torstai 26. helmikuuta 2015

Huoneet 5 - 8 ja chakrat

Kuva lainattu Kheiron.info-sivulta
Chakrojen kanssa on mielenkiintoista tehdä yhteenvetoa noista huoneista 5-8. Olen ymmärtänyt ne eräänlaisiksi kodin ulkopuolella toimiviksi huoneiksi, sosiaalisuuden ja vuorovaikutuksen huoneiksi.
Egon tai itsen taidot punnitaan täällä yhteisön näkökulmasta ja viimeistään 8. huoneessa selvitetään myös minuuden arvoa. Se missä se on? Löytyykö sitä? Onko se aivan puristuksissa hengettömänä vai vieläkö sen äänen  voi kuulla?

Tähän sopisi hyvin tuo termi hermeneuttisesta spiraalista, mikä minua kiehtoi filosofian opiskelussa. Tiedon kulusta elämän kokemuksissa ja persoonan ajattelussa oleva toisinto, joka kirkastettuna voi kohota spiraalimaisesti radallaan ylös tai sitten kiertää samaa kehää. Jotenkin tämä sama tapahtuu myös kognitiivisessa oppimisessa, vaikka siihen yhdistetään vähän erilaisia syklejä.

Ihmettelin joskus, miten toimii Linnunratamme spiraali. Onko siellä keskellä myös jonkinlainen kristallisuus, josta meillä on vain aavistus. Ei tuho, vaan voitto?

Astrologista karttaa voisi silmäillä samalla tavoin sen huoneita elämässämme kokien. Tai vaikka ne eivät ole huoneita tai edes syklejä, niin on pakko huomata, että usein kohtaamme saman vanhan haasteen ja taistelemme samojen elämänkysymysten kanssa. Painammeko yhä ne villasella ja olemme samassa liemessä, samassa pisteessä vai onko meillä jo johonkin etäisyyttä, rohkeutta, ymmärrystä ja viisautta katsoa kuin 'alas' ja singahtaa seuraavalle tasolle?

Mutta lyhyesti chakrojen sisältö suhteutettuna näihin huoneisiin:

5. huoneen chakra on kuudes chakra eli usein kutsuttuna kolmas silmä, joka säätelee älyä ja mielikuvitusta, mutta myös intuitiota ja selvännäköä. Kun olet rakentanut oman pesän ja turvallisuuden 4. huoneessa, on vuorosi löytää kanavat luovuudelle ja seksuaaliselle energialle. Tässä on spontaanisuus, ylenpalttisuus ja tilaisuudet. Heikkona tämä chakra tuo esille tässä huoneessa kontrolloimattoman luovuuden ja seksuaalisen kiihkon  itsekkäästi ja muita hyväksi käyttäen. Tämän huoneen energioissa ja kuudennen chakran kautta kehittyvä lapsi voi  luoda esim. mielikuvitushahmon leikkitoverikseen tai varttuneempana uljaan prinssihaaveen tai  usko enkeleihin ja jumaluuden voimaan vahvistuu.

6. huoneen chakrana esiintyy yksin ja voimakkaana toinen chakra eli sakraalichakra. Maamerkkinä Neitsyt tämän huoneen isäntänä eroaa maamerkkisestä Härästä siinä, että se ankkuroi meidät työelämään ja yleensä yhteisössä selviytymiseen. Etsimme tasapainoa sekä henkisesti että terveydellisesti. Kannattaa kysyä itseltä, kuinka se miten käyttäydymme tai toimimme, vaikuttaa meidän terveyteemme. Ja tässä tulee esille niin moraali ja eettiset päämäärät. Tässä kohtaamme chakra 2. huonetta haasteellisemman syklin.

7. huoneen chakrat ovat toinen ja neljäs chakra. Tämän huoneen teemoina kaikki suhteet; ihmissuhteet, työsuhteet, sopimukset, mutta myös persoonallisuuden rajojen säilyttäminen eli miten noudatat arvojesi pohjalta rakentamia sääntöjä, kun olet vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Caroline Myssin mukaan omien rajojen määrittely on tärkeää kasvuprosessissa. Toisen chakran opetuksena oli toisen kunnioittaminen, neljännen chakrassa rakkauden löytäminen jumalallisena voimana, yhdessä ne rakentaa viisautta toimia yhteisön hyväksi.

8. huoneen chakroja toinen ja kuudes chakra (otsachakra eli 'kolmas silmä'). Toinen chakra toistaa itseään läpi kaikkien näiden huoneiden, Jos 8. huoneen haasteena on ahneuden torjuminen ja rehellisyyteen pyrkiminen sekä ulkoisesti että itsensä myötä, niin kuudes chakra pyrkii totuuden löytämiseen. Tässä huoneessa arvioidaan chakran kautta älyllinen taito, visioiden arviointi (itsen arviointikyky), innoituksen vastaanotto ja kokemusperäinen viisaus. Keskittymiskyky ja kurinalainen mielikuvituksen käyttö puntaroidaan tämän chakran avulla.Tai toisin..., jos näitä avuja löytyy, vahvistuu kuudes chakra. Chakran ollessa heikko on itsepetoksen vaara. Monet sopimukset, joita ihmisten kanssa solmit, koskevat tavalla tai toisella rahaa, seksiä ja valtaa, sanoo Caroline Myss. - Tässäkin huoneessa petetään ja syntyy väärinkäsityksiä, mutta uskollisuus ja rakkaus  voi toisaalta tehdä tästä huoneesta valtavan voimanlähteen.

----

Nämä ovat niin syvällisiä juttuja, että päätä pakottaa. Varsinkin kun omalla kartallani tämä huone on niin 'täynnä'. Tosin tämän vuoden Ap-kartallani huone on ollut vähän helpompi. Merkurius ja Kuu ovat olleet yhtymässä Kaksosissa ja Vertex Auringon kanssa Ravussa. Huoneessa on myös majaillut Jupiter, joka on tehnyt kultaisen kolmion Nousumerkin ja Kheironin kanssa. 

Miksikähän ihmeessä minä näitäkin asioita tongin? Löytääkö sillä 'minuutta'? Missä arviointikykyni?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!