keskiviikko 4. helmikuuta 2015

4. huone, koti ja juuret

Neljäs huone on minulle ollut aina oudoin. Kodin huone. Onko siis koti ollut minulle, 'kulkurille' vähän outo asia? Vastapäätä olevan 10. huoneen ymmärtäisin sitten symbolisesti maailmankotihuoneena, työn kotina. Mitä kannat mukanasi juurikodistasi, mitä on oma kotisi ja minkä löydät ulkoiseksi kodiksesi (eli työksesi) maailmalta? Työmaailmasi on usein yhtä tärkeä kuin se neloshuoneen kotisikin, yleensä se vie jopa suurimman energian itsestäsi. 4. huoneessa sinä keräät sitä energiaa tai jos se on ongelmainen, niin et.

Ymmärrän noiden sektoreiden eron siinä, että neljännessä huoneessa asuu Kuu ja sen vuokraisäntä on Rapu. 10. huoneessa asuu vaativa Saturnus ja sen isäntänä on Kauris, mutta tästä myöhemmin vähän enemmän. 


Siis Kuu tuo mukanaan lapsuuskodin perimät, sukujuuret, geenit, tottumukset, ahdistukset, muistot, haavat ja kaikki kokemukset sieltä, lähinnä sen mitä äidin kanssa on läpikäynyt, ja miten äidin on kokenut. Kuu on feminiininen, äidillinen voima, vesielementtinä Ravussa täynnä tunnetta. Enkä usko, että on lasta, joka ei löytäisi äidistään puutteita kuin myös turvaa ja pysyvyyttä. Jokainen saman perheen lapsi kokee äitinsä erilaisena. Onko omassa kodissa äitinä olemiseensa kukaan täysin tyytyväinen? Jos on, niin sitten se tyytyväisyys on omahyväisyyttä, josta varmasti joku lapsista jotenkin kärsii.

Jos tämä huone on vielä henkilökohtainen huone, niin  viimeistään tässä huoneessa tulisi päästää irti lapsuuden traumat ja ymmärtää niiden kokemukset merkityksinä tulevalle elämälle, valmistautua maailmalle. Ja kartallahan ne toistavat ja muistuttavat itseään aina, kun siihen osuu joku planeetta. Vai onko näin? Ainakin jokaisen huoneen ohittajaplaneetan kautta voisi pysähtyä miettimään, mistä seikasta se muistuttaa. Esim. kun isä-Aurinko tulee siihen. Eikä siinä tarvitse uskoa astrologiaa. Lukea vain yhden symbolin arkkityyppiä tai merkitystä ja antaa sen herättää ajattelemaan omaa elämää. Miksi kannan kaunaa lapsuuden muistoille? Miksi käytän energiaa miettimällä oman äidin aiheuttamia negaatioita tai suhdetta häneen tai suremalla omia kasvattajapuutteitani? Tai sitä miten pahasti kohtelin sisaria tai he minua? Tai sitä kun en saanut arvostusta jne ja niin edelleen. Tyypillisiä kysymyksiä tässä huoneessa. Usea on Freudille hyvin ärtynyt siitä, että kaikki negaatio johtuisi kodista ja lapsuudesta. Unohdetaan niiden opetus ja yleensä hyvä mitä on saatu. Loppujen lopuksi; miten paljon itse hallitset omaa elämääsi? Vai hallitseeko sitä vanhat traumat ja muistot?

En rupea tässä märehtimään omia menneitä. Näen siinä enemmän plussaa kuin miinusta. Sen huomion voin tehdä, että koska juurikarttani neloshuone (joka on tyhjä planeetoista) jaottuu sekä Oinas-merkin että Härkä-merkin energioille, niin Oinas sytytti tulia häntäni alle tekemällä minusta itsenäisen, jonka oli helppo jättää koti ja sen turva, mutta samalla pyrki loihtimaan sitä turvallisuutta ystävistä maailmalla ja oman pesän rakentamista. Ehkä tämä kaikki siksi, kun äitini ja isäni erosivat (Oinasta sekin) ollessani murrosikäinen. Jäin puoliorvoksi tietyllä lailla. Joskus olen surrut sitäkin, että erohommissa erotaan myös suvusta.
Entä NYT? Transiiteissahan 4. huoneessa kulkee nyt juuri Uranus IC:llä, joten kovasti jotain muutosta se kaavailee kotiani kohtaan tai sitten työtäni kohtaan siellä. En ole sitä vielä todennut tai ymmärtänyt. Ja yllätys, yllätys, viime kesän ja syksyn aikana siellä on kulkenut Diana vakuuttaen minulle edelleen itsenäisestä olotilasta luonnon helmassa. 

Progressiivisella kartalla Ic-akselini ja koko neljäs huoneeni on Kaksoset-energian ylläpitämää. En voi muuta kuin hymähtää. Kotini on tullut aika vuorovaikutteiseksi, koska näen, että minulla on vapaus ja tilaa pitää tässä erilaisia 'kestejä', tapaamisia ja kurssejakin kaikenlaisen opin merkeissä. Kodistani on tullut ideoiden, uudenlaisten ajatuksien ja alue. Kuten kesällä pihani on kahvilavieraiden valloittama, tosin vain osan ajasta. Tarvitsen toisen osan itselleni, olla yksin. 

Voiko tämä olla näin osuvaa? Ihmettelen vain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!