torstai 7. tammikuuta 2016

Neptunus-usvassa purjehtimista

Toinen äärialue, joka meihinkin astrologien mukaan vaikuttaa pitkäjänteisesti, on Neptunus, nyt Kaloissa. Jos yrittää edes jotakin ymmärtää transiiteista, olen oppinut, että ensin ne kollektiiviset. Ensin se energia, mikä velloo tuolla jossain Jupiterin takana ja sen hitaassa tempossa ja ehtii vaikuttaa Maahan ja sen ihmisiin raskauttavasti energioillaan ja jolle emme voi mitään. Suurempi atmosfääri ympärillämme avaruuden maisema. Se liikuttaa kansakuntia ja sen kautta yksilöä.Neptunus on ollut Kaloissa nyt 7 astetta. Se siirtyi sinne 2011 ja viipynee siellä vuoteen 2026.

Pluto on sisäänpäinkääntyneessä maaelementtisessä Kauriissa, Neptunus sisäänpäinkääntyneessä, mutta muuttuvassa vesielementissä Kaloissa. Oikeastaan on tasapainottavaa, että Uranus on sitten ulospäin kääntyneessä tulisessa elementissään. Voisi olla vielä ahdistavampaa, jos ne kaikki olisivat samassa elementissä.

Minulla on kuva, että Neptunus liippaa henkistä puolta ja tunteita aivan kuin Kuukin. Usein sitä kutsutaankin jollakin tavalla Kuun jatkeeksi. Kuu on Ravun hallitseva kulkija, Neptunus Kalat-merkin hallitseva planeetta. Vesi on molempien elementti ja osaltaan ne hallitsevat myös vesiä. Sen olemme tunnistaneet Kuun vetovoimana. Entä Neptunus? Nyt jos koskaan, sen on syytäkin hallita vesiä ja ravistaa ihmiskuntaa tiedostamaan tekosiaan.

On mielenkiintoista vaihtaa kirjaa. Kun katselen Neptunuksen merkkienergioita, nostan hyllystäni Erkki Lehtirannan teoksen Astrologia ja Henkinen tie. 

Minkälaista hengen antia Neptunus voi antaa eri aikakausina? Kun Pluto muuttaa ja ravisuttelee tietoisuutta, niin miten Neptunus tätä hoitaa? Vai hoitaako ollenkaan?

Minä aloitan omasta ajanjaksostani tämänkin planeettakierron. Lehtiranta käsittelee enemmänkin eri merkin aikakautena syntyneitä persoonia ja sitä miten niihin on tämä energia vaikuttanut.

Neptunus Vaa'assa 1943-1956/57: Uskonnollisen ja henkisen tiedon vastaanottoa. New Age-ilmiö nousee esiin. Muutokset lasten kasvatuksessa, seksissä (Freud) ja uskonnossa. Avoimuus. Idealismi ja pettymykset tasapainottelevat. - Täytyy myöntää, että olen tämän aikakauden kasvatti, idealistinen kaunosielu.

Neptunus Skorpionissa 1956/57 - 1970: Voimakkaita psyykkisiä energioita. Kanavointia, selvännäkijöitä. Depressiolääkitys. Erilaisten traumojen ilmentymiä. Ymmärrys jälleensyntymään. Intuitio. Kaikki nämä voivat herkistyä tänä aikana syntyneisiin. - Olen tutustunut moniin tämän aikakauden ihmisiin ja usein he ovat hyvin kiinnostuneita okkultiosta ja ovat herkkiä toisenlaiselle tietoisuuden tasolle. Mutta nähnyt myös monenlaisia psyykkisiä ongelmia.

Neptunus Jousimiehessä 1970-1984: Idealistisia pyrkimyksiä auttaa muita ihmisiä, valaistuminen, meditaatio, terapiat. Inspiraatioita. Avointa tietoa. Monialaisuus. Korkea oppiminen.
- Omien lasten syntyminen tässä merkissä. Kyllä, monialaisuutta, halua aina oppia ja kokeilla jotain uutta. Tuntuu kuin nämä nuoret eivät pysähtyisi ollenkaan.

Neptunus Kauriissa 1984-1998: Gurujen seuraamista. Idolion palvomista. Muodin seuraamista. Yksilö hakoteillä. Emotionaalisia ongelmia. Vaarana huumeet. Yhteiskunnalliset vaatimukset kasvavat.  Yksi ammatti ei riitä. Elinikäinen oppiminen. Vastapainona erilaisen elämäntavan etsiminen. - Huomasin tuona aikana, että jotkut innostuivat hyvin kapea-alaisesti jostakin liikkeestä tai aatteesta. Se oli minusta peloittavaa, kun kyseessä oli nuoret ihmiset. Itsekin ihastuin kyllä Krishnamurtiin ja Gurdjefiin.

Neptunus Vesimiehessä 1998-2011/2012: Ryhmätietoisuutta, yhteistyötä, toisten auttamista, tulevien sukupolvien opastamista. Heikkoutena jengit, huumeet, kamppailut erilaisia instituutioita kohtaan.
- Olen itsekin kokenut tuon ryhmittymien muodostumisen ja ryhmäenergian hyvin vahvoina tuona aikana. On syntynyt paljon erilaisia vapaaehtoisjärjestöjä. Ovatko tänä aikana syntynyt liene sitten niitä kristallilapsia, jotka tulevat auttamaan ihmisiä parempaan tietoisuuteen itsestään ja maapallon kehityksestä? Pojantyttäreni syntyi 2010.

Neptunus Kaloissa 2011/12- 2025/26: Tässä ajassa ja tähän aikaan syntyneiden yksilöllisyydessa korostuu herkkyys ja voimakkaat energiat.  Sisäinen tietoisuus on voimakasta ja sitä on muiden vaikea ymmärtää. Ja samoin he eivät ymmärrä vanhempaa sukupolvea. Tämä voi aiheuttaa yhteiskunnasta vetäytymiseen ja negatiivisiin käyttäytymismalleihin (sairaus, huumeet, rikollisuus, toisten kiduttaminen, muiden vahingoittaminen. Yhteiskuntaan ja sen malliin on vaikea sopeutua. Positiivisena energiana heistä tulee metafyysiikan ymmärtäjiä ja käyttäjiä ja he opastavat muita. He voivat myös joutua itseihailuun näissä energioissa  ja  kohoavat muiden yläpuolelle.

Ei siis ihan hyvältä näytä tuollainenkaan tiedostaminen. Tällaisissa energioissa on syytä olla valpas ja kriittinen.  Onneksi tuo Pluto on maa-elementissä. Ja oinas-tulisella Uranuksellakin on oma tehtävänsä. 

Mutta ei Neptunus minun mielestäni auta tiedostamista. Päinvastoin se sumentaa ja saa kaiken entistäkin sekavammaksi. Kaaosta melkein. Ainakin seuraavat kymmenen vuotta eteenpäin. Kaaoksesta syntyy kuitenkin jotakin uutta, kirkkaampaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!