinkkejä elämämme hetkiin. Kuin pienen lahjan aivonystyröille ajateltavaksi. Kuten minäkin jäin tekemään kysymyksiäni Nikulan tulkinnasta, joita voi pysähtyä miettimään Venuksen ajasta Jousimiehessä.

Mitä on vapaus ihmissuhteissa?
Mitä on tilan antaminen siinä?
Kohdistaako rakkaus aviopuolisoon, yhteen ihmiseen, perheeseen vai jakaa sitä ympäristöön?
Entä jos kohdistaa rakkautta johonkin muuhun kohteeseen; taiteeseen tai johonkin aatteseen, idealismiin tai uskoon? Rahaan, tavaraan? Paikkaan? Luontoon, eläimiin?

Voiko kukaan määrätä toisen kohdetta tai pitää sitä parempana kuin omaa? Jos jokainen kohdistaa rakkautensa omaan eri kohteeseensa, siitähän voi yhteisesti tulla kaunis kollektiivinen paketti, yli rajojen kohdistuva kaunis, suuri sydän! Eiköhän kaikki tässä maailmassa kaipaa kuitenkin arvostusta ja rakkautta?

Onko rakkaus jonkinlainen paketti, tila tai summa, jonka omistamme vain rajallisesti, jotkut enemmän tai jotkut vähemmän? Vai onko rakkaus jotakin joka venyy ja venyy ja kasvaa rajattomasti? Uskon että ainakin taito antaa sitä tai ilmentää sitä, on hyvin yksilöllinen eikä aina sellainen kuin toinen sitä odottaisi. Ehkä sen tarkoituskin voi olla hyvin persoonaan liittyvä? 

Tästä onkin sitten hyvä mennä elämän arvoihin. Rakkaus kohdistuu usein siihen, jota tuo ihmisyksilö arvostaa. Uskon, että tuo arvostaminenkin sen kohteisiin muuttuu elämän myötä. Jos siis rakkaus onkin hyvin muuttuvaista kuten arvotkin.

Näin jutteli minulle tänä iltana Venus-Jousimies. Itselläni Venus Ravussa, johon tällä hetkellä on vaikuttamassa Venuksen yhtymä Jupiterilleni Jousimiehessä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!